Competitie

De Bowlingvereniging Gorinchem speelt op woensdagavond haar league wedstrijden. Er wordt door een 3-mans league 4 games per speelavond gespeeld volgens het Europees systeem. De zeven teams spelen gedurende 28 speelavonden om de titel voor beste team plus dames en heren individueel. De league start om 20:00 uur (ingooien vanaf 19:45).
  • "Bowlen, de actieve sport voor jong en oud"
  • "Bowlen is simpel...wat moeilijk is, is simpel bowlen"

Pinslashers kan geen vuist maken, Last Pin Down wint wederom

1 juni 2022 - 24e speelavond

Last Pin Down - Chiquita:

Soffritti - Moustaches: 

GLS Netherlands - Pinslashers:

Deze week veel regen en dus lagere temperaturen, wat altijd zeer welkom is als je moet bowlen. Geniet ervan en veel succes!
#
Titelstrijd lijkt gestreden, spannend gevecht verwacht om 2e en 3e plaats

25 mei 2022 - 23e speelavond

Pinslashers - Moustaches: De koploper had vanavond een no nonsense avond, waarbij ze Moustaches geen enkel kans gaf om in hun spel te komen. Met deze 15-2 overwinning, plus de resultaten van de naaste concurrenten, lijkt de strijd om de podium plaatsen alleen nog om de 2e en 3e plaats te gaan.

Strike Fire - Soffritti: Strike Fire heeft soms van die top avonden, meestal tegen de op papier sterkere tegenstander. Vanavond was het Soffritti die met 12-5 werd verslagen, die de koppositie steeds verder buiten hun bereik ziet verdwijnen.

GLS Netherlands - Chiquita: Als er geen gekke dingen gebeuren dan is de tweede plaats het hoogst haalbare voor de spelers van GLS. Chiquita berust in haar rol als hekkensluiter en is vastbesloten het seizoen met plezier af te sluiten en kijkt vooruit naar het nieuwe seizoen.
#
Pinslashers kan geen vuist maken, Last Pin Down wint wederom

18 mei 2022 - 22e speelavond

Soffritti - GLS Netherlands: Gedurende de eerste game leek GLS te kunnen stunten tegen de huidige nummer twee, maar die opleving was van korte duur. Een paar games werden nipt verloren en met een beetje geluk had het heel anders kunnen lopen. Maar de 11-6 overwinning van Soffritti was op eigen kracht behaald en daarmee lopen ze weer iets in op Pinslashers.

Moustaches - Strike Fire: Het wordt steeds duidelijker dat zonder het Kerstbowlen, Moustaches niet precies weet wanneer ze moeten beginnen met bowlen. Vanavond konden ze geen vuist maken tegen Strike Fire, dat met 11,5 - 5,5 goede zaken deed en nog steeds zicht heeft op het podium.

Last Pin Down - Pinslashers: Last Pin Down was op volle oorlogssterkte aanwezig en wist met goede games voor de tweede keer dit seizoen te winnen van de gedoodverfde titelkandidaat. Rob en Ruud verbeterden hun hoogste game naar 192 en 196 en met de resultaten van de rest van het team wonnen ze overtuigend met 10-7. Pinslashers verliest iets terrein op de achtervolgers, maar met 27,5 punten voorsprong is er zeker geen sprake van hete adem!

Deze week veel regen en dus lagere temperaturen, wat altijd zeer welkom is als je moet bowlen. Geniet ervan en veel succes!
#
Titanenstrijd levert winst op voor koploper, GLS profiteert

11 mei 2022 - 21e speelavond

GLS Netherlands - Last Pin Down: GLS ging goed van start maar liet gedurende de tweede helft wat punten liggen door mindere scores. Maar het eindresultaat was een nette 12-5 overwinning en de tweede plaats op de ranglijst, maar wel met een vrije avond tegoed.

Pinslashers - Soffritti: Nummers 1 en 2 op de ranglijst namen het voor de vierde keer dit seizoen tegen elkaar op, met 2x winst voor Pinslashers en 1x voor Soffritti. Game 1 ging met 4-0 naar Soffritti dus het beloofde een spannende strijd te worden. Maar Pinslashers herstelde zich snel, liet weinig kansen meer liggen en gaat met deze 10-7 overwinning nog rianter aan de leiding.

Strike Fire - Chiquita: Vanavond was Strike Fire scorend beter dan Chiquita, met een 12-5 overwinning als beloning. Chiquita pakt elke week haar punten maar ziet geen kans om van die laatste plaats af te komen.

Woensdag starten we met de laatste spelronde. Good luck everybody!
#
Op maandagavond bowlen geen belemmering voor Pinslashers

25 april 2022 - 20e speelavond

Last Pin Down - Strike Fire: Joma nam haar team op sleeptouw, schreeuwde ze naar grote hoogtes en dat hielp. De eerste game werden er 3 punten gepakt. Maar de opleving was van korte duur want daarna was het alleen Last Pin Down die de punten pakte. Ton, Ruud en Casper verbeterden hun hoogste serie en verder was de 12-5 overwinning een goede weergave van de wedstrijd.

Chiquita - Pinslashers: De vierde en laatste ontmoeting tussen deze teams dit seizoen, waarbij Chiquita een keer wist te winnen. De koploper had vanavond geen problemen tegen Chiquita en wist eenvoudig met 14-3 te winnen, waardoor de voorsprong op de rest weer langzaam groter wordt.

Moustaches - GLS Netherlands: De eerste game ging redelijk gelijk op en werd nipt gewonnen door GLS, maar daarna deden ze er een tandje bij en wonnen ze overtuigend met 11-6. Het verschil met de koploper is erg groot, een top drie notering lijkt het hoogst haalbare.

We gaan nu 8 speelavonden zonder onderbreking spelen tot het einde van de competitie. Zet em op, er is nog van alles mogelijk! Alle spelers en teams, heel veel succes!
#
Top teams winnen maar Pinslashers loopt weer uit

20 april 2022 - 19e speelavond

Soffritti - Last Pin Down: Bij Last Pin Down verwelkomen wij Sofie Staal als nieuw dubbellid van onze vereniging en haar vuurdoop was gelijk tegen de heren van Soffritti. Ze scoorde geen punten maar verbeterde wel haar gemiddelde. Op de 245 van Fred na waren er geen uitzonderlijke scores en kunnen we eigenlijk zeggen dat Last Pin Down 6 punten gewonnen heeft van Soffritti. Daarmee vergroten zij hun voorsprong op GLS tot 14 punten maar laten ze de teugels op Pinslashers ongewild iets vieren.

Strike Fire - Pinslashers: We hebben Pinslashers niet kunnen betrappen op zwakke momenten de laatste weken en ook vanavond lieten ze zien dat ze er serieus werk van maken om kampioen te worden. Erik had wederom een geweldige serie van 935 met een fraaie game van 278, een pin tekort voor een evenaring van het baanrecord. Casper had een game van 235 maar dat was precies tegen Erik bij zijn hoge game en leverde geen punt op. Toch wist Strike Fire 3 punten te vergaren en Pinslashers staan 14.5 punten voor op Soffritti.

Moustaches - Chiquita: Moustaches naderen de top-3 maar zijn nu nog de best of the rest. Chiquita staat stijf onderaan en beseft dat haar spelers wekelijks zichzelf moeten verbeteren zodat ze volgend seizoen met een sterker team aan de start staan. Arjan voldeed hieraan door alle games boven zijn gemiddelde te gooien en ook nog een punt te pakken. De 6 punten van Chiquita werden voornamelijk behaald door mindere games van de tegenstander maar, punten zijn punten. Met 11 punten erbij zit Moustaches dicht op de top maar ze hebben nog een vrije avond tegoed.

Vanwege Koningsdag wordt de 19e speelavond gespeeld op maandag, daarna genieten van de meivakantie met hopelijk evenveel mooi weer als de afgelopen week en dan zien we elkaar terug op 11 mei. Succes!
#
Soffritti halveert achterstand op Pinslashers

6 april 2022 - 18e speelavond

GLS Netherlands - Strike Fire: Er werd door beide teams goed gegooid maar GLS liet de kans op de overwinning liggen door in de laatste game op slechts 2 pins de 10-7 overwinning aan Strike Fire te laten. Kees verbeterde zijn hoogste game naar 192.

Last Pin Down - Moustaches: Bij Moustaches gaf Ria gelijk het goede voorbeeld door haar hoogste game op 217 te zetten. Of dit kwam omdat Willem was komen kijken, geen idee. Daarna kwam Bert met een verbetering van zijn hoogste game (231) en serie. Bij Last Pin Down had Marije een hele mooie avond, met haar hoogste game (186) en serie. Moustaches kon met 10,5 - 6,5 weer een overwinning aan hun indrukwekkende lijst toevoegen.

Chiquita - Soffritti: Bij Chiquita kunnen we als hoogtepunt noteren de verbeterde serie van Arjan en het feit dat hij inmiddels de 100+ gemiddeld heeft bereikt. Verder was er geen eer te behalen in deze met 15-2 verloren partij tegen Soffritti. De heren van Soffritti deden hiermee hele goede zaken, door deze ruime overwinning zijn ze Pinslashers tot op 11,5 punten benaderd.

Komende week staat in het teken van het Bliekenstadtoernooi, dat vanaf woensdag met 144 deelnemers van start gaat. Uiteraard wensen wij alle deelnemers heel veel plezier en succes!
#
Pinslashers loopt verder uit op concurrenten

30 maart 2022 - 17e speelavond

Moustaches - Strike Fire: Strike Fire is het hele seizoen al lekker bezig maar kon vanavond niet voor verrassingen zorgen. Moustaches won deze ontmoeting met 12-5 en lijkt langzaam de weg naar boven te hebben gevonden.

Last Pin Down - Pinslashers: Bij Last Pin Down zien we dat Ton zijn hoogste serie verbeterde en Rob ook tevreden van de baan afstapte, maar de einduitslag laat toch een ander beeld zien. Pinslashers wint met 13-4 en loop weer ietsjes uit op de vele achtervolgers.

Soffritti - GLS Netherlands: Deze twee teams zijn aan elkaar gewaagd en behalve gezellig en sportief is de onderlinge ontmoeting meestal ook spannend. Games die in de laatste frame nog beslist worden, dat maakt het leuk. Zuleika verbeterde haar hoogste serie en evenaaarde ook het baanrecord van 257 voor baan 5, die al op haar naam stond. De winst ging met 10-7 naar GLS, die met een veel te grote achterstand de tweede plaats bezet.

Woensdag de 18e speelronde en dan gaat het bestuur en het huis zich opmaken voor de 33e Bliekenstadtoernooi. Er zijn nog enkele  plaatsen beschikbaar, dus schrijf je snel in op de NBF site of via Zuleika.
#
GLS Netherlands doet goede zaken

16 maart 2022 - 16e speelavond

Strike Fire - Soffritti: Er werd door beide teams goed gegooid en de verschillen waren klein, maar Strike Fire deed het net iets beter. Wiebe en Joma verbeterden beide hun hoogste game en serie en waren grotendeels verantwoordelijk voor de 9,5 - 7,5 overwinning. Soffritti staat derde maar heeft haar vrije avond al gehad dus staan ze er goed voor.

GLS Netherlands - Chiquita: GLS had sinds lange tijd een hele goede avond en het was Chiquita die het moest ontgelden. Peter gooide zijn eerste 200+ game van het seizoen en verbeterde gelijk zijn hoogste serie (692) en Axel had een top avond met hoogste game van 257 en een serie van 868. GLS deed vanavond goede zaken en houdt Pinslashers en Soffritti in het vizier.

Pinslashers - Moustaches: Erik begon sterk en nam zijn team op sleeptouw tegen Moustaches met een serie van 876. Bij Moustaches waren de scores veel te wisselvallig en was de 10,5 - 6,5 uitslag zeer terecht. Ria wist wel haar punten te pakken en haar hoogste game te verbeteren (203). Met alleen Chiquita achter zich bevindt Moustaches zich niet daar waar we ze hadden verwacht na de winterstop.

Komende week is er geen competitie maar gaan de leden die zich hebben aangemeld onderling uitmaken wie zich verenigingskampioen mag noemen. Woensdag worden de voorrondes gespeeld en zaterdag worden de finale series gespeeld. Alle deelnemers, veel succes!
#
Hekkensluiter Chiquita verslaat koploper Pinslashers

9 maart 2022 - 15e speelavond

Chiquita - Pinslashers: De eerste game ging vrij makkelijk met 4-0 naar Pinslashers maar Chiquita liet zich niet gek maken. De overige games werden gewonnen en daarmee had Chiquita haar eerste overwinning van dit seizoen te pakken. Erik had duidelijk een mindere avond, wat de uitslag mogelijk heeft bepaald, maar dat maakte de 9-8 winst van Chiquita er niet minder om.

Last Pin Down - Strike Fire: Strike Fire ziet altijd kans om punten uit de strijd te slepen maar vanavond waren ze kansloos tegen een sterk spelende Last Pin Down. Behalve Ton, die zowel zijn hoogste game (221) als serie (742) verbeterde, waren er geen noemenswaardige uitschieters en met deze 14-3 overwinning kruipt Last Pin Down verder naar een mogelijke podium positie.

Moustaches - GLS Netherlands: GLS kon na een moeizame periode wel wat punten gebruiken maar Moustaches dacht daar precies hetzelfde over. Maar behalve enkele spannende onderlinge partijen, waarbij GLS vaak aan het langste eind trok, waren er geen persoonlijke verbeteringen te melden en kon GLS tevreden terugkijken op de met 11,5 - 5,5 gewonnen wedstrijd.

Komende week nog competitie en dan gaan we ons opmaken voor de verenigingskampioenschappen 2022 met volgende week de voorrondes. Succes!
#
Soffritti wint topper tegen Pinslashers en verkleint achterstand

23 februari 2022 - 14e speelavond

Pinslashers - Soffritti: De twee sterkste teams van dit seizoen tegen elkaar leverde een mooie strijd op. In de vorige ontmoeting had Pinslashers met 14-3 weinig problemen met Soffritti. Nu waren de rollen omgekeerd en ondanks mooie scores kon de koploper onvoldoende leveren in deze met 11,5 - 5,5 verloren partij. Erik kreeg na 9 strikes even de zaal stil terwijl hij zijn 10e frame gooide. Helaas bleef er 1 pin staan en was 279 het hoogst haalbare. Hij kreeg wel applaus en tevens nieuwe hoogste game.

Strike Fire - Chiquita: Melissa verbeterde haar hoogste game (151) en hoogste serie (396) en dat was goed genoeg voor de enige punt die Chiquita wist te pakken tegen Strike Fire. Joma had een gewewldige avond, met een hoogste game van 159 en een serie van 579 wist ze al haar partijen te winnen. Met 16 gewonnen punten vinden we Stike Fire op een verdienstelijke derde plaats.

GLS Netherlands - Last Pin Down: GLS sluit de tweede speelronde af met wederom een matige wedstrijd, ditmaal tegen Last Pin Down. Laatstgenoemde speelde goed en had er zelfs meer uit kunnen halen, maar de 11-6 overwinning was meer dan verdiend en zet ze kort achter GLS op de 5e plaats.

Deze week kunnen we genieten van een corona-maatregelen-vrije voorjaarsvakantie en gaan we er op 9 maart met frisse moed weer tegenaan!
#
Pinslashers verliest sinds lange tijd, Soffritti maakt weinig fouten

16 februari 2022 - 13e speelavond

Soffritti - Moustaches: Toen Moustaches te kennen gaf dat ze 3 weken vrij waren, wisten we nog niet dat ze deze avond hadden meegeteld! Maar Soffritti gooide gewoon goed en Moustaches werd met 11,5 - 5,5 verslagen. Is er verder niets te melden? Bert verbeterde zijn hoogste game naar 216.

GLS Netherlands - Pinslashers: Bij GLS was iedereen blij dat Peter na zijn zware operatie weer de bal oppakte en zijn bijdrage kon leveren aan de 9-8 overwinning tegen koploper Pinslashers. Beide teams hadden de nodige problemen om het patroon te lezen en veel duels werden op enkele pins beslist. Jack verbeterde zijn hoogste game naar 190 en Erik had weer een 800+ serie maar wel met een game van 128.

Last Pin Down - Chiquita: De spelers van Chiquita weten heus wel dat het een moeilike opgave is om van de laatste plaats af te komen, maar ze geven de strijd beslist niet op. Arjan verbetert elke speelavond zijn persoonlijke gemiddelde met kleine stappen en hij weet steeds een punt af te snoepen van de tegenstander. Stefan gooide twee 200+ games en verbeterde zijn hoogste game naar 228 en bij LPD wist Rob zijn hoogste game te tillen naar 189. Na punten heen en weer was het Last Pin Down die het totaal score wist te pakken en met 9-8 ook de overwinning.

Volgende week de laatste speelavond van de tweede speelronde. Omdat de corona maatregelen zijn opgeheven, starten we weer om 20:00 uur, ingooien vanaf 19:45 uur. Daarna is er plaats in het schema voor de voorjaarsvakantie. Terwijl Eunice over het land raast wens ik iedereen een heel fijn weekend.
#
Soffritti, Pinslashers en Moustaches doen goede zaken

9 februari 2022 - 12e speelavond

Strike Fire - Pinslashers: Pinslashers moest de eerste game met een blindscore spelen en dat kostte ze 3 punten, maar daarna speelden ze gecontroleerd en mocht Strike Fire nog 2 punten halen. Met 12-5 gaat Pinslashers riant aan de leiding en zal er veel moeten gebeuren om de spanning in de strijd om de titel terug te brengen. Erik zette weer een 900+ serie neer, de rest deed wat ze moesten/konden.

Moustaches - Chiquita: Alleen Arjan won zijn eerste game met een nette 142, daarna waren alle punten voor Moustaches. Tenminste, tot game 3. Toen had Moustaches een zwak moment en werd verloren met 4-0. Maar daarna werd orde op zaken gesteld en met een 12-5 overwinning scoren ze sinds de winterstop wederom goede punten.

Soffritti - Last Pin Down: Marije verbeterde haar hoogste game naar 165, Fred zijn hoogste serie naar 903 en Soffritti won deze ontmoeting met 13-4. Ze lopen hiermee een punt in op Pinslashers maar staan op de tweede plaats nog 19 punten achter. Het seizoen is echter nog lang...

MaxLeague doet het goed, de gewenste aanpassingen worden goed uitgevoerd en de spelers gaan er vertrouwd mee om. Maar we zijn er nog niet! Komende week starten we nog om half acht maar na de nieuwe versoepelingen zullen we weer teruggaan naar de aanvangstijd van 20:00 uur.
#
Pinslashers vrij, GLS Netherlands laat kans liggen om in te lopen

2 februari 2022 - 11e speelavond

Last Pin Down - Moustaches: De vorige ontmoeting werd gewonnen door Last Pin Down...maar dat was voor de winterstop. Nu moesten ze het opnemen tegen een, sinds kort, ontketende Moustaches. Ton (714) en Jenny (619) verbeterden hun hoogste serie en konden daar veel punten mee binnenhalen, maar uiteindelijk was het Moustaches die met 10-7 deze partij naar zich toe haalde.

Chiquita - Soffritti: Bij Chiquita verbeterde Stefan zijn hoogste game naar 204 maar dat leverde hem verder geen punten op. De overige Chiquitanen pakten wel punten maar het bleef beperkt tot 3,5 punten totaal. De overige 13,5 punten brachten Soffritti weer dichter bij de top-3. Fred bracht tevens zijn hoogste game verder omhoog naar 267.

GLS Netherlands - Strike Fire: GLS Netherlands kon net als vorige week maar 2 spelers opstellen. Groot was de verbazing dat ook Strike Fire maar 2 spelers kon opstellen. Er was dus nog van alles mogelijk. Maar Kees verbeterde zijn hoogste game en serie (164/594) en daar kon Axel, ondanks zijn 190 gemiddeld, maar 2 punten van pakken. Wiebe bracht eveneens zijn hoogste serie omhoog (721) en Zuleika kon daar vanavond niets tegen inbrengen. Met die 13-4 overwinning staat Strike Fire dicht achter GLS op de derde plaats.

Positieve reacties van de spelers op het nieuwe MaxLeague scoringssysteem, maar helaas nog niet zonder enkele punten van aandacht. Maar ook die zullen worden opgelost! Op naar de volgende speelavond, succes!
#
Avond lockdown maakt voortzetting competitie mogelijk

26 januari 2022 - 10e speelavond (inhaal wedstrijd van 27 oktober 2021)

GLS Netherlands - Pinslashers: Door diverse oorzaken moest GLS het met een blindscore opnemen tegen koploper Pinslashers en dat was geen makkelijke opgaaf. Henk rekende af met de blindscore, Axel verbeterde zijn hoogste serie naar 798 waarmee hij alle games tegen Vincent won en Erik liet Zuleika kansloos door zijn hoogste serie te verbeteren naar 963 (240 gem). Met deze 13-4 overwinning verstevigt Pinslashers zijn riante leiding in de competitie en is GLS op ruime achterstand tweede.

Last Pin Down - Chiquita: Beide teams speelden voor de winst, maar wisselvallige scores bij beide teams zorgde voor een puntenverdeling, waarbij de meeste punten in het voordeel van Last Pin Down vielen. Met 11-6 en een speelavond minder doet Last Pin Down goede zaken en staat kort achter de top-3. Chiquita pakt regelmatig zijn punten maar blijft toch de laatste plaats stevig vasthouden.

Soffritti - Moustaches: Moustaches begint traditioneel pas na de winterstop te bowlen en dus zijn ze de eerste wedstrijd na de winterstop positief begonnen met een 10-7 overwinning op Soffritti. Fred (246), Nick (225) en Ria (203) verbeterden hun hoogste game en verder een redelijk gelijk opgaande wedstrijd.

Er werd voor het eerst gespeeld met het nieuwe MaxLeague scoringssysteem en behalve dat er voor het huis en de organisatie nog veel te ontdekken valt, is het uiteindelijk goed verlopen. Bedankt voor jullie begrip en geduld, veel succes verder!
#
Aan vooravond van strengere corona maatregelen gaat Pinslashers aan kop

24 november 2021 - 9e speelavond

Moustaches - GLS Netherlands: De eerdere ontmoeting tussen deze twee werd gewonnen door GLS en ook vanavond hadden zij het betere van het spel. Hoewel Moustaches blijft volhouden dat ze pas na de winterstop gaan bowlen hebben ze het vanavond wel geprobeerd. Helaas voor hen ging de 11-6 overwinning naar GLS.

Last Pin Down - Strike Fire: Deze twee teams zijn aan elkaar gewaagd, ze doen het erg goed in de middenmoot en weten regelmatig punten te pakken bij de grote jongens. Bij LPD waren er geen uitschieters maar door het wisselvallig spel van Strike Fire konden ze de wedstrijd binnenhalen met 10-7. Joma (150), Adrie (176) en Casper (264) noteerden allemaal hun hoogste game van het seizoen, dat leverde wel punten op maar geen winst.

Chiquita - Pinslashers: De koploper tegen de hekkensluiter, zal niet echt spannend zijn. Maar toen Chiquita de eerste game met 4-0 won was iedereen wel nieuwsgierig hoe het verder zou gaan. Nieuw lid Arjan noteerde bij zijn eerste game gelijk zijn hoogste game van 151 en Melissa verhoogde haar personal best naar 147. Maar na die dominante eerste game van Chiquita was Pinslashers wakker en ging bowlen. Vincent verbeterede zijn hoogste game naar 278 maar verder geen uitschieters en won Pinslashers met 10-7.

Vrijdag is er weer een persco en de verwachtingen zijn niet goed te noemen. Of de competitie tijdelijk wordt stilgelegd omdat alles dicht moet is nog niet zeker maar we houden re rekening mee. Zodra het definitief is wordt dit gecommuniceerd naar de leden. Afwachten...
#
Veel stijgers en dalers bij start tweede speelronde

17 november 2021 - 8e speelavond

GLS Netherlands - Chiquita: Het was zeker geen walkover, veel games werden pas in de laatstes frame beslist maar GLS had duidelijk weinig problemen in deze met 15-2 gewonnen wedstrijd. Stefan verbeterde zijn hoogste game en serie (197/531) en wist beide punten voor zijn team binnen te halen. In de 4e game kreeg Arjan Olthuis gelijk zijn vuurdoop, hij is als nieuw lid van de vereniging aan het team van Chiquita toegevoegd. Arjan, welkom en veel plezier bij onze vereniging!

Pinslashers - Moustaches: De koploper kwam vanavond in aktie tegen Moustaches en hoewel de snorren kansen kregen om het tij te keren was het toch Pinslashers die met 11-6 met de winst aan de haal ging. Geen persoonlijke verbeteringen bij beide teams en ook geen wijzigingen op de ranglijst.

Strike Fire - Soffritti: Strike Fire is goed bezig dit seizoen en heeft zich keurig in de top 3 genesteld. Soffritti heeft sterke spelers die het verschil kunnen maken maar vanavond waren de individuele scores net iets te wisselvallig, met als gevolg de derde verlies partij op rij. Door de 10,5 - 6,5 verlies zakken ze af naar de 4e plaats, maar niets is nog verloren, het seizoen is nog lang.

De Corona maatregelen treffen de competitie nog niet. We starten eerder omwille van de horeca en dat levert geen problemen op voor de teams. Laten we hopen dat de maatregelen het gewenste resultaat hebben en we vanaf 3 december meer duidelijkheid hebben hoe we verder gaan. Tot dan, veel succes!
#
Pinslashers haalt uit naar concurrenten en gaat riant aan de leiding

10 november 2021 - 7e speelavond

N.a.v. de aangekondigde corona maatregelen zal de competitie de komende 3 weken eerder aanvangen. Ingooien vanaf 19:15 uur en aanvang wedstrijd om 19:30 uur. Hopelijk blijft het bij de aangekondigde 3 weken.

Last Pin Down - Pinslashers: Dat Pinslashers van Last Pin Down zou kunnen winnen was vooraf aannemelijk, maar de tegenstander zo genadeloos afstraffen? Alleen Ruud hield zijn zenuwen in bedwang en wist zijn eerste game met 2 pins te winnen maar verder kunnen we alleen melden: Henk verbetering persoonlijke hoogste game en serie (196/700), Erik zoals altijd een stabiele factor en Vincent die zijn persoonlijke hoogste game op 257 zette en de hoogste serie overall naar 959 bracht. Goed voor een welverdiende 16-1 overwinning.

Soffritti - GLS Netherlands: Vorige week moest Soffritti helaas met een blindscore spelen tegen uitgerekend Pinslashers. Nu mochten ze het opnemen tegen GLS en een ding was zeker, het zou een spannende en sportieve partij worden. Ook vandaag ging het gelijk op en hoewel er veel games beide kanten op konden vallen, was het GLS die met 9,5 - 7,5 won.

Moustaches - Strike Fire: Een gelijk opgaande wedstrijd, zonder uitschieters, die met 9-8 in het voordeel van Moustaches werd beslist. Joma verbeterde haar hoogste game en serie maar kon daar slechts 1 punt mee binnenslepen.

Pinslashers deed vanavond hele goede zaken en staat na de eerste speelronde riant voor op Soffritti en GLS. Nog 4 speelavonden tot de winterstop en dan zal Moustaches zich ook in de strijd gaan mengen. Maar laten we vooral zorgen dat we door deze lockdown komen en de competitie gewoon doorgang vindt. Succes allemaal...
#
Pinslashers nieuwe koploper na clash of the titans

3 november 2021 - 6e speelavond

De speelavond op 27 oktober ging door omstandigheden niet door. Deze avond wordt op een nog nader te bepalen avond ingehaald.

Strike Fire - Chiquita: Bij Strike Fire zagen we Wiebe zijn eerste 200+ game gooien maar verder geen bijzondere scores binnen het team. Bij Chiquita was het Melissa die al haar games wist te winnen en daarmee de helft van de punten van haar team binnensleepte. Maar door het verlies met 6-11 heeft Ciquita de positie van hekkensluiter stevig in handen.

GLS Netherlands - Last Pin Down: Zuleika verbeterde met 257 haar eigen hoogste game maar verder presteerden alle spelers onder hun kunnen, waardoor Last Pin Down met 11,5 - 5,5 kon winnen en daarmee de derde plaats inneemt.

Pinslashers - Soffritti: Bij Soffritti moesten ze helaas met een blindscore spelen en tegen Pinslashers een bijna kansloze onderneming. Erik gooide naar hartelust, met een verbetering van de hoogste serie van 945 en van de hoogste game met 279. Henk en Vincent deden wat ze moesten doen. Fred verbeterde eveneens zijn hoogste game en serie en won de enigste 3 punten die de koploper deze avond wist binnen te slepen.

Door de winst is Pinslashers de nieuwe koploper, op korte afstand gevolgd door Soffritti en Last Pin Down. Maar alles staat dicht bij elkaar na de eerste speelronde dus alles is nog mogelijk. Succes....
#
Soffritti nog steeds ongeslagen, maar tegenstanders "not impressed"

13 oktober 2021 - 5e speelavond

Moustaches - Chiquita: Bij Moustaches verbeterede Lesley zijn hoogste game (218), maar verder werden er geen verrassende scores neergezet. Bij Chiquita was Stefan weer op dreef, met zijn hoogste serie (527) tot nu toe. Moustaches mocht 11 punten aan hun totaal toevoegen.

Soffritti - Last Pin Down: Beide teams waren voorafgaand aan deze partij nog ongeslagen, hoewel Soffritti betere resultaten boekte en dus een ruime voorsprong heeft op Last Pin Down. Maar die waren niet van plan om de koploper zomaar zijn gang te laten gaan. In een partij waar geen bijzondere scores te melden waren won Soffritti nipt met 9-8.

Strike Fire - Pinslashers: De heren van Pinslashers hebben op de tweede speelavond een geweldige avond beleefd; hoogte team game, hoogste team serie en twee spelers in de top 3 hoogste game en serie. Maar de andere avonden was het zoeken naar regelmaat. Strike Fire daarentegen heeft nog geen overwinning staan en was op zoek naar een eerste slachtoffer. Die vonden ze vanavond door Pinslashers met 11-6 te verslaan.

Als we naar buiten kijken snap ik waarom ze het "herfst"vakantie noemen, dus deze week geen competitie. Volgende week zijn de gemiddelden op de lijst de actuele gemiddelden van dit seizoen (de 10 games zijn eraf gehaald). Nog twee speelavonden en dan is de eerste speelronde voorbij. Succes!
#
Speelavond zonder echte hoogtepunten, GLS Netherlands neemt leiding over

06 oktober 2021 - 4e speelavond

Chiquita - Soffritti: Bij Chiquita mocht Stefan even shinen met zijn 188 game, waarmee hij een groot aandeel had in de winst in de tweede game, die op 1 pin werd gewonnen (609-608). Verder had Soffritti het redelijk makkelijk in de met 13-4 gewonnen partij.

GLS Netherlands - Strike Fire: GLS lijkt het altijd moeilijk te hebben tegen Strike Fire en ook vanavond hadden de meeste games beide kanten op kunnen vallen. Jack gooide zijn hoogste game van 171 en verder werd het zonder echte hoogtepunten bij beide teams 9-8 voor GLS.

Last Pin Down - Moustaches: Last Pin Down is ook zo'n team die het je heel moeilijk kan maken. Maar het was Moustaches die het zichzelf moeilijk maakte door net niet scherp genoeg te zijn op de beslissende momenten. Neemt niet weg dat Last Pin Down verdiend met 9-8 heeft gewonnen.

GLS Netherlands staat na vier speelavonden bovenaan, voor Soffritti en Pinslashers, maar hebben nog wel een speelavond meer gespeeld. Dat wordt komende week rechtgetrokken. Allemaal veel succes!
#
Top drie begint afstand te nemen, Pinslashers aan de leiding

22 september 2021 - 3e speelavond

Last Pin Down - Strike Fire: Bij beide teams geen echte uitschieters (behalve Ton met 210) en dus werd de eindstand beslist op details. Last Pin Down won met 10-7 en staan keurig op de vierde plaats.

Chiquita - Pinslashers: Pinslashers van vorige week zou zonder genade over Chiquita heen zijn gewalst, maar vanavond ging het minder moeiteloos. Chiquita bood goed tegenstand (Marga gooide een mooie 180 game) en zorgden met z'n allen dat Pinslashers slechts 11 punten mee kon nemen.

Moustaches - GLS Netherlands: Moustaches kan zijn draai nog niet vinden, scores zijn nog te wisselvallig. GLS ging lekker (met hoogste games van 245 voor Zuleika en 182 voor Peter) en kon weer 12 punten toevoegen aan hun totaal.

Volgende week de Algemene Ledenvergadering in de Molenvliet, aanvang 20:30 uur. Deelnemers zijn vanaf 20:10 uur welkom voor koffie of thee en kunnen we op tijd beginnen met de vergadering. Ben je niet aanwezig op de vergadering? Vergeet niet jezelf bij het bestuur af te melden en iemand op te geven die bij een eventuele stemronde voor jou mag stemmen.
#
Spelers Pinslashers en Soffritti scoren er op los

15 september 2021 - 2e speelavond

Pinslashers - Moustaches: Daar waar Pinslashers vorige week nog moest strijden om de punten gingen de heren vanavond in een hogere versnelling. Paul de hoogste game van 277 met een serie van 856, Erik hoogste serie van 902 en Vincent een hele nette serie van 822. Al met al goed voor 14 punten tegen Moustaches, die gewoonweg niet tegen al dat geweld opkon.

Strike Fire - Soffritti: Ook Soffritti had een hele goede avond, met een 881 serie van Amedeo en 867 van Fred en daar kon Strike Fire helemaal niets tegenover zetten. Casper en Kees wisten ieder een punt te pakken maar de overige 15 gingen naar Soffritti.

GLS Netherlands - Chiquita: Na een lange afwezigheid deed Petra weer eens mee bij GLS. Bij Chiquita deed ons nieuwste en jongste lid Stefan mee en pakte zijn eerste punt voor zijn team. Mede door Aryan wist Chiquita toch 4 punten van GLS af te snoepen.

Kijkend naar de hoge games die zijn gegooid bij Soffritti en Pinslashers lijke het een kwestie van tijd tot de eerste officiele 300 game gegooid gaat worden in De Molenvliet.

#
Seizoen 2021-2022 van start

8 september 2021 - 1e speelavond

Soffritti - GLS Netherlands: De eerste speelavond is altijd even wennen, zeker na die lange onderbreking. Bij Soffritti konden we Henk Holscher verwelkomen als nieuw lid. Bij GLS was de helft nog met vakantie. Fred begon gelijk met 231 en zette een nette serie neer van 838. Verder was het veel geven en nemen maar uiteindelijk trok Soffritti aan het langste eind. Met 10-7 beginnen ze het seizoen met een overwinning en voeren ze de ranglijst aan.

Moustaches - Strike Fire: Bij Moustaches noteerde Bert zijn eerste 200+ games maar de topper van de avond was Casper, die met 223 gemiddeld de nodige punten voor zijn team binnenhaalde. Moustaches won nipt met 9-8 maar zoals ze zelf al jaren zeggen, de competitie begint pas na de winterstop.

Last Pin Down - Pinslashers: Kijkend naar de scores hadden alle spelers goede en minder goede games, met als resultaat dat de punten werden verdeeld en Pinslashers met 9-8 het dus beter deed. Jenny gooide wel haar hoogste game van 205.

Al met al een goede eerste speelavond waar iedereen kon wennen aan het nieuwe patroon High Street. Succes!!
#











Seizoen 2020-2021 van start, teams hebben er zin in


9 september 2020 - 1e speelavond

Soffritti - GLS Netherlands: Soffritti  speelde een sterk seizoen vorig jaar maar kon dat helaas niet verzilveren. Zeker is dat ze er dit jaar weer voor gaan. Een eerste speelavond is altijd even aftasten van oliepatroon en tegenstander maar tegen GLS ging het goed en werd er eenvoudig met 12-5 gewonnen.

Moustaches - Strike Fire: Strike Fire had een sterk begin van het seizoen vorig jaar en dat wisten ze op deze eerste speelavond voort te zetten. Dat Moustaches niet haar beste spel liet zien was ook mede de oorzaak van het 12-5 verlies. Maar het seizoen is nog heel lang!

Last Pin Down - Pinslashers: Team All Stars werd Profile, Profile werd ROB en nu heten ze Last Pin Down en het was duidelijk dat ze pas klaar waren als de laatste pin was gevallen. Pinslashers speelde goed maar LPD pakte op het juiste moment de punten en werd het een spannende 9-8 overwinning voor de voormalige kampioen.
#
Nederland gaat in lockdown vanwege Covid-19, competitie tot nader order stilgelegd

16 maart 2020

Minister president Rutte heeft, na overleg met het RIVM, besloten om alle openbare gelegenheden te sluiten. De competitie wordt tot nader order stilgelegd in afwachting van nadere instructies van het NBF. Zodra er meer bekend is zal dit via de mail aan de leden worden bekendgesteld.
Update: Er wordt besloten om de competitie stop te zetten. Voor seizoen 2019-2020 is er helaas geen kampioen. De stand op 11 maart is wel de team volgorde bij aanvang van een eventueel nieuw seizoen.

#
Soffritti loopt verder uit, titel lijkt al vergeven

11 maart 2020 - 20e speelavond

Pinslashers - Moustaches: Voor Pinslashers een wedstrijd om het seizoen te redden, voor Moustaches om de tweede plaats in de competitie. De scores waren wisselvallig en Moustaches nam 10 welverdiende en broodnodige punten mee.

Strike Fire - Soffritti: De heren van Soffritti zijn helemaal zen als ze aan de 20e speelavond beginnen. De hoogste game van Kees (186) en Jopie (172) zorgden voor de enige punten die Strike Fire werd gegund.

GLS Netherlands - Profile: GLS heeft de strijd nog niet opgegeven maar hoe realistisch is het om een achterstand van bijna 40 punten goed te kunnen maken in de laatste speelronde. Maar tegen Profile werd goed gespeeld en hoewel ze vier punten mochten meenemen kon worden teruggekeken op een mooi partij.

De top-3 heeft wederom gewonnen, Soffritti loopt verder uit en Moustaches en GLS gaan waarschijnlijk bepalen wie tweede wordt. Maar we zullen blijven strijden voor ieder punt! Succes!!
#
Soffritti rekent af met Moustaches, Pinslashers heeft lek nog niet boven

4 maart 2020 - 19e speelavond

Moustaches - Soffritti: Na de sterke optreden van vorige week deed Soffritti er deze week een schepje bovenop. Met een teamgemiddelde van 209 werd Moustaches probleemloos met 13-4 opzij gezet. Rijk verbeterde zijn hoogste game nog naar 257 maar verder was er geen eer te behalen.

Pinslashers - Strike Fire: Pinslashers heeft haar personele bezetting weer op orde maar dat alleen bleek niet voldoende tegen Strike Fire, dat met 10-7 er met de winst vandoor ging. De regerend kampioen beleeft een moeizaam seizoen, laat onnodig punten liggen en moet er behoorlijk tegenaan om nog iets van het seizoen te maken.

Chiquita - Profile: Bij Chiquita was Ben weer eens van de partij en hij nam zijn team op sleeptouw door al zijn games te winnen. Isaac was vanavond voldoende op krachten om 3 games te spelen, hoewel de laatste niet van harte ging. En Tibor verbeterde zijn hoogste game naar 187. Heel erg mooi allemaal maar net niet genoeg voor de overwinning, die met 9-8 naar Profile ging.

GLS Netherlands had een vrije avond en heeft kunnen zien hoe Moustaches veel punten liet liggen maar ook dat Soffritti er met die vele punten vandoor ging en inmiddels 37 punten voor staat. Maar de strijd gaat door, misschien tegen beter weten in! Succes allemaal!
#
Top 3 teams winnen maar wie kan Soffritti nog van de titel afhouden

19 februari 2020 - 18e speelavond

Soffritti - Pinslashers: Bij Pinslashers konden we twee nieuwe leden verwelkomen, Casper en Wiebe van de Vlies. De broertjes gooiden goed, wisten een enkele punt te pakken, maar konden tegen dit Soffritti helemaal niets betekenen. Soffritti had slechts 3 games onder de 200 en hoewel de onderlinge strijd erg spannend was wonnen ze eenvoudig met 12,5-4,5. Casper gooide een mooie serie van 195 gemiddeld en komt binnen op de derde plaats.

GLS Netherlands - Chiquita: GLS Netherlands heeft de hoop nog niet opgegeven maar beseft dat de achterstand op Soffritti haast onmogelijk in te halen is. Tegen Chiquita gingen ze er weer voor. Marga had een goede avond en pakte al haar punten maar verder was Chiquita met 6-11 vrijwel kansloos.

Strike Fire - Moustaches: Moustaches gooide zeker niet sterk maar Strike Fire kon daar totaal geen gebruik van maken. Zonder al teveel moeite kon Moustaches een aardige slag slaan, won dan ook vrij eenvoudig met 13-4 en staan nog slechts 6 punten achter GLS.

De top-3 heeft goede zaken gedaan en Strike Fire is the best of the rest. Afgelopen week was carnaval/voorjaarsvakantie en woensdag beginnen we weer. GLS heeft een vrije avond en wordt hoogstwaarschijnlijk voorbijgestreefd door Moustaches. Succes!
#
GLS wint van Moustaches, Profile biedt goed weerstand tegen Soffritti

5 februari 2020 - 17e speelavond

Strike Fire - Chiquita: Vooropgesteld dat het goed was om Isaac sinds zijn operatie weer een competitie wedstrijd te zien spelen, het was nog niet genoeg om Strike Fire te verslaan. Willy verbeterde wel haar personal best naar 140. Bij Strike Fire geen hoogtepunten van deze avond, behalve de 10-7 overwinning en Profile genaderd tot op 3 punten.

Soffritti - Profile: De spelers van Soffritti gooiden hele andere gemiddelden dan vorige week, maar Profile had blijkbaar iets teveel respect voor de tegenstander en maakte daar geen misbruik van. De 11.5 - 5.5 winst van Soffritti zorgt voor een meer dan riante voorsprong op de rest van het veld.

Moustaches - GLS Netherlands: Altijd gezellig, een partijtje Moustaches tegen GLS. Vanavond waren de games spannend maar de scores vielen een beetje tegen. Zonder hoogtepunten werd het een 10-7 overwinning voor GLS, waarmee ze niet inlopen op de koploper maar wel uitlopen op de achtervolgers.

Weinig verrassingen vanavond en dus ook geen wijzigingen in de ranglijst. Komende week worden de voorrondes verenigingskampioenschappen gehouden en de finale op zaterdag. We wensen alle deelnemers heel veel succes!
#
Spannend duel tussen Soffritti en GLS, Moustaches na winst op podiumplek

29 januari 2020 - 16e speelavond

Profile - Moustaches: Profile had vanavond niet veel in te brengen tegen Moustaches, zelfs Ruud kon niets doen aan het 3-14 verlies. Moustaches speelde niet bijzonder sterk, sommige games werden op enkele pins gewonnen, maar het resultaat telt en daarmee ook een voorlopige derde plaats op het podium.

Chiquita - Pinslashers: De laatste overwinning van Chiquita dateert alweer van 16 oktober. Het huidige Pinslashers gaat even door een moeilijke fase en kan geen duidelijke stempel drukken op een wedstrijd. Zonder bijzondere games van beide teams wist Chiquita eindelijk weer eens te winnen, hoewel de 9 behaalde punten weinig zoden aan de dijk zetten om van die laatste plaats af te komen.

GLS Netherlands - Soffritti: In de onderlinge partijen staat het 1-1 dus alles was mogelijk, ondanks de goede vorm waarin Soffritti verkeert. Vanavond deed Soffritti wat van ze werd verwacht, 210 gemiddeld over alle 12 games. GLS gaf goed partij, ging niet roemloos ten onder en hield 7 punten over aan deze spannende maar sportieve ontmoeting.

GLS staat nog steeds tweede, maar zien Soffritti verder uitlopen terwijl Moustaches tot op 5 punten is genaderd. Strike Fire en Profile zakken iets af. 5 februari de volgende speelavond, Pinslashers is vrij. Laatste kans om je op te geven voor de verenigingskampioenschappen van 12 februari. Succes...
#
GLS Netherlands, Moustaches en Strike Fire doen goede zaken

22 januari 2020 - 15e speelavond

Pinslashers - GLS Netherlands: Pinslashers had moeite om op tijd een team samen te stellen en moest het vanavond doen met een blind score. Het was dus aan GLS om hiervan te profiteren, maar Vincent dacht daar dus anders over. Hij wist overtuigend zijn directe tegenstander te verslaan en hield de schade voor zijn team beperkt tot een 6-11 verlies.

Moustaches - Chiquita: Moustaches had weinig moeite met Chiquita, maar liet toch meer punten liggen dan nodig was geweest. Met 11-6 verliezen ze in ieder geval geen terrein op de teams voor hen en zien we dat de middenmoot steeds dichter op elkaar zit.

Strike Fire - Profile: Deze twee teams waren vorig seizoen in de strijd om wie de hekkensluiter van de competitie zou worden, dit seizoen zijn ze een plaag voor alle teams en zijn ze wederom in een onderlinge strijd verwikkeld om de derde plaats. Vanavond was Strike Fire de betere ploeg en door de 10-7 winst lopen ze iets in op Profile.

Het nieuwe oliepatroon was voor sommige spelers even wennen maar over het geheel ging het redelijk goed en kan het dus alleen maar beter worden. Volgende week de topper tussen Soffritti en GLS, moge het beste team winnen! Allemaal veel succes!!
#
Soffritti scoort er op los, Sander bijna eerste officielle 300 in De Molenvliet

15 januari 2020 - 14e speelavond

Chiquita - Soffritti: Laatste avond op het huidige oliepatroon en Soffritti nam er in stijl afscheid van. Chiquita moest het onderspit delven, had niets in te brengen in de met 1-16 verloren partij. Gelukkig wist Bennie de eer te redden. Hoogtepunt van deze avond was de 299 game van Sander, waarbij hij in zijn laatste frame de 6 pin liet staan. Sander had lang geleden een 300 game gegooid in De Molenvliet, maar dit zou de eerste officiele perfect game geweest zijn. Er is dus nog ruimte voor verbetering!

GLS Netherlands - Strike Fire: Het zou niet de eerste keer zijn dat GLS tegen Strike Fire punten verloor, maar vanavond niet. Er werd, zonder uitzonderlijke scores, gewonnen met 13-4 en staat GLS halverwege de competitie op de tweede plaats.

Profile - Pinslashers: Regerend kampioen Pinslashers zit in een vormcrisis. Ze staan voorlaatste en zien geen kans om grote overwinningen te boeken. Ook tegen Profile konden ze niet knallen, hoewel er wel met 9-8 werd gewonnen. Na twee speelrondes hebben ze een behoorlijke achterstand op een podium plaats, maar er zijn nog 14 speelavonden te gaan.

Tja, het gebeurde bijna, de eerste officiele 300 game in De Molenvliet. Sander gaf aan dat die laatste worp niet goed was en die pin 6 was niet geheel onverdiend. Soffritti staat na 14 speelavonden bovenaan, respectievelijk 29 en 32 punten voor op GLS Netherlands en Profile. Het seizoen is nog lang maar of de heren deze voorsprong nog uit handen geven lijkt onwaarschijnlijk, maar zoals altijd niet onmogelijk! Succes allemaal!!
#

Tweede helft competitie van start, alle teams de sportieve wensen voor 2020!!

8 januari 2020 - 13e speelavond

GLS Netherlands - Profile: Het is misschien de warmste winter ooit, op het pindek was het behoorlijk glad! Maar ondanks de soms lachwekkende schuivers wilden de pins niet vallen voor GLS en was het verlies met 5-12 een gevolg daarvan. Tibor verbeterde zijn hoogste game naar 164, maar ook Ruud had een goede avond, met 186 als nieuwe hoogste game. En niet te vergeten Ruud's laatste game, waar hij in de nabeurt van de tiende frame slechts 1 pin omgooide...en zijn game op 1 pin won! En zijn team won die game ook nog eens op 1 pin!

Strike Fire - Soffritti: Ook hier speelden de baancondities enigszins mee, het was hard werken om een lijn te vinden. Maar Soffritti zou Soffritti niet zijn als ze die niet zouden vinden. Bij Strike Fire waren er persoonlijke hoogtepunten die voor de behaalde 7 punten zorgden. Fabian verbeterde zijn hoogste game naar 244 en Joma deed dat zelfs twee keer met 150 en 151 en was zichtbaar blij met haar 2 behaalde punten. Met deze 10 punten erbij loopt Soffritti steeds verder uit.

Pinslashers - Moustaches: Deze twee teams kunnen vaak het beste bij elkaar naar boven halen, maar vanavond was dat helaas niet zo. Uiteindelijk waren de eerste twee games voor Pinslashers en de andere twee voor Moustaches. Geen uitzonderlijke scores, geven en nemen, met de 9-8 winst voor Moustaches.

2020 is begonnen en Soffritti doet goede zaken tegenover de naaste concurrenten. GLS kon lange tijd bijblijven maar bevindt zich nu op de vierde plaats. Profile en Strike Fire doen het goed, staan ondanks hun plaats op de ranglijst kort op het podium. Hekkensluiter Chiquita was vrij en ziet de rest steeds verder uitlopen. Volgende week de laatste avond van de tweede speelronde, daarna zal er voor de tweede helft van de competitie een ander oliepatroon worden neergelegd.
#
Competitie stil tot 8 januari, allemaal fijne Kerstdagen!!

11 december 2019 - 12e speelavond

Moustaches - Soffritti: Moustaches is de laatste weken aan een opmars bezig en tegen koploper Soffritti gingen ze gewoon door. Er werd weliswaar nipt met 8-9 verloren, maar het had gedurende de partij ook de andere kant op kunnen vallen. Jacob begon goed met een hoogste game van 221 en winst op Fred maar kon die lijn niet vasthouden. Lesley gaat de winterstop in met een hoogste game van 252 en ook Sander met 244. Soffritti staat nu riant bovenaan en Moustaches heeft het podium beklommen op slechts 3 punten van nr 2 GLS.

Pinslashers - Strike Fire: Het vuurwerk bleef uit maar er werd wel gestreden om de punten. Paul nam zijn team op sleeptouw met een serie van 819 en een hoogste game van 247 maar er waren verder geen verrassingen. De 11-6 winst ging naar Pinslashers die nog een lange weg te gaan hebben naar de top en Strike Fire zijn de 3e plaats kwijt aan Moustaches, hoewel maar met een half puntje.

Chiquita - Profile: Chiquita is dit seizoen een team die niet meedoet om de prijzen. Met Isaac die voorlopig nog niet aan spelen zal toekomen en Willy en Bennie als nieuwe bowlers is het fijn om ze te horen juichen bij de persoonlijke successen van de eigen spelers. Profile doet het ook prima dit seizoen en zijn enkele punten van het podium verwijderd maar vanavond lieten ze door het eigen spel punten liggen en met 11 punten erbij sluiten ze 2019 af op de vijfde plaats.

We zijn nog niet op de helft maar wel aan het eind van 2019. We eindigen het jaar met de 2e Molenvliet Open, die deze week is begonnen en 18 december het traditionele Kerstbowlen. Competitie start weer op 8 januari dus geniet van die vrije avonden. Namens het bestuur wens ik alle leden, hun familie en vrienden en alle bezoekers van ons website/FB Pagina hele fijne Kerstdagen en het allerbeste in het nieuwe jaar 2019! Ehh, ik bedoel 2020...even wennen...
#

Soffritti winterkampioen, volgende week laatste speelavond 2019

4 december 2019 - 11e speelavond

Soffritti - Pinslashers: Bij de eerste ontmoeting tussen deze twee teams had Pinslashers weinig in te brengen maar ook vanavond waren ze niet in staat om de hard nodige punten te pakken. De eerste game begon hoopvol met 3 overtuigend behaalde punten maar daarna werd nog slechts 1 punt behaald.

GLS Netherlands - Chiquita: GLS is dit seizoen lekker bezig maar beseft dat het verschil met Soffritti wel erg groot aan het worden is. Tegen hekkensluiter Chiquita deden ze goede zaken om het verschil niet op te laten lopen.

Strike Fire - Moustaches: Strike Fire heeft een fraaie reeks wedstrijden achter de rug en staan keurig derde. Vanavond moesten ze tegen Moustaches, die vorige week besloot om toch voor de winterstop wat punten te pakken en ze gaven goed partij. Moustaches won en komt daarmee tot op schootsafstand van de top.

Volgende week de laatste speelavond van 2019, waarbij we vast kunnen stellen dat Soffritti winterkampioen is, omdat GLS zijn vrije avond heeft. We kjken uit naar de partij tussen Soffritti en Moustaches maar ook Strike Fire tegen Pinslashers kan vroegtijdig vuurwerk opleveren!
#
GLS Netherlands en Profile verliezen, Soffritti loopt uit

27 november 2019 - 10e speelavond

Strike Fire - Chiquita: Strike Fire had vanavond geen kind aan Chiquita, dat onderaan de ranglijst de overige teams steeds verder aan de horizon ziet verdwijnen. De spelers van Chiquita hebben duidelijk een nieuwe impuls nodig om op de momenten dat het nodig is te scoren, zoals ze dat in het vorige seizoen vaak hebben gedaan.

Soffritti - Profile: Profile doet het dit seizoen erg goed en staan momenteel derde, maar vanavond hadden ze niets in te brengen tegen een degelijk spelende Soffritti. Ton en Marije zorgden voor de behaalde punten en de overige 12 punten worden door Soffritti gebruikt om verder uit te lopen op de concurrentie.

Moustaches - GLS Netherlands: De spelers van Moustaches hebben altijd gezegd dat ze pas na de winterstop gaan beginnen met bowlen maar dat je daar niet op kan rekenen heeft GLS Netherlands vanavond ondervonden. Toegegeven dat GLS niet al te sterk voor de dag kwam, maar de snorren speelden daar prima op en in wonnen terecht met 12-5.

Pinslashers was vanavond vrij en moest toezien hoe Soffritti met speels gemak de concurrentie achter zich laat. Maar komende dinsdag spelen ze tegen elkaar en kan de titelverdediger laten zien dat ze niet zonder strijd de handdoek in de ring gooien. Nog twee speelavonden en dan gaan we ons opmaken voor de feestdagen en jaarwisseling. Maar laten we beslist het Kerstbowlen en de 2e Molenvliet Open niet vergeten!
#

GLS geeft niet thuis, raakt koppositie snel weer kwijt

20 november 2019 - 9e speelavond

Profile - Moustaches: De spelers van Profile blijven verrassen met bovengemiddeld spel en winst op alle teams. Met de 9-8 overwinning op Moustaches blijven ze terecht op de derde plaats staan, op slechts 8 punten van Soffritti. Moustaches snakt naar de winterstop, zodat ze daarna eindelijk kunnen beginnen met bowlen!

Chiquita - Pinslashers: Pinslashers had geen last van een baanstoring maar een communicatiestoring! Maar ondanks dat ze met een blindscore moetsen spelen was het resultaat van deze avond beter dan in de afgelopen maanden. Chiquita staat voorlopig eenzaam onderaan.

GLS Netherlands - Soffritti: GLS hoopte te kunnen stunten tegen Soffritti maar helaas bleven de daarvoor benodigde scores uit. Soffritti kon met een teamgemiddelde van 200+ vrij eenvoudig 12 punten binnenhalen en met een speelavond minder staan ze onbedreigd bovenaan.

Het was goed om te zien dat er weer volop 200+ games werden gegooid. Nog drie speelavonden te gaan en daarna hebben we het Kerstbowlen, de Kerstdagen, Oud- en Nieuw en de benodigde herstelperiode tot 8 januari. Succes!
#
GLS Netherlands verslaat Pinslashers, Moustaches pakt broodnodige punten

13 november 2019 - 8e speelavond

Pinslashers - GLS Netherlands: Het valt niet te ontkennen dat Pinslashers niet de vorm heeft van vorig seizoen. Na de 2e speelavond stonden ze bovenaan maar daarna zijn ze niet meer in de top-3 geweest. Ook vanavond konden ze het in een sportieve en vermakelijke partij tegen GLS niet waarmaken. Maar GLS speelde ook erg goed, met Peter en Jack die individueel al hun punten pakten en Zuleika een verbetering van haar highscore naar 242.

Moustaches - Chiquita: Vorige week was het voor het eerst dat Moustaches op de laatste plaats te vinden was en dus waren ze wel toe aan een ruime overwinning. Slachtoffer van deze ambitie was Chiquita, die weinig kon inbrengen tegen een beter spelende Moustaches. De twee punten van Chiquita waren te danken aan Willy en Aryan maar verder was het een verdiende overwinning van de snorren.

Strike Fire - Profile: Beide teams doen het erg goed dit seizoen, met Strike Fire al een tijdje in de top-3 en Profile kort daarachter. Maar wie zou in een onderlinge wedstrijd als beste naar voren komen? Ook nu was het een sportieve wedstrijd maar Strike Fire kon weinig inbrengen tegen een sterk spelende Profile. Alhoewel, op de serie van 190 gemiddeld van Ton na, waren de scores van Profile niet zo spectaculair. De 13-4 verlies had Strike Fire te danken aan de mindere scores van de eigen team.

Omdat Soffritti vrij was mag GLS Netherlands zich een week lang de nieuwe koploper noemen. Volgende week spelen ze tegen elkaar en dan mag GLS het laten zien. Moustaches wou toch niet wachten tot na de winterstop om te gaan bowlen en stijgen hierdoor twee plaatsen waarbij ze slechts 10,5 punten achter een podiumplek staan. Vorig seizoen waren Strike Fire en Profile wekelijks verwikkeld in de strijd om de laatste plaats, nu gaat het om een podium plek. Al met al is het goed om te zien dat alle teams competitief kunnen zijn. Veel succes en plezier volgende week!
#

Baancondities spelen teams parten, Soffritti leidt na eerste speelronde

6 november 2019 - 7e speelavond

Chiquita - Soffritti: Bij Chiquita was Bennie weer eens aanwezig en hoe! Hij wist alle partijen van zijn directe tegenstander te winnen door ruim boven zijn gemiddelde te gooien. Maar uiteindelijk was het Soffritti die in deze onderlinge strijd met 10,5 - 6,5 de winst naar zich toe trok.

GLS Netherlands - Strike Fire: Bij GLS zagen we ons nieuwste lid Sabine van de Krieken in actie komen na ruim een jaar niet te hebben gebowld en ze viel prima in. Sabine en Peter waren verantwoordelijk voor bijna alle behaalde punten. Maar Strike Fire was wel de uiteindelijke winnaar vanavond. Dankzij de 10-7 overwinning staan ze op een gedeelde tweede plaats.

Profile - Pinslashers: Ook de spelers van Profile zijn goed bezig dit seizoen, daarom staan ze ook op korte afstand van de top-3. Vanavond was het Jenny die haar hoogste game en serie verbeterde. Maar alle spelers boekten overwinningen en met 11-6 werd met Pinslashers afgerekend. Wel het vermelden waard, door Paul werd vanavond de enige 200+ game gegooid van de gehele league.

De oorzaak van de afwijkende baanconditie wordt onderzocht en zal bij aanvang van de volgende speelavond zijn opgelost. Neemt niet weg dat het aanpassen aan verschillende baancondities een onderdeel van het bowlen is. Na de eerste speelronde zien we Soffritti de lijst aanvoeren, op 10 punten gevolgd door GLS Netherlands en Strike Fire. De rode lantaarn drager is Moustaches, die vooralsnog pas na de winterstop gaat bowlen!
#
Strike Fire en Profile laten tanden zien

30 oktober 2019 - 6e speelavond

GLS Netherlands - Profile: Vorig seizoen was Profile in een constante strijd verwikkeld om de laatste plaats maar dit seizoen zijn ze goed uit de startblokken gekomen. Met de terugkomst van Rob Vermij in het team, die in 2017 pas is begonnen met bowlen, hebben ze een sterke troef in handen. Ook vanavond was Rob grotendeels verantwoordelijk voor de 9-8 overwinning op GLS Netherlands, met een verbetering van zijn hoogste game tot 231. Maar ook Ruud (174) en Marije (166) verbeterden zich. Pluspunt bij GLS was de verbeterde serie van Axel (818).

Strike Fire - Soffritti: Strike Fire is het andere team dat vorig seizoen om de laatste plaats streed, maar tegen het einde van de eerste speelronde staan ze op een verdienstelijke derde plaats, kort achter de top. Tegen Soffritti waren ze niet geheel kansloos, ze maakten goed gebruik van de mindere momenten van de koploper en wisten 6 hardverdiende punten te pakken. Adrie verbeterde haar hoogste game tot 192.

Pinslashers - Moustaches: Moustaches kent voor zover bekend het slechtste begin van een seizoen, maar ook regerend kampioen Pinslashers heeft betere tijden gekend. Deze twee teams tegen elkaar zorgden vanavond niet echt voor vuurwerk maar er werd wel gestreden om de punten. Paul en Rijk deelden een punt en Pinslashers won met 9,5 - 7,5. Volgende week heeft Moustaches vrij en de kans is groot dat ze de eerste speelronde als hekkensluiter eindigen.

De verschillen tussen de teams in de top-3 is nog te overzien. Volgende week de laatste speelavond van de eerste speelronde en daarna gaan we over op het Amerikaans systeem (crosslane). Allemaal veel succes!!
#
Nieuwe koploper heet Soffritti maar GLS en Strike Fire blijven in de buurt

16 oktober 2019 - 5e speelavond

Moustaches - Soffritti: Het zal niemand zijn ontgaan dat Soffritti na een rustig begin aan een sterke fase bezig is. Elke week gunnen ze de tegenstander steeds minder punten. Nu was het Moustaches die met slechts 2 gewonnen punten moest toezien hoe Soffritti de leiding in de competitie nam. De onderlinge partij tussen Jacob en Fred was spannend, toen Jacob bijna de 237 van Fred te pakken kreeg, maar net 4 pins tekort kwam.

Pinslashers - Strike Fire: Regerend kampioen Pinslashers is nog niet op dreef, met onnodig puntverlies en magere overwinningen. Strike Fire daarentegen is goed bezig en dat lieten ze nogmaals zien vanavond. Het werd een overtuigende 10-7 overwinning, waar Fabian een grote rol in had met zijn serie van 192 gemiddeld. 

Chiquita - Profile: Chiquita had behalve de eerste speelavond tot nu toe alle partijen verloren dus waren ze er wel aan toe om weer eens te winnen. Maar Profile is een tegenstander die verrassend maar ook wisselvallig voor de dag kan komen. Vanavond ging het gelijk op en Chiquita kon, hoewel minimaal, weer een winst partij noteren.

Zoals het er nu uit ziet zullen de overige teams goed moeten presteren om tegen Soffritti punten te pakken, maar het is zeker niet onmogelijk. Veel spelers zetten hele mooie games neer en die kunnen tegen iedere tegenstander bepalend zijn. Nog twee speelavonden en dan is de eerste speelronde voorbij en hebben alle teams evenveel wedstrijden gespeeld. Maar deze week zijn we eerst allemaal vrij...geniet ervan.
#
Soffritti heeft goede avond; Fred Raar 999 serie, Nick Visser 277 game

9 oktober 2019 - 4e speelavond

Soffritti - Pinslashers: Kijkend naar de statistieken zijn dit twee teams die dit seizoen voor de titel gaan strijden. Regerend kampioen Pinslashers kon vanavond echter niets inbrengen tegen een Soffritti in vorm. Vincent en Elles konden de eer redden maar meer dan 2,5 punt werd het niet. Fred had een fraaie serie van 999, Nick leek te gaan stunten in zijn laatste game maar bleef steken op 277 en Amedeo wierp ontspannen zijn games voor een 213 gemiddeld. Wat kunnen deze heren nog meer laten zien?

GLS Netherlands - Chiquita: GLS deed weer goede zaken vanavond, ditmaal was Chiquita de pisang. Twee sterke games van Izak en een nieuwe hoogste game van 124 voor Willy waren goed voor 3 punten maar de overige 14 waren voor de nummer 2 van vorig seizoen. Zuleika had een sterke serie van 810 met een hoogste game van 235. Komende week is GLS vrij en kunnen ze alleen afwachten hoe de achtervolgers presteren.

Strike Fire - Moustaches: Moustaches speelde vanavond ondermaats maar daar kon Strike Fire geen gebruik van maken, omdat ze zelf te weinig liet zien. Maar Strike Fire won dit duel toch met 9-8 en staan verrassend maar verdiend op de tweede plaats, met een speelavond minder dan de koploper.

Het is mooi om te zien dat er goed gescoord wordt. Het was even stil op de andere banen toen Nick na 9 strikes aan zijn laatste frame begon, maar een perfect game bleef uit. De Molenvliet heeft voldoende records die nog verbroken mogen worden en de verwachting is dat dit ook gaat gebeuren. Vijfde speelavond komt eraan en daarna is het herfstvakantie. Hopen op een beetje nazomer...
#
Spelers beginnen warm te draaien, GLS Netherlands nieuwe koploper

25 september 2019 - 3e speelavond

Strike Fire - Chiquita: De spelers van Strike Fire hadden vorige week vrij en dat heeft ze blijkbaar goed gedaan. Chiquita werd met degelijk spel, zonder uitschieters, met 11-6 aan de kant gezet. Maar bij Chiquita was er toch ook een reden om te juichen, toen Willy haar eerste dubbele strike gooide!

Soffritti - Profile: Soffritti speelde vanavond zonder Sander maar met Amedeo. De eerste game werd nog met 3-1 verloren, maar daarna begonnen ze te scoren en werd Profile met 10-7 verslagen. Maar ook het vermelden waard is het nieuwe persoonlijk record van Sander, in Dordt gegooid. Een serie van 268-278-300 (282 gemiddeld). Gefeliciteerd!

Moustaches - GLS Netherlands: Dit zijn twee teams die het elkaar qua scores altijd moeilijk maken, maar bij deze ontmoeting was het GLS Netherlands die aan het langste eind trok. De 11-6 overwinning was dik verdiend maar het is duidelijk dat er nog veel ruimte is voor verbetering, voor beide teams.

Het gaat de goede kant op, na 3 speelavonden beginnen de spelers meer vorm te tonen, gaan de gemiddelden omhoog en de handicaps omlaag. Op 2 oktober is er geen bowlen, dan is er de algemene ledenvergadering.
#
Pinslashers gaat aan de leiding

18 september 2019 - 2e speelavond

Profile - Moustaches: Profile heeft zich goed herpakt na de nederlaag vorige week, door deze eerste ontmoeting tegen Moustaches te winnen met 10-7. Het is duidelijk dat de spelers nog naar de ideale lijn op zoek zijn, het spel van beide teams was niet best. Alle spelers gooiden onder hun gemiddelde, hadden zichtbaar moeite met de baan of met de eigen stijl. Rijk noteerde wel een 237 game.

Chiquita - Pinslashers: Het was goed om Isac Papilaja weer te zien op de bowling, hoewel het nog even zal duren voordat hij weer gaat gooien. Bij Chiquita deed Willy voor het eerst mee. Met veel aanwijzingen vanaf de zijlijn heeft ze haar eerste passen op de approach gezet en deed het best goed. Maar uiteindelijk moet je het als team doen. Pinslashers was beter op dreef, won met 12,5 - 4,5 en gaan na 2 speelavonden aan de leiding.

GLS Netherlands - Soffritti: GLS Netherlands wist niet wat ze konden verwachten van de nieuwe tegenstander, maar er werd op een heftige strijd gerekend. Het zijn stuk voor stuk sterke spelers en onder hen Sander Thieme, de enige speler die tot nu toe een 300 game heeft gegooid in de Molenvliet. Maar behalve een 234 game van Sander kwamen ze niet in hun spel en wist GLS er een 10-7 overwinning uit te slepen.

De tweede speelavond is altijd even wennen. Alles moet weer gaan kloppen; je aanloop, timing, swing. Winst of verlies heeft alleen zin als je weet waar je het... uhh, ik val in herhaling ;). De resultaten zullen wekelijks beter worden maar de gezelligheid is er in ieder geval elke week! Volgende week is Pinslashers vrij, de overige teams veel succes!
#
Seizoen 2019-2020 van start, Strike Fire goed begonnen

11 september 2019 - 1e speelavond

Pinslashers - GLS Netherlands: Regerend kampioen Pinslashers heeft zich versterkt met Vincent van de Graaff en Elles Dijkhuizen maar dreigen Joshua Maduro kwijt te raken. Bij GLS Netherlands komt Sabine van der Krieken te spelen. Zo'n eerste speelavond is het altijd afwachten in welke vorm de tegenstander uit de zomerstop is gekomen. Maar deze twee teams waren allebei nog een beetje in de zomer modus en zonder spectaculaire scores, uitzonderingen nagelaten, was het Pinslashers die met 9-8 de partij won.

Moustaches - Chiquita: De samenstelling van Moustaches is onveranderd, behalve dat Arie Groenendijk is gestopt. Bij Chiquita is Izac Papilaja voorlopig niet inzetbaar na een zware operatie, maar zijn vriendin Willy Burggraaf is lid geworden en verder zijn Ben Boeijink en zijn zoon Bennie in het team erbij gekomen. Gelijk bij de eerste game zien we dat Bennie, die al vele jaren niet heeft gebowld, het nog niet verleerd is. Hij gooide zijn beste game van 153 en liet zoals het hoort zijn moeder met 1 pin winnen. Moustaches is nog niet op dreef maar begint meestal toch pas na de winterstop te bowlen. Chiquita is dus goed uit de startblokken gekomen met een 10-7 overwinning.

Strike Fire - Profile: Strike Fire had rekening gehouden met een nieuw lid maar die haakte op het laatste moment af, maar mogelijk komt er op korte termijn een oplossing. Bij Profile zien we Rob Vermij terugkeren, maar het team blijft Profile heten. Strike Fire ging gelijk goed van start en vooral Jopie en Fabian gooiden ruim boven hun gemiddelde. Jopie had tevens de hoogste game bij de dames van 208. Profile kon er (te) weinig tegen inbrengen en verloor terecht met 12-5.

De eerste speelavond is altijd even wennen. Alles moet weer gaan kloppen; je aanloop, timing, swing. Winst of verlies heeft alleen zin als je weet waar je het hebt gewonnen of laten liggen. Was jij zo goed of je had je tegenstander een slechte dag. Punten zijn tenslotte bijzaak als je tevreden kunt zijn over je eigen spel. Hoe dan ook, je hebt nog 27 speeldagen om de beste bowler te worden die je kan zijn. Volgende week heeft Strike Fire de avond vrij, alle andere teams veel succes!
#
Pinslashers wint overtuigend en prolongeert titel

7 mei 2019 - 25e en laatste speelavond

GLS Netherlands - Pinslashers: GLS Netherlands wist dat het niet makkelijk zou zijn om tegen een sterke Pinslashers, maar ze hebben alles gegeven. Alle GLS'ers gooiden boven hun gemiddelde maar ze kwamen steeds net tekort tegen de toppers van Pinslashers. Van de 7 punten die GLS nodig had om de titel te veroveren pakten ze er slechts 3 en daarmee had Pinslashers het kampioenschap binnen.

Chiquita - Profile: Chiquita had tegen het eind van het seizoen even een dipje, stond zelfs nog even onderaan, maar op de laatste speelavond gingen ze voluit en wonnen met 13-4 van Profile, die daardoor definiteif als hekkensluiter de competitie beeindigt. Chiquita komt hierdoor op de vierde plaats terecht.

Strike Fire - Moustaches: Voor Moustaches viel er weinig meer te behalen dan de derde plaats, maar ze moesten toch werken om deze laatste speelavond door te komen. De 9-8 overwinning op Strike Fire had verder geen gevolgen en voor beide teams, Strike Fire is als vijfde geeindigd, op slechts 1,5 punt achter Chiquita.

Hoewel er werd gerekend op een spannende(re) strijd om de titel werd al snel duidelijk dat GLS Netherlands vanavond niet zou gaan stunten. In een sportieve strijd werd op overtuigende wijze door Pinslashers de benodigde punten binnengehaald en prolongatie van de titel veiliggesteld. Het seizoen 2018-2019 is hiermee ten einde gekomen, zo ook ons aanwezigheid in de A15 Bowling. Dinsdag sluiten we het seizoen definitief af met een gezellige avond in La Cubanita en gaan we ons voorbereiden op het nieuwe seizoen in Bowlingcentrum De Molenvliet. Tot dinsdag!
#
Moustaches haakt af in titelstrijd, beslissing valt op laatste speelavond

23 april 2019 - 24e speelavond

Chiquita - Strike Fire: Chiquita had een slechte start, de eerste twee games werden beide met 3-1 verloren. Maar daarna gaven ze nog maar 1 punt weg en wonnen overtuigend met 10-7. Chiquita deed tot aan de winterstop nog volop mee om een podiumplek, maar met nog 1 wedstrijd te gaan kunnen ze alleen nog hopen dat ze niet als laatste eindigen.

Profile - Pinslashers: Een ding is zeker, als je tegen Profile speelt ga je punten verliezen. De vraag voor Pinslashers, die drie punten achter GLS stond, was hoeveel. Het werd een leuke en spannende pot die alle kanten op had kunnen gaan maar Pinslashers bleef rustig en won met 12-5. Paul had een mooie scratch serie van 236 gemiddeld en verstevigde daarmee zijn leidende positie in de individuele competitie.

GLS Netherlands - Moustaches: GLS Netherlands heeft vanavond in de strijd om de titel geen steken laten vallen tegen Moustaches. Met Axel 215 en Zuleika 199 gemiddeld werd gedurende de wedstrijd de rust bewaard. GLS won in een bijzonder spannende partij met 14-3 en loopt daarmee weer iets verder uit op Pinslashers. Moustaches raakt hierdoor echter te ver achterop en kan geen aanspraak meer maken op de titel.

Volgende week is er geen bowlen wegens de meivakantie en kunnen we alleen maar hopen op hetzelfde mooie weer als de afgelopen week. Op 7 mei is dan de laatste speelavond: Strike Fire ontmoet Moustaches, waarbij Moustaches nog mag hopen op een tweede plaats; Chiquita ontmoet Profile, twee teams die niet onderaan willen eindigen; en GLS Netherlands ontmoet Pinslashers, die samen gaan uitmaken wie kampioen wordt. Het wordt dus een hete avond op 7 mei, ongeacht het weer! Succes allemaal!
#
GLS boekt nipte overwinning, Moustaches en Pinslashers verliezen

9 april 2019 - 23e speelavond

Profile - GLS Netherlands: Bij de vorige ontmoeting was eindelijk de ban gebroken en wist GLS te winnen. Vanavond begon voor GLS stroef, na 2 games had Profile al 6 punten gehaald en leek het weer als vanouds te gaan worden. Maar daarna was het over en uit met Profile en won de huidige koploper met 10-7.

Moustaches - Chiquita: Chiquita begon sterk in de eerste game, Izak gooide een hoogste seizoen game van 234 en de game werd met 3-1 gewonnen. De 2e game ging ook goed maar werd op 4 pins verloren en de stand was 4-4. Bij de overige games werden de punten eveneens verdeeld en door de totaal score won Chiquita met 9-8.

Pinslashers - Strike Fire: Pinslashers en Strike Fire hadden een inhaal wedstrijd op 17 april en was tot dan nog niet bekend hoe de ranglijst eruit zag. Pinslashers won de eerste game met 3-1 en leek goed op weg, maar die winst werd in de tweede game alweer teniet gedaan. Daarna konden beide teams hun stempel niet te drukken op het spel en werden de punten verdeeld, met de totaal score voor Strike Fire en dus een 9-8 overwinning.

Pinslashers had de uitslagen van de andere teams gezien en wist wat ze te doen stond, maar het liep net iets anders. GLS Netherlands staat nog steeds bovenaan, op 3 punten gevolgd door Pinslashers en Moustaches daar 2 punten achter. Komende dinsdag speelt GLS tegen Moustaches en de laatste speelavond tegen Pinslashers. GLS heeft alles dus zelf in de hand, om sinds het seizoen 2004-2005 de titel weer te halen, maar makkelijk is het zeker niet! Alle teams en spelers, heel veel succes!!
#
Moustaches verslaat Pinslashers maar GLS Netherlands neemt koppositie over

26 maart 2019 - 21e speelavond

Strike Fire - Profile: Deze twee teams zijn het hele seizoen al bezig met het verdedigen van de laatste plaats en Profile had steeds de betere paieren om onderaan te kunnen blijven. Strike Fire deed het vanavond goed, met hoogste seizoensgames voor Joma en Fabian, waardoor ze met 10-7 wonnen van Profile. Maar ondanks het verlies leverde deze avond een verrassing op voor de hekkensluiter!

Pinslashers - Moustaches: De voorsprong van Pinslashers op de achtervolgers was minimaal en dat zou vanavond onvoldoende blijken om de koppositie te behouden. Beide teams waren niet oppermachtig maar Moustaches won terecht met 10-7 door op het juiste moment te pieken. Duidelijk is dat Moustaches de Pinslashers voorlopig voorbij gaat op de ranglijst.

GLS Netherlands - Chiquita: GLS haalt vaak het beste uit Chiquita naar boven, waar dat aan ligt, geen idee. Maar vanavond wisten ze het enthousiasme bij de best of the rest te temperen. Na de mooie serie overwinningen van de laatste weken was het wederom een terechte 13-4 overwinning van GLS in de strijd om de titel.

De laatste speelronde is spectaculair van start gegaan met spannende partijen met grote gevolgen. Zo zien we dat GLS Netherlands heeft geprofiteerd van de puntendeling van Moustaches en Pinslashers en nu voor het eerst sinds 28 november 2018 weer bovenaan het klassement staat. Moustaches staat met evenveel punten maar een lager gemiddelde op de 2e plaats en Pinslashers op 1,5 punt daarachter. Maar ook onderaan was er een grote verschuiving. Profile is ondanks verwoede pogingen niet langer hekkensluiter. Deze eer valt nu Chiquita te beurt, omdat ze een lager gemiddelde hebben. Spannend op alle fronten, nog 4 speelavonden te gaan! Succes allemaal!!
#
Verrassende uitslagen brengen top-3 nog dichter bij elkaar

12 maart 2019 - 20e speelavond

Chiquita - Profile: Wederom een uitstekend spelende Profile, die ditmaal met 13-4 korte metten maakte met Chiquita. Des te meer de vraag waarom dit team nog steeds onderaan de ranglijst bungelt. Maar met deze uitslag hebben ze de afstand tot de nummers 4 en 5 verkleind tot 3 punten.

Strike Fire - Moustaches: Beide teams zitten elkaar weleens dwars maar meestal kwam Moustaches toch als winnaar boven drijven. Helaas bleef de titelkandidaat vanavond onder de oppervlakte in de met 10-7 verloren partij. Gelukkig waren er meer teams zoekende, waardoor de schade op de ranglijst beperkt bleef.

GLS Netherlands - Pinslashers: Daar waar GLS Netherlands soms moeite heeft tegen de op papier "te kloppen teams", is het tegen de top teams in staat om boven zichzelf uit te stijgen. Vorige week een ruime overwinning op Moustaches en vanavond was het Pinslashers die met 12-5 werd verslagen.

Twee weken geleden stond GLS nog 19 punten achter, maar na de misstappen van Moustaches en Pinslashers is de spanning helemaal terug. Slechts 4,5 tussen de drie titelkandidaten met nog 1 speelronde te gaan. Onderaan vinden we nog steeds Profile, maar ook daar is het verschil tussen de onderste 3 teams slechts 3 punten. Komende week de Algemene Ledenvergadering en daarna starten we aan de laatste 5 speelavonden.
#
Pinslashers nieuwe koploper na verlies Moustaches

5 maart 2019 - 19e speelavond

Profile - Pinslashers: Een potje David tegen Goliath, hekkensluiter tegen regerend kampioen. Maar dat Profile niet onder de indruk is van grote namen blijkt de laatste weken en dus ook vanavond. Tibor blijft zijn PR verbeteren, nu 207, maar dat heeft tot gevolg dat zijn handicap blijft zakken. Een spannende partij die soms tot de bekende laatste frame drukte en intimidatie leidde, maar immer sportief met een 10,5 - 6,5 overwinning voor Pinslashers tot gevolg.

Moustaches - GLS Netherlands: Zuleika was vanavond goed in vorm met 202 gemiddeld maar dat was niet de reden voor de 14-3 overwinning op Moustaches. Bij Moustaches zagen we om precies te zijn 3 games die net boven de spelers gemiddelde kwam en verder kwamen ze ruim tekort. Waar het aan lag weet niemand, het liep gewoon niet. Een pot om snel te vergeten maar wel met grote gevolgen, namelijk het verspelen van de koppositie. GLS daarentegen deed goed zaken en is weer binnen schootsafstand van de koploper.

Chiquita - Strike Fire: Adrie was er weer bij en dat heeft ongemerkt invloed op de rest van Strike Fire, want er werd gewoon beter gescoord. Chiquita gooide helemaal niet verkeerd maar kwam in de man-tegen-man gevechten tekort. Door deze 11,5 - 5,5 overwinning neemt Strike Fire weer afstand van Profile, die de laatste weken aardig dichtbij was gekomen.

Door het slippertje van Moustaches hebben we een nieuwe leider in de competitie, Pinslashers. Het is een kleine voorsprong van 3,5 punten met nog 6 avonden te gaan. En dit kan volgende week helemaal anders zijn als Pinslashers het moet opnemen tegen GLS Netherlands, die met een achterstand van 11,5 punten eigenlijk ook tot titel kandidaat mag worden gerekend. We gaan het zien!
#
Profile trakteert GLS op nederlaag, Pinslashers nadert Moustaches

12 februari 2019 - 18e speelavond

Moustaches - Chiquita: De voorsprong van Moustaches op Pinslashers in slechts 6 punten  en dus zaak om scherp te blijven. Tegen Chiquita werd het dan wel 11-6, maar punten werden gewonnen door matige games van de tegenstander en niet door overtuigend spel. Alle punten die in deze fase onnodig worden verspeeld staan een titel in de weg, hoewel alles nog mogelijk is met nog 7 avonden te gaan. Chiquita ziet de afstand tot de top-3 niet kleiner worden maar blijft hoop houden.

Pinslashers - Strike Fire: Regerend kampioen Pinslashers is goed bezig de laatste weken en hebben de spanning weer teruggebracht in de competitie. Vanavond hadden ze weinig te duchten van Strike Fire die, ondanks dat Kees en Jopie weer goed boven hun gemiddelde gooiden, soms net tekort kwamen en een terechte 13-4 overwinning kon noteren.

Profile - GLS Netherlands: Drie maal was nog geen scheepsrecht, maar de vierde ontmoeting tussen deze teams was het zeker. Elles en Ton namen het team op sleeptouw met hoge scores, o.a. een hoogste game van 230 voor Elles, terwijl GLS Netherlands scorend tekort kwam en terecht met 11-6 het strijdtoneel kon verlaten. Hoewel een top-3 notering geen probleem hoeft te zijn is de afstand tot de hoogste trede gestegen naar 19 punten.

Moustaches en Pinslashers zijn duidelijk bezig met de titel, hoewel er nog momenten zijn dat onnodig punten worden verspeeld. We naderen de laatste speelronde waarbij Moustaches aan de leiding gaat met een voorsprong van slechts 4 punten, gevolgd door GLS op ruime afstand. Zoals we hebben gemerkt is alles nog mogelijk maar zal ook ieder foutje worden afgestraft. Volgende week zijn de verenigingskampioenschappen, daarna gaan we vol goede moed en met nieuwe verenigingskampioenen weer verder! Succes allemaal!
#
Top-3 wint, Pinslashers verkleint achterstand

5 februari 2019 - 17e speelavond

Strike Fire - GLS Netherlands: Strike Fire ging keihard uit de startblokken en won de eerste game overtuigend, mede dankzij de hoogste game van Kees Gelderblom van 175. De tweede game ging gelijk op maar lag de oorzaak eigenlijk bij GLS, ondanks de 203 game van Jack. Maar daarna was het toch GLS die het tempo aangaf en alle resterende punten pakte behalve het totaal, omdat ze de opgelopen achterstand van de eerste game niet goed wist te maken. Door deze 10-7 overwinning blijft GLS in de race maar moeten toch minder punten onnodig laten liggen.

Profile - Moustaches: Gelukkig konden wij bij Moustaches Maria, na een lange periode in de medische molen, weer op de baan aan het werk zien. De onderlinge confrontaties tussen deze teams staat op 2-1 voor Moustaches, maar Profile zou Profile niet zijn als de zich daar niets van aantrokken. In de eerste game gavenJenny en Elles het tempo aan maar Tibor bleef achter, waardoor Maria het enige punt voor Moustaches binnenhaalde. Daarna was Tibor goed bij de les met een nieuwe PR van 183, later dunnetjes overgedaan met 182, maar Moustaches zette een tandje bij en sleepte deze 10-7 overwinning binnen.

Chiquita - Pinslashers: Pinslashers trad aan met Michael, Joshua en Paul en hoewel Chiquita enkele mooie scores liet noteren waren ze kansloos tegen een bijna, ik herhaal, bijna foutloos spelende Pinslashers. Met een team gemiddelde deze avond van 206,9 wonnen ze overtuigend met 15-2 en naderen ze koploper Moustaches tot op 6 punten.

Het begint nu echt spannend te worden aan de top en hopelijk blijft het zo tot het eind. Vorig seizoen had Pinslashers in de laatste speelronde zoveel voorsprong dat we ons eigenlijk alleen concentreerde op wie tweede zou worden. We zien ook dat de spelers goed in staat zijn zich aan te passen aan veranderende oliepatronen. Blij te zien dat individueel de top dicht bij elkaar ligt bij de heren, maar de dames schommelen vaak in hun gemiddelde, voornamelijk omdat ze minder games hebben gespeeld dan de heren en een mindere avond sneller zichtbaar wordt. Dinsdag de 18e competitieronde, 19 februari starten de verenigingskampioenschappen, gevolgd door een korte pauze voor de voorjaarsvakantie. Veel succes!!
#
Moustaches wint de topper tegen Pinslashers, Chiquita doet goede zaken

29 januari 2019 - 16e speelavond

Pinslashers - Moustaches: Het is duidelijk dat deze teams de sterkste spelers van de competitie kunnen opstellen. In de top 10 heren staan 9 spelers uit deze twee teams. Dus als Pinslashers tegen Moustaches speelt kan je rekenen op spannende partijen met veelal hoge scores. Ook vanavond was er weer een gelijkopgaande, sportieve strijd en aan het eind van de avond was de stand gelijk. Moustaches pakte de total pinfall punt en won met 9-8, haar voorsprong vergrotend tot 9 punten.

GLS Netherlands - Chiquita: De achterstand van GLS op de koplopers is te overzien en is een kans op een tweede titel altijd mogelijk, maar dan moet er wel gewonnen worden. Maar Chiquita was vanavond niet van plan daaraan mee te werken. Bijna alle partijen gingen gelijk op maar werden in de laatste frame beslist in het voordeel van Chiquita. Het werd een terechte 12-5 overwinning voor Chiquita, die na vanavond een podiumplaats bijna kan aanraken, hoewel die 11 punten verschil nog wel moet worden weggewerkt.

Strike Fire - Profile: Profile doet het vaak heel erg goed tegen de top teams maar vanavond tegen de hekkensluiter liep het niet zo soepel. Op een enkele individuele overwinning na was het veelal achter de feiten aanlopen en was de 14-3 overwinning van Strike Fire overtuigend. Door deze overwinning zien we dat Strike Fire de rode lantaarn heeft overgedragen aan Profile.

Het nieuwe patroon zorgde ervoor dat veel spelers op zoek waren naar hun lijn, maar was niet de enige reden voor de uitslagen van deze avond. Volgende week zullen we zien of de spelers beter gaan presteren op dit patroon. Daarna worden op 12, 13 en 17 februari de Verenigingskampioenschappen gehouden, de inschrijvingen hiervoor zijn in volle gang.
#
Pinslashers verslaat GLS Netherlands en profiteert van verlies Moustaches

22 januari 2019 - 15e speelavond

Strike Fire - Moustaches: In de twee eerdere ontmoetingen was Moustaches steeds oppermachtig maar vanavond beet hekkensluiter Strike Fire van zich af. Werd de eerste game nog nipt 2-2 (2 pins), daarna zagen we een beter spelende Strike Fire en een, op enkele momenten na, matig spelende Moustaches. Het werd 11-6 voor Strike Fire, maar de voorsprong van Moustaches was voldoende om de leiding in de competitie te houden.

GLS Netherlands - Pinslashers: Het was Pinslashers dit seizoen nog niet gelukt om GLS Netherlands te verslaan, maar vanavond had GLS onvoldoende in te brengen. Pinslashers speelde sterk en liet slechts 3 punten liggen, waardoor ze de tweede plaats op pinfall overnemen van GLS en de achterstand op nummer 1 verkleinen tot 10 punten.

Chiquita - Profile: Chiquita staat kort achter de top-3 en moet elke week voldoende punten pakken om op een podium plaats te eindigen. Maar dan moet je niet Profile tegenkomen want die zien elke week kans om de boel te frustreren. Profile speelde goed, liet individueel slechts 4 punten liggen en won verdiend met 11-6. Chiquita ziet de top steeds verder weglopen.

Moustaches had duidelijk een off day en ziet Pinslashers naderen tot op 10 punten, net als GLS Netherlands. Onderaan deed hekkensluiter Strike Fire goede zaken maar ook Profile won ruim en dus blijven ze voorlopig onderaan de ranglijst. Komende dinsdag start de vierde speelronde. Het nieuwe oliepatroon voor de laatste fase van de competitie wordt Bourbon Street en we wensen alle teams veel succes.
#
Weinig verrassingen tegen einde derde speelronde

15 januari 2019 - 14e speelavond

Moustaches - GLS Netherlands: Beide teams kampen met de nodige uitdagingen om een team op te stellen, maar ze stonden er weer. Koploper Moustaches begon deze avond met 4 punten voorsprong op naaste achtervolger GLS Netherlands. Een van de weinige hoogtepunten was de mooie 170 gemiddeld van Peter, maar verder is er weinig te vertellen over de met 10-7 gewonnen partij van Moustaches.

Chiquita - Strike Fire: Chiquita blijft toch elke week voldoende punten pakken om zicht te houden op het podium, maar echt dreigend dichtbij komen ze nog niet. Tegen Strike Fire konden ze proberen het gat met Pinslashers te dichten en dat ging ze op een paar mindere games na best goed af. Het verschil met de top-3 is teruggebracht naar 10 punten.

Profile -  Pinslashers: Pinslashers ging goed van start; Paul met 236 en daarna zijn hoogste game dit seizoen van 267, Michael met zijn hoogste game van 256 en Jacob met zijn hoogste van 235. Maar daarna zakten ze terug, kon Profile profiteren en werd het een magere 9-8 overwinning. Achterstand op Moustaches loopt op naar 18 punten.

Volgende week de laatste speelavond van de derde speelronde. Daarna gaan we weer over op een nieuw oliepatroon, die we zullen houden tot het eind. Moustaches doet het goed, hoewel het niet altijd goed loopt. GLS houdt Pinslashers nog steeds op afstand, maar volgende week spelen ze tegen elkaar en kan het erg spannend worden. Strike Fire heeft de rode lantaarn weer in handen. Bij de heren zijn de verschillen klein maar staat Paul nog bovenaan. Bij de dames staat Zuleika nog onbedreigd bovenaan maar zijn de verschillen om plaats 2 en 3 minimaal. Succes allemaal!
#
Tweede helft competitie van start, top-3 teams winnen

8 januari 2019 - 13e speelavond

Pinslashers - Strike Fire: Dit seizoen had Pinslashers nog niet verloren van Strike Fire, maar het ging vanavond niet van een leien dak. In deze met 9-8 gewonnen partij konden de heren van Pinslashers niet aan hun gemiddelde komen, maar gelukkig deed Strike Fire het rustig aan. 

Profile - GLS Netherlands: Profile is de laatste tijd voor veel teams een lastige tegenstander gebleken en toen GLS na twee games pas 2 punten had behaald voelden ze de bui al hangen. Bovengemiddelde scores van o.a. Tibor en Jenny zorgden voor de nodige overwicht. Maar GLS hield stand, Profile zwakte iets af en uiteindelijk was het een terechte 10-7 overwinning voor de nummer 2 van de ranglijst.

Moustaches - Chiquita: Koploper Moustaches won, zonder voluit te hoeven gaan, eenvoudig van een matig spelende Chiquita. Beide teams konden geen indruk maken maar uiteindelijk ging Moustaches met 12-5 met de overwinning aan de haal en vergroot daarmee haar voorsprong op de achtervolgers.

Het was duidelijk dat veel spelers weer moesten wennen na 4 weken niet te hebben gegooid, maar uiteindelijk waren de uitslagen zoals verwacht. Moustaches gaat nog steeds aan de leiding met GLS op 4 punten en Pinslashers op 17. Maar we zijn pas op de helft van de competitie en alles is nog mogelijk. Succes!
#
GLS Netherlands weer met beide benen op de grond

4 december 2018 - 12e speelavond

Profile - Moustaches: Ook deze week zien we de spelers van Profile goed spelen en tegen een andere Moustaches zouden ze veel punten hebben kunnen halen. Maar Moustaches was deze week weer goed bezig en dus werd er redelijk eenvoudig met 13-4 gewonnen.

Chiquita - Pinslashers: Pinslashers laat de laatste weken veel punten liggen en moet nog hard aan de bak om de titel te prolongeren. Chiquita staat bekend als de luis in de pels maar vanavond kwamen ze net te kort om te winnen. De spelers van Pinslashers gooiden onder hun gemiddelde maar wonnen toch met 10-7

Strike Fire -  GLS Netherlands: Het moest een eenvoudige laatste speelavond van 2018 worden tegen hekkensluiter Strike Fire, maar aan het eind van de avond stond GLS weer met beide benen op de grond. Strike Fire had gewoon een hele goede avond, terwijl GLS daar te weinig tegenover kon zetten. Het vermelden waard was de mooie 607 serie van Fabian, die ruim bijdroeg aan de 15-2 overwinning.

De laatste speelavond van 2018 en we zien dat door het misstap van GLS Netherlands, Moustaches met 2 punten voorsprong de leiding heeft overgenomen en zich winterkampioen mag noemen. Pinslashers heeft nog een achterstand van 14 punten op Moustaches en 12 op GLS maar ze moeten wel opletten want Chquita komt eraan. Bij de heren staat Rijk bovenaan en bij de dames Zuleika. Komende week geen bowlen, 18 december het Kerstbowlen en dan zijn de feestdagen er weer. Fijne feestdagen allemaal!!
#
Moustaches verslaat Pinslashers in rechtstreeks duel

27 november 2018 - 11e speelavond

GLS Netherlands - Chiquita: Altijd leuk om te zien, dat twee teams tegen elkaar strijden en dat er toch volop wordt gelachen. Het gaat er tenslotte om dat we plezier beleven aan ons sport. Maar aan het eind van deze gezellige avond was het toch GLS die iets harder mocht lachen, dankzij de 12-5 overwinning. Hiermee blijft GLS stevig aan kop van de ranglijst staan. 

Strike Fire - Profile: Ook in de partij tussen de twee teams uit de onderste regionen, werd er hard getreden om de punten. Bij Profile zien we alle spelers boven hun gemiddelde gooien, terwijl Strike Fire daar duidelijk meer moeite mee had. Met als gevolg een verdiende 11-6 overwinning voor Profile.

Pinslashers - Moustaches: Vorig seizoen won Pinslashers alle vijf wedstrijden tegen Moustaches met overtuigende cijfers. Dit seizoen staat het echter 3-0 in overwinningen voor Moustaches. In deze door Moustaches met 11-6 gewonnen partij zien we Rijk met een gemiddelde van 239 de leiding nemen in de individuele competitie. Joshua kon daar niets tegen inbrengen, terwijl Paul zijn punten bij elkaar wist te sprokkelen.

De avond werd gestart op een nieuw oliepatroon, Wall Street. Iets meer olie, 2 feet korter en de reacties waren positief. GLS heeft een voorsprong van 9 punten, die ze op de laatste speelavond van 2018 gaan verdedigen om als winterkampioen de winterstop in te gaan. Individueel gaat het op dit moment tussen Rijk, Paul en Joshua, de rest zit er toch te ver vandaan. Bij de dames staat Zuleika eenzaam bovenaan, terwijl 4 dames strijden om de overige podium plaatsen.
#
GLS Netherlands haalt stevig uit tegen Pinslashers

20 november 2018 - 10e speelavond

GLS Netherlands - Pinslashers: Als je als team een hoge gemiddelde hebt, dan moet je dat wel elke week minimaal gooien anders bestaat de kans dat de tegenstander er met je punten vandoor gaat. Dat overkwam de regerend kampioen tegen de huidige koploper. GLS gaf niets weg in deze met 15-2 gewonnen partij en gaat daarmee ruim aan de leiding in de competitie.

Chiquita - Profile: Vorige week gooiden de spelers van Profile erg goed tegen Pinslashers maar zagen dat niet terug in de einduitslag. Elles was blij dat ze in game 3 zowel Joshua als Paul had verslagen maar helaas leverde dat maar 1 punt op. Deze week tegen Pinslashers waren ze weer goed op dreef en gaven ze Chiquita waar voor hun geld. Elles gooide haar hoogste game van 216 en onderling werden de punten eerlijk verdeeld. Uiteindelijk werd het een terechte 10-7 overwinning voor Chiquita en houden ze aansluiting met de top-3.

Strike Fire -  Moustaches: Bij Moustaches zijn Maria en Arie om medische redenen tijdelijk niet inzetbaar maar zo spelen ze eigenlijk al weken.  Bij Strike Fire was Adrie weer van de partij maar het verschil maken kon ze niet. Toch hield SF aardig stand tegen een matig spelend Moustaches, die de partij won met 10-7 en zich aan het opmaken is voor de tweede helft.

Na twee speelrondes zien we GLS bovenaan staan met een voorsprong van 8 punten op Moustaches en 14 op Pinslashers. Vanaf komende week ligt er een nieuw oliepatroon, Wall Street, dan is er weer even een nieuwe uitdaging voor de spelers. Nog 2 speelavonden tot de winterstop met alleen nog het Kerstbowlen op 18 december. Daarna begint de competitie pas echt! Succes!
#
Top 3 binnen 3 punten van elkaar,  GLS aan kop

13 november 2018 - 9e speelavond

Chiquita - Strike Fire: Chiquita deed goede zaken tegen Strike Fire. Wisselvallige games van Strike Fire droegen bij aan de 14-3 overwinning, waardoor Chiquita op 12 punten de aansluiting met de top-3 weet te houden.

Profile - Pinslashers: Pinslashers liet Profile vanavond kansloos. Met een team gemiddelde over 12 games van 210,5 was het bijna onmogelijk voor Profile om punten te pakken, maar Elles en Ton wisten toch 2,5 punt bij ze los te peuteren. Door deze overwinning staat Pinslashers op een 3e plaats, op slechts 3 punten van de hoogste trede.

Moustaches - GLS Netherlands: De kreet "het kon alle kanten op gaan" is precies zoals je dit onderlinge duel tussen de nummers 1 en 2 kon omschrijven. Spannende games, afgestrafte fouten en een sportieve strijd lieten een 9-8 overwinning zien voor GLS, die daarmee de koppositie kon behouden.

Er zijn nog 3 avonden te gaan tot de winterstop. Er wordt vaker gezegd, de competitie begint pas na de winterstop en het is zeker dat we een hele spannende 2e helft van de competitie gaan krijgen! Zuleika en Joshua leiden de individuele ranglijsten. Vanaf de derde speelperiode gaan we over op een nieuw oliepatroon. Zoals altijd, allemaal veel succes!
#
GLS Netherlands neemt leiding in competitie

6 november 2018 - 8e speelavond

Inhaalwedstrijd Pinslashers - Chiquita: De kampioen van vorig jaar had in deze inhaalwedstrijd weinig te duchten van Chiquita en de 13-4 overwinning was een juiste afspiegeling van de wedstrijd.

Profile - GLS Netherlands: De spelers van Profile speelden goed, maakten sommige games erg spannend, maar hadden niet genoeg in huis om GLS Netherlands van een 15-2 overwinning af te houden. Dit was voor GLS een zeer welkome uitslag in de strijd om de hoogste podium positie.

Moustaches - Chiquita: Na het verlies van vorige week had Moustaches deze week de taak om de opgebouwde voorsprong vast te houden. Maar zoals vaker dit seizoen was Chiquita weer een plaaggeest die ditmaal Moustaches met 13-4 een zware dreun verkocht.

Pinslashers - Strike Fire: Door het verlies van de concurrentie en de 11-6 overwinning op Strike Fire heeft Pinslashers een groot gedeelte van hun achterstand goedgemaakt.

Doordat Moustaches twee weken op rij heeft verloren heeft ze niet alleen haar voorsprong verspeeld, ze is zelfs afgezakt naar de tweede plaats. De leiding is overgenomen door GLS Netherlands, hoewel dit slechts op 2 punten is. Pinslashers heeft zijn achterstand goedgemaakt en staat op een derde plaats op korte afstand van de top. Maar anders dan vorig seizoen pakken alle teams in het rechter rijtje veel punten en zijn dus teams om rekening mee te houden.
#
Moustaches en GLS lopen lichte averij op

30 oktober 2018 - 7e speelavond

Strike Fire - GLS Netherlands: GLS doet het de laatste weken best goed en staat 2e in de competitie, maar deze avond tegen Strike Fire was er een om gauw te vergeten. En hoewel alle spelers hinder ondervonden van het oliepatroon, was het GLS dat zich het minst kon aanpassen aan de omstandigheden. De 12,5-4,5 overwinning van Strike Fire in statistieken: GLS had 1 van de 12 games boven de spelers gemiddelde, Strike Fire de helft. Daar win of verlies je een wedstrijd mee.

Profile - Moustaches: De spelers van Moustaches doen het de laatste weken bijzonder goed en daarom is het des te jammer dat ook hier het oliepatroon van enig invloed is geweest op het spel. Profile profiteerde maximaal hiervan door gewoonweg beter te gooien en een 11-6 overwinning eruit te slepen, waardoor ze nu op de derde plaats staan, maar 2 teams moeten nog een wedstrijd inhalen.

Chiquita - Pinslashers: Door omstandigheden is de wedstrijd afgelast, beide teams moeten binnenkort hun wedstrijd inhalen.

Moustaches staat bovenaan en dat zal na de inhaalwedstrijd van Pinslashers niet anders zijn. Nog 5 speelavonden tot de winterstop, dan weten we wie winterkampioen is en daarna begint de competitie pas echt.
#
Pinslashers komt tekort tegen Moustaches

16 oktober 2018 - 6e speelavond

Strike Fire - Profile: Profile had met de 11-6 overwinning op Strike Fire veel te danken de scores van de nieuwe leden Tibor en Elles, die wekelijks hun gemiddelden zien stijgen en ook Marije gooide bovengemiddeld. Strike Fire kon daar niets tegen inbrengen en kwam gewoon niet aan bod vanavond.

Pinslashers - Moustaches: Het team van Moustaches, met Rijk (214 gem.), Bert (196 gem.) en Lesley (217 gem.) heeft vanavond duidelijk laten zien dat het titelkandidaat nummer 1 is en dat je van goede huizen moet komen om ze ervan te weerhouden. Pinslashers was daar vanavond duidelijk niet toe in staat en ziet Moustaches verder uitlopen op de ranglijst.

G.L.S. Netherlands - Chiquita: Bij de vorige ontmoeting tussen deze teams was Chiquita heer en meester, maar vanavond was daar niets van terug te zien. Nu kwam GLS snel op gang en won zonder uitschieters met 12-5.

Aan het begin van de tweede speelronde staat Moustaches met een teamgemiddelde van 206 ruim bovenaan, gevolgd door GLS Netherlands. Pinslashers heeft de laatste weken veel punten laten liggen en staat inmiddels 18,5 punten achter de koploper en 11 punten achter de nummer twee. Strike Fire staat stevig onderaan en Chiquita voelt de hete adem in de nek van Profile om de vierde plaats. Individueel heeft Rijk de leiding genomen met 209 gemiddeld en worden de eerste zes plaatsen bezet door de spelers van Moustaches en Pinslashers. Bij de dames staat Zuleika bovenaan, gevolgd door Adrie en Jannie. Komende week geen competitie ivm de herfstvakantie, waarin het eerste Molenvliettoernooi wordt gespeeld. Deelnemers succes!
#
Moustaches profiteert van clash tussen Pinslashers en GLS Netherlands

9 oktober 2018 - 5e speelavond

Chiquita - Profile: Chiquita was vanavond zonder twijfel de bovenliggende partij tegen een matig spelende Profile. Sterke games van Jannie en Aryan waren voldoende om de partij met 11-6 naar zich toe te trekken. Ton gooide met 226 nog wel zijn hoogste game dit seizoen en ook Tibor had een nieuwe PR van 173.

Strike Fire - Moustaches: Strike Fire moest het vanavond doen zonder Adrie, wat geen probleem hoeft te zijn. Maar tegen Moustaches liep dat minder goed af dan gehoopt. Goede games van de dame en heren van Moustaches zorgden voor een eenvoudige 15,5-1,5 overwinning op de inmiddels steeds verderop rakende hekkensluiter. Maar het seizoen is nog lang! Rijk deed met zijn serie van 879 goede zaken door individueel te stijgen naar de 2e plaats, op 2 pins gemiddeld achter Paul.

GLS Netherlands - Pinslashers: Bij Pinslashers was Amber weer eens van de partij en ze deed het goed. Maar desondanks moest Pinslashers voluit gaan en het eindresultaat was niet waar de regerend kampioen op had gehoopt. Met soms minimale verschillen werd het 10-7 voor GLS. Een terechte uitslag van een spannende partij.

Moustaches deed goede zaken en staan bovenaan, gevolgd door GLS en Pinslashers. Het gat met de rest is nog niet zo groot, dus altijd nog oppassen geblazen. Volgende week start de tweede speelronde en daarna even rust in de herfstvakantie. Niet voor iedereen trouwens want veel leden gaan deelnemen aan het 1e Molenvliet toernooi. Allemaal veel succes!!
#
Moustaches verliest, Pinslashers neemt koppositie over

2 oktober 2018 - 4e speelavond

Allereerst een aantal rectificaties:
- Henk heeft vorige week niet het verenigingsrecord gegooid, dat was Paul Gijsbers met 289 vorig seizoen. Hoogste game in de A15 gegooid blijft nog steeds op naam van Pierre Huisman (BV Tiel) met 299, gegooid tijdens Bliekenstad 2018.
- Ik had het over de heren van Moustaches maar werd er terecht op geattendeerd dat Ria ook had meegespeeld en hoewel ze zelf geen specifieke "lijn" gooit, doet ze wel wat er moet gebeuren om de klus te klaren.
- Het team van R.O.B. gaat verder als Profile

Profile - Pinslashers: Zoals de heren van Pinslashers de laatste tijd spelen mag je als Profile blij zijn met een punt of hopen op meer door boven jezelf uit te stijgen. En zo ging het dan ook bijna. Henk, vorige week nog man of the match, kon dat niveau niet halen en ook de andere spelers hadden wisselvallige games. Bij Profile had Ruud een hele goede avond door al zij punten te pakken. En bij de laatste frame van game 4 was het nog spannend tussen Elles en Paul, waarbij Paul bij zijn laatste worp een strike moest gooien om te winnen en dat ook deed. Dankzij deze punt won Pinslashers met 11-6 en gaan ze nu aan de leiding.

Moustaches - G.L.S. Netherlands: Moustaches moest op deze avond een beroep doen op een nog steeds niet fitte Maria, die na 2 games aangaf dat het beter zou zijn geweest om een blindscore in te zetten. GLS beschikte over 3 1/2 fitte spelers en deed op deze avond goede zaken. Met goede scores van alle spelers werd met 14-3 gewonnen en werd het gat met de top snel gedicht.

Chiquita - Strike Fire: Chiquita, dat vorige week bij de inhaalwedstrijd GLS nog met 16-1 klopte, had het vanavond moeilijk tegen hekkensluiter Strike Fire. Het eigen spel was matig en Strike Fire speelde degelijk, waardoor de nummer 4 op de lijst met 6-11 op een steenworp afstand van de laatste plaats is komen te staan.

We zien dus dat de top teams mindere dagen kunnen hebben en dan moet je er als tegenstander ook moet staan om ervan te profiteren. Na vier speelavonden zien we Pinslashers aan de leiding gaan op slechts 1 punt gevolgd door Moustaches en GLS Netherlands. De teams in het rechter rijtje staan 11 punten daarachter, binnen 4 punten van elkaar. Volgende week laatste speelavond van de eerste speelronde.
#
Henk Rensen zet nieuw verenigingsrecord

25 september 2018 - 3e speelavond

Moustaches - Chiquita: De heren van Moustaches hebben een lijn gevonden, blijven hoog scoren. Met een teamgemiddelde van 206, zelfde als Pinslashers, staan ze bovenaan. Uiteraard heeft de 13-4 overwinning op Chiquita daar aan bijgedragen, ze staan 7 punten los van Pinslashers.

Pinslashers - Strike Fire: Hoogtepunt in deze met 12-5 gewonnen wedstrijd tegen Strike Fire is het spel van Henk Rensen. De man of the match, zal ik maar zeggen. Henk begon met een nieuw verenigingsrecord van 280 en ging daarna rustig verder om met een serie van 918 te eindigen! Gefeliciteerd Henk. Gelukkig liet Strike Fire zich niet van de wijs brengen en wisten ze toch 5 punten te pakken.

R.O.B. - G.L.S. Netherlands: Vanavond kon de vereniging weer een nieuw lid verwelkomen, Elles Dijkuizen. Omdat Elles nog geen handicap had konden er geen individuele punten worden verdiend en was het afwachten wie er gewonnen had. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 10,5-6,5 gewonnen door GLS en staat Elles op de vierde plaats bij de dames.

Na drie speelavonden gaat Moustaches aan de leiding, op 7 punten gevolgd door Pinslashers en GLS staat op 4 punten achterstand vooralsnog op het podium.
#
Pinslashers Kampioen BVG seizoen 2017-2018

18 september 2018 - 2e speelavond

Strike Fire - G.L.S. Netherlands: De 15-2 overwinning van GLS lijkt alsof Strike Fire werd overlopen, maar dat was beslist niet zo. Er werd goed gegooid maar steeds kwam Strike Fire net tekort. Hoewel de overwinning terecht was, had er voor Strike Fire mogelijk meer ingezeten. Maar dan had de factor geluk toch wat vaker in hun voordeel moeten vallen.

R.O.B. - Moustaches: R.O.B. is het seizoen bijzonder goed gestart. Na de 10 punten uit de eerste speelavond wisten ze tegen Moustaches 5 punten te pakken en staan ze gedeeld derde. Kunnen ze dit doorzetten?

Chiquita - Pinslashers: Pinslashers deed wat het moest doen, goed scoren en winnen. Door de 14-3 overwinning op Chiquita staan ze alsnog tweede, met 6 punten achterstand op Moustaches.

Goed om te zien dat er zo goed wordt gescoord. Verwacht dan ook nieuwe records te mogen noteren. Iedereen veel succes!
#
Seizoen 2018-2019 van start

11 september 2018 - 1e speelavond

Pinslashers - Moustaches: Pinslashers, Kampioen van vorig jaar, speelde een prima wedstrijd met hoge scores maar Moustaches deed het net iets beter. Met 12,5 tegen 4,5 waren de snorren de betere ploeg.

GLS Netherlands - Chiquita: Op de eerste speelavond kon GLS Netherlands wegens vakanties, werk en medische beperkingen geen team op de been krijgen en dus werd de wedstrijd tegen Chiquita uitgesteld. Deze wedstrijd is op 26 september alsnog gespeeld met een overtuigende overwinning voor Chiquita. GLS kon het spel niet maken en Chiquita ging bijna met de volle winst er vandoor. Met 16-1 is Chiquita na de eerste speelavond koploper en staat GLS stijf onderaan.

Strike Fire - R.O.B.: Bij R.O.B. konden wij een nieuw lid verwelkomen, Tibor Struik, die liet gelijk zien dat hij ervoor wil gaan. Met een PR van 139 was hij mede verantwoordelijk voor de 10-7 overwinning tegen Strike Fire.

Ondanks dat dit het eerste speelavond is, kunnen we zien dat Moustaches en Pinslashers de te kloppen teams zijn die voor de titel gaan strijden. Maar we hebben nog 24 avonden te gaan dus vlak de andere teams niet uit! Het oliepatroon die nu gebruikt wordt, Stone Street, bevalt de meeste leden en levert mooie scores op.
#
Pinslashers Kampioen BVG seizoen 2017-2018

8 mei 2018 - 25e en laatste speelavond

Moustaches - Pinslashers: De nummer 2 tegen de koploper, de wedstrijd om de titel. Eigenlijk was Moustaches kansloos, ze mochten tenslotte maar een half punt verspelen, maar "it ain't over till the fat lady sings" zeggen ze! Maar uiteindelijk was de strijd beslist in de eerste game en was de rest een formaliteit. Maar er werd door de kersverse Kampioen ook niet ingehouden, met hoge scores werd de eindstand opgetrokken naar 15-2. Bij Moustaches waren alle 6 spelers aanwezig en ook gegooid en hebben ze er verder een fijne avond van gemaakt om hun 2e plaats te vieren.

Chiquita - R.O.B.: Chiquita kon niet meer stijgen en R.O.B. kon niet meer zakken dus hebben ze er gewoon een gezellige pot van gemaakt. Er werd veel gelachen maar ook gestreden om de punten en het was R.O.B. die met 11-6 het seizoen afsloot.

Strike Fire - GLS Netherlands: Beide teams hadden er wel zin in maar beide teams lieten dat niet merken in de resultaten. Als GLS Netherlands het beter had gedaan, had (achteraf gezien) zelfs een tweede plaats tot de mogelijkheden behoord! Ze eindigen het seizoen op een mooie derde plaats.

Het seizoen zit er alweer op! Dinsdag gaan we met z'n allen lekker eten, kletsen en feliciteren in Tapasrestaurant La Cubanita en dan van een welverdiende zomerstop genieten! Alhoewel, voor degene die daar (Nog) geen behoefte aan heeft, start op 22 mei de Zomerleague. Informatie hierover volgt snel.
#
De strijd is nu echt gestreden...of toch niet??

24 april 2018 - 24e speelavond

Chiquita - Strike Fire: Voor beide teams was er op de ranglijst niets te winnen en dus ging het om de eer. Maar echt vechten om de eer zat er vanavond niet bij. Beide teams speelden onder hun kunnen vergeleken met de afgelopen weken. Maar ondanks dat waren sommige games spannend, met enkele pins verschil en was het Strike Fire die de strijd om de eer won met 12-5.

R.O.B. - Pinslashers: Om de competitie nog even spannend te houden moest R.O.B. het Pinslashers zo moeilijk mogelijk maken, maar kijkend naar de vorm van Pinslashers de laatste tijd leek dat onwaarschijnlijk. De spelers van R.O.B. gingen er wel voor en ondanks het 8-9 verlies kunnen ze terug kijken op een mooie pot.

GLS Netherlands - Moustaches: Als Moustaches enige titel aspiraties had dan moest dat vanavond uitgedragen worden tegen GLS Metherlands. De eerste game ging gelijk op maar daarna was het GLS die de punten pakte. Het werd uiteindelijk 13-4 en daarmee was de kans om dichter bij Pinslashers te komen verkeken.

Dinsdag speelt Moustaches tegen Pinslashers en het verschil tussen deze giganten is na vanavond 15,5 punten. Dat betekent dat Moustaches niet meer dan een halve punt mag verspelen, een haast onmogelijke opgaaf. We wensen alle teams en spelers een hele fijne en sportieve laatste speelavond!
#
R.O.B. en Strike Fire pakken punten tegen titelkandidaten

17 april 2018 - 23e speelavond

R.O.B. - Moustaches: Je weet dat je tegen R.O.B. punten laat liggen, dat overkomt de beste. De vraag is altijd, hoeveel? Moustaches kan zich in de strijd om de titel niet zoveel verliespunten veroorloven, willen ze het gat met Pinslashers dichten. Als team haalde R.O.B. vanavond slechts 1 punt, maar individueel deden ze het prima. Ze verloren met opgeheven hoofd met 6-11, waardoor Moustaches zijn achterstand op Pinslashers ziet oplopen naar 10,5 punt.

GLS Netherlands - Chiquita: GLS Netherlands en Chiquita zijn langere tijd tegen elkaar in de strijd om de derde plaats. GLS heeft een veilige voorsprong maar fouten zijn zo gemaakt. Bij Chiquita was het Marga die na vorige week wederom de toon zette. De verschillen waren klein en Chiquita won met 9-8, waardoor het onderlinge verschil 9 punten is.

Pinslashers - Strike Fire: Het is overduidelijk dat Pinslashers een sterk team heeft en die weten het elke week weer te bevestigen. Ze lieten hier en daar een steekje vallen maar de 12-5 overwinning was niets op aan te merken. Paul evenaarde het hoogste game van 278, met een serie van 239 gemiddeld. Maar er mag ook gezegd worden dat Fabian een mooie serie had van 183 gemiddeld, 21 boven zijn gemiddelde.

Dinsdag heeft Pinslashers tegen R.O.B. op papier de makkelijkste tegenstander. Moustaches moet tegen GLS Netherlands, waar ze meer tegenstand kunnen verwachten. Krijgen we nog een verrassing, waardoor de laatste speelavond pas de kampioen van seizoen 2017-2018 oplevert? Veel succes!!
#
Pinslashers verliest en moet achterom blijven kijken

10 april 2018 - 22e speelavond

Chiquita - Pinslashers: Pinslashers speelde goed maar vanavond was Chiquita sterker. Marga, Izak en Izaak gooiden hun hoogste game en serie van het seizoen en de 11-6 overwinning was een feit. Pinslashers is nog steeds goed op weg naar de titel, maar de voorsprong van vorige week is gehalveerd en komt het op de laatste speelavonden aan.

Strike Fire - Moustaches: De dames en heren van Moustaches hebben de achtervolging op Pinslashers nog niet gestaakt en Strike Fire was ook niet in staat ze tegen te houden. Met 15-2 werden ze aan de kant gezet en heeft Moustaches de achterstand terug weten te brengen op 9,5 punt en is de competitie weer helemaal open.

R.O.B. - GLS Netherlands: GLS Netherlands kon R.O.B. niet van zich af schudden. Ze speelden sterk maar meer dan een 9-8 overwinning zat er vanavond niet in.

Door het verlies van vanavond moeten de spelers van Pinslashers spreekwoordelijk achterom blijven kijken want Moustaches komt eraan. Welk team weet het hoofd koel te houden de komende weken, ondanks het voorspelde warme weer. Succes!
#
Strijd lijkt gestreden, Moustaches blijft ruim op achterstand

3 april 2018 - 21e speelavond

Strike Fire - R.O.B.: De spelers van Strike Fire gooiden vanavond allemaal bovengemiddeld tegen R.O.B., maar vooral Adrie deed het erg goed met een 227 game en 196 gemiddeld over de avond. R.O.B. kon weinig tegenover stellen en pakte punten voornamelijk door matige games van de tegenstander. De 13-4 overwinning van SF levert op de ranglijst niets op maar Adrie staat stevig op de tweede plaats.

Pinslashers - GLS Netherlands: Pinslashers had tot nu toe pas 1 keer gewonnen van GLS Netherlands dus werd er al uitgekeken naar een pittige strijd waar, bij verlies van Pinslashers, er mogelijk nog wat spanning in de competitie zou komen. Maar toen de "strijd" begon gingen de spelers van Pinslashers helemaal los. Joshua 228 gemiddeld, Paul 217 gemiddeld, Henk 221 gemiddeld, daar was niet tegenop te boksen. Maar GLS gooide naar eigen kunnen en met goede games wisten ze toch 5 punten te pakken.

Moustaches - Chiquita: Vooropgesteld dat Chiquita helemaal niet zo matig gooide als de eindstand aangaf, was het toch Moustaches die redelijk eenvoudig de 12-5 overwinning binnenhaalde. Geen uitschieters, gewoon gedegen spel. Maar het gat met Pinslashers blijft 18,5 punt en met nog 4 speelavonden is dat best een groot verschil.

Pinslashers moet 18,5 punten verdedigen de komende 4 speeldagen. Foutjes mogen gemaakt worden, de marge is groot. Maar teveel foutjes en het er kan ineens heel anders uitzien! Op de laatste speelavond is het Pinslashers tegen Moustaches, de komende 3 speelavonden bepalen dus hoe spannend deze topper gaat worden.
#
Pinslashers verslaat Moustaches in rechtstreeks duel

20 maart 2018 - 20e speelavond

Chiquita - R.O.B.: Chiquita stond enkele weken geleden nog op een stevige derde plaats maar heeft veel punten laten liggen de afgelopen tijd. Ook vanavond tegen R.O.B. konden ze geen vuist maken en dat leidde tot de 8-9 verlies.

Strike Fire - GLS Netherlands: GLS Netherlands had na een moeilijke periode aangegeven dat het doel van dit seizoen het halen van de derde plaats was, maar inmiddels staan ze niet alleen derde maar is het verschil met nummer twee Moustaches slechts 4 punten. Tegen Strike Fire is het altijd oppassen maar ondanks spannende games was de 12-5 overwinning terecht.

Moustaches - Pinslashers: In een rechtstreeks duel met als inzet de leiding in de competitie was het Pinslashers die meer dan ruim aan het langste eind trok. Joshua en Paul zijn in een onderlinge strijd verwikkeld om de eerste plek individueel en dat drijft in deze fase van de competitie de scores behoorlijk op. Met deze 13-4 overwinning zijn ze hard op weg naar de titel en kunnen ze dit alleen door eigen fouten in gevaar brengen.

De kans dat Pinslashers een voorsprong van 18,5 punten kwijtraakt met nog 5 avonden te gaan is klein, maar niets is onmogelijk. Volgende week zijn de voorrondes van het Bliekenstadtoernooi en na de Pasen gaan we de laatste fase van de competitie in. Deelnemers veel succes!
#
GLS Netherlands helpt Pinslashers met winst op Moustaches

6 maart 2018 - 19e speelavond

R.O.B. - Pinslashers: Pinslashers lijkt hard op weg om de titel te pakken, maar het zijn de wedstrijden tegen de onderste teams waar ze onnodig punten laten liggen. Tegen R.O.B. was het hard werken want die zijn lekker op dreef. Ton gooide zijn hoogste game van 214 en met z'n allen pakten ze weer 7 punten van de huidige koploper.

GLS Netherlands - Moustaches: In de race om de titel stuit Moustaches de laatste tijd op enige weerstand en ook nu weer tegen GLS Netherlands ging het niet goed. De 11,5-5,5 overwinning van GLS was een meer dan terechte uitslag, gezien het matige spel van Moustaches. Hierdoor staat GLS iets steviger op de derde plaats en Moustaches loopt nu 9,5 punt achter met nog 6 wedstrijddagen te gaan.

Chiquita - Strike Fire: Voor de sterk spelende Strike Fire was Chiquita vanavond geen partij. Kees Gelderblom had een hoogste game van 219 en ook Fabian had sinds lange tijd weer een 200 game. Door de 10-5 verloren partij ziet Chiquita GLS Netherlands uitlopen tot 8 punten.

Er zijn nog 6 speelavonden te gaan en het verschil tussen Pinslashers en Moustaches is slechts 9,5 punt. Maar op 12 punten van Moustaches komt GLS Netherlands opzetten en blijft het dus spannend tot het eind. Komende dinsdag is de algemene ledenvergadering, daarna gaat de competitie verder. Succes!
#
Pinslashers profiteert van verlies Moustaches

20 februari 2018 - 18e speelavond

GLS Netherlands - Chiquita: Chiquita en GLS zijn verwikkeld in een strijd om de derde plaats en als deze twee teams tegen elkaar moeten spelen dan is het bij voorbaat een spannende pot. Zo ook deze week waarbij ieder foutje werd afgestraft. GLS had uiteindelijk de beste papieren en door de 12-5 overwinning zijn ze Chiquita weer gepasseerd op de ranglijst en staan nu 1,5 punt voor.

Pinslashers - Strike Fire: Pinslashers weet dat een voorsprong van twee punten op Mousatches erg mager is, dus was het belangrijk om tegen Strike Fire geen steken te laten vallen. Strike Fire gaf goed partij en won 2 van de 4 games, maar Paul (230 gem) en Joshua (221 gem) waren goed op dreef en grotendeels verantwoordelijk voor de 11-6 overwinning.

R.O.B. - Moustaches: Moustaches had het moeilijk tegen R.O.B.. Enkele matige games zorgde voor een verdeling van de punten, maar de 9-8 overwinning ging naar hekkensluiter R.O.B. Maar er is nog niets aan de hand, want het verschil met Pinslashers is nog steeds slechts 5 punten.

Ondanks het verlies van Moustaches is het nog steeds bijzonder spannend. Slechts 5 punten scheiden nummer 1 en 2. Chiquita en GLS gaan beiden voor de 3e plaats en wie weet zit er nog meer in. Volgende week voorjaarsvakantie, geniet ervan!
#
Pinslashers glijdt uit over Chiquita, Moustaches nadert tot 2 punten

6 februari 2018 - 17e speelavond

Strike Fire - Moustaches: Moustaches had een redelijk makkelijke avond tegen Strike Fire. Joma was na een gebroken pols weer uit het gips maar kon geen vuist maken. Enkele individuele uitschieters zorgden voor de individuele punten voor Strike Fire, maar op de 12-5 overwinning van Moustaches was verder niets op af te dingen. Hiermee zijn ze koploper Pinslashers tot op 2 punten genaderd.

R.O.B. - GLS Netherlands: Tegen R.O.B. gooien is altijd gezellig en vaak ook spannend omdat ze in staat zijn bovengemiddeld te gooien als je het niet verwacht. Bijna allemaal deden dat dus ook, Marij had zelfs bijna 20 boven haar gemiddelde. Maar GLS hield stand en hoewel er misschien meer in had gezeten waren ze tevreden met de 10-7 overwinning, waardoor de zicht houden op de derde plaats.

Chiquita - Pinslashers: Een ontketend Chiquita heeft de race naar de hoogste podiumplaats van Pinslashers even een halt toegeroepen. In een bijzonder spannend onderonsje werd het maar liefst 13-4 en het was meer dan terecht. Niet alleen de mindere games van de vaste waarden van Pinslashers maar ook de hoge games van Chiquita, met de 212 gemiddeld van Michael als voorbeeld, zorgden voor het derde verlies partij van Pinslashers dit seizoen.

Pinslashers heeft in haar doelstelling om de titel te pakken rake klappen gekregen van Chiquita. Moustaches profiteerde van dit slippertje door Strike Fire redelijk eenvoudig te verslaan en de spanning weer helemaal terug te brengen in de competitie. Chiquita en GLS gaan het samen uitvechten voor de derde plaats, maar als Chiquita zo door blijft gaan dan zit er voor hun meer in. Volgende week geen competitie, dan zijn de verenigingskampioenschappen. Voor de leden die meedoen, veel succes!!
#
Pinslashers loopt averij op, Moustaches kruipt dichterbij

30 januari 2018 - 16e speelavond

Pinslashers - GLS Netherlands: Vier keer hebben beide teams dit seizoen tegen elkaar gespeeld en daarvan heeft GLS Netherlands er drie gewonnen. Ook deze avond haalden beide teams alles uit de kast, maar de hoge games van GLS zorgden voor een verdiende 11-6 overwinning.

Moustaches - Chiquita: Ook vanavond waren ze er dichtbij, maar met 9-8 wist Chiquita weer niet te winnen van Moustaches. Toch een mooi resultaat, waarmee Chiquita GLS Netherlands nog steeds voor blijft op de ranglijst. Moustaches heeft na het verlies van Pinslashers een achterstand van slechts 10 punten.

Strike Fire - R.O.B.: Beide teams konden geen vuist maken, duidelijk niet hun beste avond. Maar het was voor Strike Fire genoeg om de overwinning met 11-6 binnen te halen.

Nog 9 speelavonden te gaan en het verschil tussen Pinslashers en Moustaches is 10 punten. Paul is al weken uitgeschakeld, maar hoopt na de verenigingskampioenschappen weer inzetbaar te zijn.
#
Pinslashers loopt verder uit na winst

23 januari 2018 - 15e speelavond

Strike Fire - GLS Netherlands: GLS Netherlands zakt langzaam af op de ranglijst en lijkt daar niet veel aan te kunnen doen. Ze scoren goed maar de tegenstander, in dit geval Strike Fire, weet steeds op enkele pins belangrijke punten te pakken. De 10-7 overwinning was te weinig om de achtervolgers op afstand te houden en met nog 10 speelavonden te gaan staat GLS nu vierde.

Moustaches - Pinslashers: Deze clash of the titans was de mogelijkheid om een beetje spanning terug te brengen in de competitie. Joshua had een mindere avond maar Henk en Aryan konden het aardig opvangen. Arie had ook deze week een bovengemiddelde serie maar dat leverde hem geen punten op. Beide teams gingen er voor en het was beslist spannend, maar aan het eind was het toch 9-8 voor Pinslashers.

Chiquita - R.O.B.: Dat R.O.B. niet elke week kan stunten was maar al te duidelijk tegen Chiquita. Maar als we kijken naar de scores waren alleen Jannie en Rob in staat ruim boven hun gemiddelde te gooien en voor de rest was het gewoon punten pakken door een minder matige game dan de tegenstander te gooien. Dit was voor Chiquita voldoende om met 16-1 te winnen en de derde plaats over te nemen. Ook hebben ze de afstand tot Moustaches verkleind tot 16,5 punt.

De spanning aan de top waar op werd gehoopt is nog niet terug, Pinslashers blijft op 13 punten riant bovenaan. De vierde speelronde gaat beginnen en met nog 10 avonden te gaan is alles uiteraard nog mogelijk. Maar dan moeten de partijen wel iets minder voorspelbaar worden! Succes!!
#
Moustaches en Pinslashers nemen afstand

16 januari 2018 - 14e speelavond

GLS Netherlands - Moustaches: Na de eerste game was het 2-2. Eerste gedachte, er zijn kansen. Eind van de avond...kansloos. Terechte overwinning voor een sterk spelende Moustaches. Vooral Arie, die met 245-245-236 een persoonlijk beste game en serie neerzette. GLS moet na deze 13-4 verlies toezien hoe de koplopers een niet meer in te halen voorsprong nemen maar ook Chiquita hijgend in hun nek voelen. Doel voor het seizoen is voorlopig de derde plaats veilig stellen.

Chiquita - Strike Fire: Bij Strike Fire zien we dat Jopie terug is na haar pols operatie en gelukkig ging het gooien goed. Operatie geslaagd! Maar ondanks boven gemiddelde games van Strike Fire was het Chiquita die met boven-boven gemiddelde games met 12-5 het strijdtoneel verliet. Isaak Papilaja had een boven-boven-boven gemiddelde hoogste game van 258.

R.O.B. - Pinslashers: Een paar hoogtepunten van deze partij: Joshua hoogste game 278 met een serie van 921, Aryan 252 met serie 826, Henk serie 761. Hierdoor was het voor R.O.B. een zware dobber in de met 3-14 verloren partij tegen de verder uitlopende Pinslashers.

Pinslashers heeft een voorsprong van 12 punten op Moustaches. Die hoeft zelf niet achterom te kijken want nummer 3 GLS heeft een achterstand van 24 punten, die zelf Chiquita op een half punt in de rug heeft. Hekkensluiter R.O.B. heeft Strike Fire nog steeds in het vizier. Individueel staan Joshua en Zuleika eenzaam bovenaan.
#
Winterstop brengt weinig verandering

9 januari 2018 - 13e speelavond

Iedereen de beste wensen voor 2018! De laatste competitieavond was op 28 november en de vraag was of deze lange rustperiode enig invloed zou hebben op de teams. Na deze speelavond kunnen we dus met enige zekerheid zeggen dat het dus niets uitmaakt!

Pinslashers - Strike Force: Er moet wel gezegd worden dat Strike Force behoorlijk in de lappenmand zit, Joma gebroken pols en Jopie aan haar pols geopereerd. Hopelijk zijn ze gauw weer fit om te spelen. Maar de spelers die overbleven hadden niets in te brengen tegen een sterk spelende Pinslashers. Het werd 12-5, wat een goede weergave is van de wedstrijd en de koppositie van Pinslashers verder versterkt.

R.O.B. - Moustaches: Een spannende partij met enkele halve punten maar uiteindelijk was het Moustaches die met 11-6 won en de afstand tot Pinslashers op 11 punten bracht.

GLS Netherlands - Chiquita: Ook hier veel games die op enkele pins werden beslist en het vaakst in het voordeel van Chiquita. Het werd 11-6, terechte overwinning van Chiquita, maar het had net zo makkelijk anders kunnen aflopen.

Geen verandering in de ranglijst, Pinslashers gaat aan de leiding, met Moustaches op 11 punten en daarachter GLS Netherlands op 15 punten. De tweede helft van de competitie is begonnen, vanaf nu moeten de teams laten zien hoe graag ze willen winnen! Allemaal veel succes!!
#
Pinslashers met goed gevoel de feestdagen tegemoet

28 november 2017 - 12e speelavond

R.O.B. - GLS Netherlands: Allereerst een rectificatie. Vorige week was gemeld dat R.O.B. voor het eerst gewonnen had, maar dat was niet zo, het was hun tweede overwinning. Neemt niet weg dat GLS Netherlands niet van plan was daar een derde aan toe te voegen. Maar de spelers van R.O.B. zijn duidelijk in staat goed te scoren en laten het koppie niet hangen als het even niet loopt. GLS moest scherp blijven om de soms nipte overwinningen binnen te halen en de 10-7 overwinning was terecht maar had zeker anders kunnen aflopen.

Chiquita - Pinslashers: Pinslashers haalt dit seizoen gemiddeld 11 punten per wedstrijdavond, maar pakte tegen Chiquita wat extra punten, mede dankzij de 703 en 655 series van Joshua en Paul. Met 13-4 gaan ze inderdaad met een goed gevoel de feestdagen tegemoet. Pinslashers gaat de winterstop in als koploper, maar we zijn nog maar net op de helft van de competitie en dat weten ze zelk ook.

Strike Fire - Moustaches: Een te wisselvallige Moustaches had zelf de hand in de met 12-5 verloren partij tegen Strike Fire. Strike Fire daarentegen gooide prima en liet zich niet beinvloeden.

Pinslashers gaat aan de leiding, met Moustaches op 10 punten en daarachter GLS Netherlands op 10 punten. Maar zoals ze altijd zeggen, de competitie begint pas na de winterstop! We beginnen weer op 9 januari maar 12 december is er nog het Kerstbowlen. Als je hier niet aan deelneemt, dan wensen wij jullie hele fijne feestdagen en een voorspoedig 2018!
#
R.O.B. weet nu ook wat winnen is

21 november 2017 - 11e speelavond

Moustaches - Chiquita: Moustaches had deze avond geen tegenstand te duchten van Chiquita. Alle spelers gooiden hoge games en ze zetten zelfs een nieuwe hoogste serie voor teams neer. Maria gooide haar eerste 200+ game. 14-3 was een meer dan terechte uitslag, ook gezien het matige spel van Chiquita waarmee geen kansen gecreerd konden worden.

Strike Fire - R.O.B.: Deze week waren we getuige van de eerste overwinning van R.O.B. van het seizoen. Strike Fire was het slachtoffer en de opgelopen schade was 11-6, waardoor de voorsprong op de hekkensluiter is teruggelopen tot 8,5 punten. Anjo gooide haar eerste 200 game sinds ze 18 jaar geleden gestopt was met bowlen en dat mocht iedereen, maar vooral Rob, weten.

Pinslashers - GLS Netherlands: De opleving van vorige week was van korte duur, maar er kan niet gezegd worden dat GLS Netherlands slecht speelde. Alleen had ze voor de behaalde scores net de verkeerde tegenstander. Ondanks spannende, soms nipt gewonnen, partijen was de verdeling van de punten niet evenredig. Met 13-4 gaat Pinslashers nog steeds aan de leiding en kijkt GLS tegen een achterstand van 17 punten aan.

Pinslashers en Moustaches nemen na deze week (voorlopig) afstand van de rest, maar of de kampioen van 2017-2018 uit een van deze twee teams voortkomt is alles behalve zeker. Individueel heeft Joshua een kleine voorsprong op Paul. Bij de dames staat Zuleika riant bovenaan. Komende week de laatste speelavond van 2017, succes allemaal!
#
Pinslashers wint Titanenstrijd, pakt nr 1 positie

14 november 2017 - 10e speelavond

Moustaches - Pinslashers: Beide teams zijn tot grote dingen in staat en toen het stof na deze partij was gedaald, was het Pinslashers die de strijd had gewonnen. Makkelijk ging het niet, want er werd door beide teams goed gescoord, maar uiteindelijk was de 12-5 overwinning een terechte uitslag.

Chiquita - R.O.B.: We kunnen wel stellen dat de spelers van R.O.B. steeds beter gaan scoren en wekelijks hun gemiddelde zien stijgen. Chiquita was er deze week op tijd bij om de wedstrijd met 12-5 te beslissen, maar ze moesten er wel wat voor doen. Hoe zal het gaan bij de volgende confrontatie?

Strike Fire - GLS Netherlands: Na 2 slechte speelavonden stond GLS Netherlands eindelijk weer vol vertrouwen te bowlen, getuige de met 14-3 overwinning tegen een onder zijn niveau spelende Strike Fire.

Het puntenverschil tussen de top 3 is klein. Nog 2 wedstrijdavonden in 2017, dan weten we wie als koploper de winterstop in gaat. Pinslashers 107.5, Moustaches 104.5 en GLS Netherlands 99,5.
#
Pinslashers verkleint afstand tot Moustaches, GLS kan even niet aanhaken

7 november 2017 - 9e speelavond

Chiquita - Strike Fire: Terwijl Strike Fire probeert om hekkensluiter R.O.B. achter zich te houden, heeft Chiquita een top-3 notering binnen handbereik. De 9-8 winst brengt Chiquita tot op 4,5 punt van een tobbend GLS Netherlands.

R.O.B. - Pinslashers: De meeste spelers van Pinslashers hebben hun scorend vermogen vergroot en het is niet de vraag of maar wanneer ze de leiding in de competitie overnemen. Tegen R.O.B. werd met 14-3 gewonnen en is het gat met Moustaches slechts 4 punten.

GLS Netherlands - Moustaches: GLS Netherlands stond 2 weken geleden nog bovenaan maar is in korte tijd afgezakt naar de derde plaats op ruime afstand van de top en met een hijgende Chiquita in zijn nek. In een spannende partij was Moustaches met 12-5 te sterk voor GLS.

Moustaches 99.5, Pinslashers 95.5 en GLS Netherlands 85,5.
#
GLS Netherlands verspeelt leiding tegen sterk Chiquita

31 oktober 2017 - 8e speelavond

R.O.B. - Moustaches: Moustaches was gewaarschuwd, R.O.B. pakt van iedereen punten. En zo geschiedde het dan ook deze avond. Wisselvallige scores van Moustaches leverde 10 punten op, voldoende om de leiding over te nemen na het slechte resultaat van GLS. R.O.B. heeft Strike Fire tot op 9,5 punt genaderd en gaan er voor om nog voor de winterstop de rode lantaarn over te dragen.

GLS Netherlands - Chiquita: De spelers van GLS Netherlands zijn dol op Chiquita, maar dan het liefst met een bolletje vanille ijs en chocoladesaus. Maar als tegenstander zijn ze altijd lastig. Goede games van Chiquita in combinatie met mindere games van GLS leverde Chiquita 14 punten op en GLS zakt daardoor naar de derde plaats.

Pinslashers - Strike Fire: Bij de vorige ontmoeting tussen deze twee teams was het een 17-0 overwinning voor GLS. Maar de eerste overwinning van R.O.B. vorige week smaakte naar meer en dat was te merken, ze waren niet onder de indruk van de tegenstander. Maar hoewel het een spannende pot was, zat er niet meer dan 4 punten in. Met 13 punten erbij gaat GLS Netherlands met een betere pinfall aan de leiding.

Moustaches 87,5, Pinslashers 81,5 en GLS Netherlands 80,5. Individueel gaat Joshua met 207+  riant aan de leiding, voor Paul (198) en Rijk (190) nog een zware taak om daar in de buurt te komen. Bij de dames hetzelfde beeld, Zuleika 183+, met Adrie (168) en Jannie (157) daarachter.
#
GLS Netherlands aan de leiding

24 oktober 2017 - 7e speelavond

Chiquita - Pinslashers: Pinslashers moest een goede resultaat neerzetten tegen Chiquita om aansluiting te houden met de top en dat is ze gelukt. Door de 11-6 overwinning staan ze derde, op 9 punten van de top. Pinslashers is met 204,7 het team met het hoogste gemiddelde, maar individueel laten ze de punten liggen.

Strike Force - Moustaches: Strike Force had als team niets in te brengen tegen Moustaches, maar Fabian en Adrie wisten 4,5 punt te pakken. Moustaches staat na de 11,5 - 5,5 winst gedeeld eerste, maar door een lagere pinfall goed voor de tweede plaats.

R.O.B. - GLS Netherlands: Bij de vorige ontmoeting tussen deze twee teams was het een 17-0 overwinning voor GLS. Maar de eerste overwinning van R.O.B. vorige week smaakte naar meer en dat was te merken, ze waren niet onder de indruk van de tegenstander. Maar hoewel het een spannende pot was, zat er niet meer dan 4 punten in. Met 13 punten erbij gaat GLS Netherlands met een betere pinfall aan de leiding.

GLS en Moustaches hebben 77,5 punt, Pinslashers 68,5. Hekkensluiter R.O.B. heeft Strike Fire nog in het vizier, maar moet ze niet te ver laten lopen.
#
R.O.B. boekt eerste overwinning, Pinslashers verliest

17 oktober 2017 - 6e speelavond

Strike Fire - R.O.B.: Het is R.O.B. is de tweede speelronde goed begonnen. Na zes speelavonden is het eindelijk gelukt om een wedstrijd te winnen en dat deden ze overtuigend. Strike Fire had zijn dag niet en R.O.B. had met 12-5 daar een duidelijk antwoord op gevonden.

Pinslashers - GLS Netherlands: Koploper Pinslashers had het bijzonder moeilijk tegen GLS Netherlands. Ze verloren na een spannende partij met 13,5 - 3,5 en zakken af naar de derde plaats.

Moustaches - Chiquita: De vorige ontmoeting tussen deze teams ging gelijk op, maar nu denderde Moustaches met 13-4 over Chiquita heen om de leidende positie weer op te eisen.

Moustaches gaat aan kop met 66 punten, gevolgd door GLS met 64,5 en op enige afstand Pinslashers met 57,5. Hekkensluiter R.O.B. loopt door zijn overwinning in op de rest.
#
Pinslashers neemt leiding in de competitie over

10 oktober 2017 - 5e speelavond

Chiquita - R.O.B.: De spelers van R.O.B. waren erop gebrand om niet weer met dubbele cijfers te verliezen en bijna was het ze gelukt. Chiquita moest hard werken om de 10 punten binnen te halen, terwijl R.O.B. man to man de meeste punten pakte.

Strike Fire - GLS Netherlands: Strike Fire had na 3 verloren partijen weer eens zin in een overwinning en tegen GLS Netherlands gingen ze ervoor. Individuele en team games die tot de laatste frame beide kanten op konden gaan, waarbij Strike Fire met 9-8  aan het langste eind trok.

Moustaches - Pinslashers: Dit beloofde al een spannende match te worden, vanwege sterke spelers in beide teams die een beslissing kunnen maken. Joshua was echter de enige die al zijn games constant bleef, met een serie van 897 (225 gem). Maar een wedstrijd win je niet alleen en dus werd het 11-6 voor Pinslashers, die de leiding in de competitie heeft overgenomen.

De top ligt dicht bij elkaar; Pinslashers 54, Moustaches 52, GLS 51 en Chiquita 49. Vanaf volgende week zijn de 10 games van vorig seizoen eruit gehaald en zien we de werkelijke gemiddelden van dit seizoen tot nu toe. Joshua staat bovenaan met 220,90 gemiddeld en bij de dames Zuleika met 181,33.
#
Moustaches aan kop, GLS Netherlands 3e

3 oktober 2017 - 4e speelavond

R.O.B. - Pinslashers: Hoewel er wekelijks vooruitgang is in het spel van R.O.B., hadden ze weinig in te brengen tegen Pinslashers. Alweer de derde week op rij dat R.O.B. met grote cijfers verliest, ditmaal werd het 16-1. Pinslashers klimt op naar de tweede plaats.

GLS Netherlands - Moustaches: Dat het een zware match zou worden was te verwachten en de overwinning van Moustaches was verdiend, maar GLS Netherlands had er meer uit kunnen halen. Door de 11-6 overwinning gaat Moustaches aan de leiding en zakt GLS naar de derde plaats.

Chiquita - Strike Fire: Om aansluiting te houden met de top-3 moest er gewonnen worden en dat is precies wat Chiquita deed. Dankzij de 14-3 overwinning op Strike Fire blijven ze op 3 punten afstand van de top-3.

Moustaches gaat aan de leiding met 46 punten, gevolgd door Pinslashers en GLS met 43. Dinsdag de laatste wedstrijd van de eerste speelronde.
#
GLS Netherlands haalt maximale uit duel tegen R.O.B.

19 september 2017 - 2e speelavond

Moustaches-Strike Fire: Moustaches kwam vandaag in actie tegen Strike Fire en het ging niet bepaald van een leien dak. Strike Fire heeft nou eenmaal een paar spelers die voor verrassingen kunnen zorgen, maar de 10-7 overwinning van Moustaches was terecht en daarmee delen ze de tweede plaats.

GLS Netherlands-R.O.B.: De spelers van R.O.B. gooiden helemaal niet verkeerd, veel partijen waren zelfs spannend tot het eind. Maar de spelers van GLS Netherlands zagen kans om alle games, zowel als team als individueel, goed te blijven spelen en zo de eerste 17-0 overwinning te boeken.

Chiquita-Pinslashers: Chiquita nam het op tegen Pinslashers en wist ondanks hoge individuele scores van de tegenstander (Joshua 264, Paul 247) toch met 11-6 te winnen.

GLS Netherlands gaat aan de leiding maar met nog 23 speelavonden te gaan kunnen er nog geen voorspellingen worden gedaan. Zeker is wel dat over de hele linie de scores beter worden, het oliepatroon ligt er goed bij, ook na vier games. Op naar de volgende speelavond.
#
Competitie van start, teams in evenwicht

12 september 2017 - 1e speelavond

Op de eerste speelavond van het nieuwe seizoen gingen alle partijen gelijk op. De meeste games tussen Pinslashers en GLS Netherlands werden op enkele pins beslist, waarna GLS met 9-8 er met de winst vandoor ging. Moustaches had eveneens een gelijk opgaande strijd tegen de met 9-8 gewonnen wedstrijd tegen Chiquita. Strike Fire daarentegen was tegen R.O.B. goed op dreef en gaan dankzij de 11-6 overwinning aan kop.
#