Competitie

De Bowlingvereniging Gorinchem speelt op dinsdagavond haar league wedstrijden. Er wordt door een 3-mans league 4 games per speelavond gespeeld volgens het Amerikaans systeem (crosslane). De zes teams spelen gedurende 25 wedstrijden om de titels voor beste teams plus dames en heren individueel. De league start om 20:00 uur (ingooien vanaf 19:45).
  • "Bowlen, de actieve sport voor jong en oud"
  • "Bowlen is simpel...wat moeilijk is, is simpel bowlen"

Pinslashers wint overtuigend en prolongeert titel

7 mei 2019 - 25e en laatste speelavond

GLS Netherlands - Pinslashers: GLS Netherlands wist dat het niet makkelijk zou zijn om tegen een sterke Pinslashers, maar ze hebben alles gegeven. Alle GLS'ers gooiden boven hun gemiddelde maar ze kwamen steeds net tekort tegen de toppers van Pinslashers. Van de 7 punten die GLS nodig had om de titel te veroveren pakten ze er slechts 3 en daarmee had Pinslashers het kampioenschap binnen.

Chiquita - Profile: Chiquita had tegen het eind van het seizoen even een dipje, stond zelfs nog even onderaan, maar op de laatste speelavond gingen ze voluit en wonnen met 13-4 van Profile, die daardoor definiteif als hekkensluiter de competitie beeindigt. Chiquita komt hierdoor op de vierde plaats terecht.

Strike Fire - Moustaches: Voor Moustaches viel er weinig meer te behalen dan de derde plaats, maar ze moesten toch werken om deze laatste speelavond door te komen. De 9-8 overwinning op Strike Fire had verder geen gevolgen en voor beide teams, Strike Fire is als vijfde geeindigd, op slechts 1,5 punt achter Chiquita.

Hoewel er werd gerekend op een spannende(re) strijd om de titel werd al snel duidelijk dat GLS Netherlands vanavond niet zou gaan stunten. In een sportieve strijd werd op overtuigende wijze door Pinslashers de benodigde punten binnengehaald en prolongatie van de titel veiliggesteld. Het seizoen 2018-2019 is hiermee ten einde gekomen, zo ook ons aanwezigheid in de A15 Bowling. Dinsdag sluiten we het seizoen definitief af met een gezellige avond in La Cubanita en gaan we ons voorbereiden op het nieuwe seizoen in Bowlingcentrum De Molenvliet. Tot dinsdag!
#
Moustaches haakt af in titelstrijd, beslissing valt op laatste speelavond

23 april 2019 - 24e speelavond

Chiquita - Strike Fire: Chiquita had een slechte start, de eerste twee games werden beide met 3-1 verloren. Maar daarna gaven ze nog maar 1 punt weg en wonnen overtuigend met 10-7. Chiquita deed tot aan de winterstop nog volop mee om een podiumplek, maar met nog 1 wedstrijd te gaan kunnen ze alleen nog hopen dat ze niet als laatste eindigen.

Profile - Pinslashers: Een ding is zeker, als je tegen Profile speelt ga je punten verliezen. De vraag voor Pinslashers, die drie punten achter GLS stond, was hoeveel. Het werd een leuke en spannende pot die alle kanten op had kunnen gaan maar Pinslashers bleef rustig en won met 12-5. Paul had een mooie scratch serie van 236 gemiddeld en verstevigde daarmee zijn leidende positie in de individuele competitie.

GLS Netherlands - Moustaches: GLS Netherlands heeft vanavond in de strijd om de titel geen steken laten vallen tegen Moustaches. Met Axel 215 en Zuleika 199 gemiddeld werd gedurende de wedstrijd de rust bewaard. GLS won in een bijzonder spannende partij met 14-3 en loopt daarmee weer iets verder uit op Pinslashers. Moustaches raakt hierdoor echter te ver achterop en kan geen aanspraak meer maken op de titel.

Volgende week is er geen bowlen wegens de meivakantie en kunnen we alleen maar hopen op hetzelfde mooie weer als de afgelopen week. Op 7 mei is dan de laatste speelavond: Strike Fire ontmoet Moustaches, waarbij Moustaches nog mag hopen op een tweede plaats; Chiquita ontmoet Profile, twee teams die niet onderaan willen eindigen; en GLS Netherlands ontmoet Pinslashers, die samen gaan uitmaken wie kampioen wordt. Het wordt dus een hete avond op 7 mei, ongeacht het weer! Succes allemaal!
#
GLS boekt nipte overwinning, Moustaches en Pinslashers verliezen

9 april 2019 - 23e speelavond

Profile - GLS Netherlands: Bij de vorige ontmoeting was eindelijk de ban gebroken en wist GLS te winnen. Vanavond begon voor GLS stroef, na 2 games had Profile al 6 punten gehaald en leek het weer als vanouds te gaan worden. Maar daarna was het over en uit met Profile en won de huidige koploper met 10-7.

Moustaches - Chiquita: Chiquita begon sterk in de eerste game, Izak gooide een hoogste seizoen game van 234 en de game werd met 3-1 gewonnen. De 2e game ging ook goed maar werd op 4 pins verloren en de stand was 4-4. Bij de overige games werden de punten eveneens verdeeld en door de totaal score won Chiquita met 9-8.

Pinslashers - Strike Fire: Pinslashers en Strike Fire hadden een inhaal wedstrijd op 17 april en was tot dan nog niet bekend hoe de ranglijst eruit zag. Pinslashers won de eerste game met 3-1 en leek goed op weg, maar die winst werd in de tweede game alweer teniet gedaan. Daarna konden beide teams hun stempel niet te drukken op het spel en werden de punten verdeeld, met de totaal score voor Strike Fire en dus een 9-8 overwinning.

Pinslashers had de uitslagen van de andere teams gezien en wist wat ze te doen stond, maar het liep net iets anders. GLS Netherlands staat nog steeds bovenaan, op 3 punten gevolgd door Pinslashers en Moustaches daar 2 punten achter. Komende dinsdag speelt GLS tegen Moustaches en de laatste speelavond tegen Pinslashers. GLS heeft alles dus zelf in de hand, om sinds het seizoen 2004-2005 de titel weer te halen, maar makkelijk is het zeker niet! Alle teams en spelers, heel veel succes!!
#
Moustaches verslaat Pinslashers maar GLS Netherlands neemt koppositie over

26 maart 2019 - 21e speelavond

Strike Fire - Profile: Deze twee teams zijn het hele seizoen al bezig met het verdedigen van de laatste plaats en Profile had steeds de betere paieren om onderaan te kunnen blijven. Strike Fire deed het vanavond goed, met hoogste seizoensgames voor Joma en Fabian, waardoor ze met 10-7 wonnen van Profile. Maar ondanks het verlies leverde deze avond een verrassing op voor de hekkensluiter!

Pinslashers - Moustaches: De voorsprong van Pinslashers op de achtervolgers was minimaal en dat zou vanavond onvoldoende blijken om de koppositie te behouden. Beide teams waren niet oppermachtig maar Moustaches won terecht met 10-7 door op het juiste moment te pieken. Duidelijk is dat Moustaches de Pinslashers voorlopig voorbij gaat op de ranglijst.

GLS Netherlands - Chiquita: GLS haalt vaak het beste uit Chiquita naar boven, waar dat aan ligt, geen idee. Maar vanavond wisten ze het enthousiasme bij de best of the rest te temperen. Na de mooie serie overwinningen van de laatste weken was het wederom een terechte 13-4 overwinning van GLS in de strijd om de titel.

De laatste speelronde is spectaculair van start gegaan met spannende partijen met grote gevolgen. Zo zien we dat GLS Netherlands heeft geprofiteerd van de puntendeling van Moustaches en Pinslashers en nu voor het eerst sinds 28 november 2018 weer bovenaan het klassement staat. Moustaches staat met evenveel punten maar een lager gemiddelde op de 2e plaats en Pinslashers op 1,5 punt daarachter. Maar ook onderaan was er een grote verschuiving. Profile is ondanks verwoede pogingen niet langer hekkensluiter. Deze eer valt nu Chiquita te beurt, omdat ze een lager gemiddelde hebben. Spannend op alle fronten, nog 4 speelavonden te gaan! Succes allemaal!!
#
Verrassende uitslagen brengen top-3 nog dichter bij elkaar

12 maart 2019 - 20e speelavond

Chiquita - Profile: Wederom een uitstekend spelende Profile, die ditmaal met 13-4 korte metten maakte met Chiquita. Des te meer de vraag waarom dit team nog steeds onderaan de ranglijst bungelt. Maar met deze uitslag hebben ze de afstand tot de nummers 4 en 5 verkleind tot 3 punten.

Strike Fire - Moustaches: Beide teams zitten elkaar weleens dwars maar meestal kwam Moustaches toch als winnaar boven drijven. Helaas bleef de titelkandidaat vanavond onder de oppervlakte in de met 10-7 verloren partij. Gelukkig waren er meer teams zoekende, waardoor de schade op de ranglijst beperkt bleef.

GLS Netherlands - Pinslashers: Daar waar GLS Netherlands soms moeite heeft tegen de op papier "te kloppen teams", is het tegen de top teams in staat om boven zichzelf uit te stijgen. Vorige week een ruime overwinning op Moustaches en vanavond was het Pinslashers die met 12-5 werd verslagen.

Twee weken geleden stond GLS nog 19 punten achter, maar na de misstappen van Moustaches en Pinslashers is de spanning helemaal terug. Slechts 4,5 tussen de drie titelkandidaten met nog 1 speelronde te gaan. Onderaan vinden we nog steeds Profile, maar ook daar is het verschil tussen de onderste 3 teams slechts 3 punten. Komende week de Algemene Ledenvergadering en daarna starten we aan de laatste 5 speelavonden.
#
Pinslashers nieuwe koploper na verlies Moustaches

5 maart 2019 - 19e speelavond

Profile - Pinslashers: Een potje David tegen Goliath, hekkensluiter tegen regerend kampioen. Maar dat Profile niet onder de indruk is van grote namen blijkt de laatste weken en dus ook vanavond. Tibor blijft zijn PR verbeteren, nu 207, maar dat heeft tot gevolg dat zijn handicap blijft zakken. Een spannende partij die soms tot de bekende laatste frame drukte en intimidatie leidde, maar immer sportief met een 10,5 - 6,5 overwinning voor Pinslashers tot gevolg.

Moustaches - GLS Netherlands: Zuleika was vanavond goed in vorm met 202 gemiddeld maar dat was niet de reden voor de 14-3 overwinning op Moustaches. Bij Moustaches zagen we om precies te zijn 3 games die net boven de spelers gemiddelde kwam en verder kwamen ze ruim tekort. Waar het aan lag weet niemand, het liep gewoon niet. Een pot om snel te vergeten maar wel met grote gevolgen, namelijk het verspelen van de koppositie. GLS daarentegen deed goed zaken en is weer binnen schootsafstand van de koploper.

Chiquita - Strike Fire: Adrie was er weer bij en dat heeft ongemerkt invloed op de rest van Strike Fire, want er werd gewoon beter gescoord. Chiquita gooide helemaal niet verkeerd maar kwam in de man-tegen-man gevechten tekort. Door deze 11,5 - 5,5 overwinning neemt Strike Fire weer afstand van Profile, die de laatste weken aardig dichtbij was gekomen.

Door het slippertje van Moustaches hebben we een nieuwe leider in de competitie, Pinslashers. Het is een kleine voorsprong van 3,5 punten met nog 6 avonden te gaan. En dit kan volgende week helemaal anders zijn als Pinslashers het moet opnemen tegen GLS Netherlands, die met een achterstand van 11,5 punten eigenlijk ook tot titel kandidaat mag worden gerekend. We gaan het zien!
#
Profile trakteert GLS op nederlaag, Pinslashers nadert Moustaches

12 februari 2019 - 18e speelavond

Moustaches - Chiquita: De voorsprong van Moustaches op Pinslashers in slechts 6 punten  en dus zaak om scherp te blijven. Tegen Chiquita werd het dan wel 11-6, maar punten werden gewonnen door matige games van de tegenstander en niet door overtuigend spel. Alle punten die in deze fase onnodig worden verspeeld staan een titel in de weg, hoewel alles nog mogelijk is met nog 7 avonden te gaan. Chiquita ziet de afstand tot de top-3 niet kleiner worden maar blijft hoop houden.

Pinslashers - Strike Fire: Regerend kampioen Pinslashers is goed bezig de laatste weken en hebben de spanning weer teruggebracht in de competitie. Vanavond hadden ze weinig te duchten van Strike Fire die, ondanks dat Kees en Jopie weer goed boven hun gemiddelde gooiden, soms net tekort kwamen en een terechte 13-4 overwinning kon noteren.

Profile - GLS Netherlands: Drie maal was nog geen scheepsrecht, maar de vierde ontmoeting tussen deze teams was het zeker. Elles en Ton namen het team op sleeptouw met hoge scores, o.a. een hoogste game van 230 voor Elles, terwijl GLS Netherlands scorend tekort kwam en terecht met 11-6 het strijdtoneel kon verlaten. Hoewel een top-3 notering geen probleem hoeft te zijn is de afstand tot de hoogste trede gestegen naar 19 punten.

Moustaches en Pinslashers zijn duidelijk bezig met de titel, hoewel er nog momenten zijn dat onnodig punten worden verspeeld. We naderen de laatste speelronde waarbij Moustaches aan de leiding gaat met een voorsprong van slechts 4 punten, gevolgd door GLS op ruime afstand. Zoals we hebben gemerkt is alles nog mogelijk maar zal ook ieder foutje worden afgestraft. Volgende week zijn de verenigingskampioenschappen, daarna gaan we vol goede moed en met nieuwe verenigingskampioenen weer verder! Succes allemaal!
#
Top-3 wint, Pinslashers verkleint achterstand

5 februari 2019 - 17e speelavond

Strike Fire - GLS Netherlands: Strike Fire ging keihard uit de startblokken en won de eerste game overtuigend, mede dankzij de hoogste game van Kees Gelderblom van 175. De tweede game ging gelijk op maar lag de oorzaak eigenlijk bij GLS, ondanks de 203 game van Jack. Maar daarna was het toch GLS die het tempo aangaf en alle resterende punten pakte behalve het totaal, omdat ze de opgelopen achterstand van de eerste game niet goed wist te maken. Door deze 10-7 overwinning blijft GLS in de race maar moeten toch minder punten onnodig laten liggen.

Profile - Moustaches: Gelukkig konden wij bij Moustaches Maria, na een lange periode in de medische molen, weer op de baan aan het werk zien. De onderlinge confrontaties tussen deze teams staat op 2-1 voor Moustaches, maar Profile zou Profile niet zijn als de zich daar niets van aantrokken. In de eerste game gavenJenny en Elles het tempo aan maar Tibor bleef achter, waardoor Maria het enige punt voor Moustaches binnenhaalde. Daarna was Tibor goed bij de les met een nieuwe PR van 183, later dunnetjes overgedaan met 182, maar Moustaches zette een tandje bij en sleepte deze 10-7 overwinning binnen.

Chiquita - Pinslashers: Pinslashers trad aan met Michael, Joshua en Paul en hoewel Chiquita enkele mooie scores liet noteren waren ze kansloos tegen een bijna, ik herhaal, bijna foutloos spelende Pinslashers. Met een team gemiddelde deze avond van 206,9 wonnen ze overtuigend met 15-2 en naderen ze koploper Moustaches tot op 6 punten.

Het begint nu echt spannend te worden aan de top en hopelijk blijft het zo tot het eind. Vorig seizoen had Pinslashers in de laatste speelronde zoveel voorsprong dat we ons eigenlijk alleen concentreerde op wie tweede zou worden. We zien ook dat de spelers goed in staat zijn zich aan te passen aan veranderende oliepatronen. Blij te zien dat individueel de top dicht bij elkaar ligt bij de heren, maar de dames schommelen vaak in hun gemiddelde, voornamelijk omdat ze minder games hebben gespeeld dan de heren en een mindere avond sneller zichtbaar wordt. Dinsdag de 18e competitieronde, 19 februari starten de verenigingskampioenschappen, gevolgd door een korte pauze voor de voorjaarsvakantie. Veel succes!!
#
Moustaches wint de topper tegen Pinslashers, Chiquita doet goede zaken

29 januari 2019 - 16e speelavond

Pinslashers - Moustaches: Het is duidelijk dat deze teams de sterkste spelers van de competitie kunnen opstellen. In de top 10 heren staan 9 spelers uit deze twee teams. Dus als Pinslashers tegen Moustaches speelt kan je rekenen op spannende partijen met veelal hoge scores. Ook vanavond was er weer een gelijkopgaande, sportieve strijd en aan het eind van de avond was de stand gelijk. Moustaches pakte de total pinfall punt en won met 9-8, haar voorsprong vergrotend tot 9 punten.

GLS Netherlands - Chiquita: De achterstand van GLS op de koplopers is te overzien en is een kans op een tweede titel altijd mogelijk, maar dan moet er wel gewonnen worden. Maar Chiquita was vanavond niet van plan daaraan mee te werken. Bijna alle partijen gingen gelijk op maar werden in de laatste frame beslist in het voordeel van Chiquita. Het werd een terechte 12-5 overwinning voor Chiquita, die na vanavond een podiumplaats bijna kan aanraken, hoewel die 11 punten verschil nog wel moet worden weggewerkt.

Strike Fire - Profile: Profile doet het vaak heel erg goed tegen de top teams maar vanavond tegen de hekkensluiter liep het niet zo soepel. Op een enkele individuele overwinning na was het veelal achter de feiten aanlopen en was de 14-3 overwinning van Strike Fire overtuigend. Door deze overwinning zien we dat Strike Fire de rode lantaarn heeft overgedragen aan Profile.

Het nieuwe patroon zorgde ervoor dat veel spelers op zoek waren naar hun lijn, maar was niet de enige reden voor de uitslagen van deze avond. Volgende week zullen we zien of de spelers beter gaan presteren op dit patroon. Daarna worden op 12, 13 en 17 februari de Verenigingskampioenschappen gehouden, de inschrijvingen hiervoor zijn in volle gang.
#
Pinslashers verslaat GLS Netherlands en profiteert van verlies Moustaches

22 januari 2019 - 15e speelavond

Strike Fire - Moustaches: In de twee eerdere ontmoetingen was Moustaches steeds oppermachtig maar vanavond beet hekkensluiter Strike Fire van zich af. Werd de eerste game nog nipt 2-2 (2 pins), daarna zagen we een beter spelende Strike Fire en een, op enkele momenten na, matig spelende Moustaches. Het werd 11-6 voor Strike Fire, maar de voorsprong van Moustaches was voldoende om de leiding in de competitie te houden.

GLS Netherlands - Pinslashers: Het was Pinslashers dit seizoen nog niet gelukt om GLS Netherlands te verslaan, maar vanavond had GLS onvoldoende in te brengen. Pinslashers speelde sterk en liet slechts 3 punten liggen, waardoor ze de tweede plaats op pinfall overnemen van GLS en de achterstand op nummer 1 verkleinen tot 10 punten.

Chiquita - Profile: Chiquita staat kort achter de top-3 en moet elke week voldoende punten pakken om op een podium plaats te eindigen. Maar dan moet je niet Profile tegenkomen want die zien elke week kans om de boel te frustreren. Profile speelde goed, liet individueel slechts 4 punten liggen en won verdiend met 11-6. Chiquita ziet de top steeds verder weglopen.

Moustaches had duidelijk een off day en ziet Pinslashers naderen tot op 10 punten, net als GLS Netherlands. Onderaan deed hekkensluiter Strike Fire goede zaken maar ook Profile won ruim en dus blijven ze voorlopig onderaan de ranglijst. Komende dinsdag start de vierde speelronde. Het nieuwe oliepatroon voor de laatste fase van de competitie wordt Bourbon Street en we wensen alle teams veel succes.
#
Weinig verrassingen tegen einde derde speelronde

15 januari 2019 - 14e speelavond

Moustaches - GLS Netherlands: Beide teams kampen met de nodige uitdagingen om een team op te stellen, maar ze stonden er weer. Koploper Moustaches begon deze avond met 4 punten voorsprong op naaste achtervolger GLS Netherlands. Een van de weinige hoogtepunten was de mooie 170 gemiddeld van Peter, maar verder is er weinig te vertellen over de met 10-7 gewonnen partij van Moustaches.

Chiquita - Strike Fire: Chiquita blijft toch elke week voldoende punten pakken om zicht te houden op het podium, maar echt dreigend dichtbij komen ze nog niet. Tegen Strike Fire konden ze proberen het gat met Pinslashers te dichten en dat ging ze op een paar mindere games na best goed af. Het verschil met de top-3 is teruggebracht naar 10 punten.

Profile -  Pinslashers: Pinslashers ging goed van start; Paul met 236 en daarna zijn hoogste game dit seizoen van 267, Michael met zijn hoogste game van 256 en Jacob met zijn hoogste van 235. Maar daarna zakten ze terug, kon Profile profiteren en werd het een magere 9-8 overwinning. Achterstand op Moustaches loopt op naar 18 punten.

Volgende week de laatste speelavond van de derde speelronde. Daarna gaan we weer over op een nieuw oliepatroon, die we zullen houden tot het eind. Moustaches doet het goed, hoewel het niet altijd goed loopt. GLS houdt Pinslashers nog steeds op afstand, maar volgende week spelen ze tegen elkaar en kan het erg spannend worden. Strike Fire heeft de rode lantaarn weer in handen. Bij de heren zijn de verschillen klein maar staat Paul nog bovenaan. Bij de dames staat Zuleika nog onbedreigd bovenaan maar zijn de verschillen om plaats 2 en 3 minimaal. Succes allemaal!
#
Tweede helft competitie van start, top-3 teams winnen

8 januari 2019 - 13e speelavond

Pinslashers - Strike Fire: Dit seizoen had Pinslashers nog niet verloren van Strike Fire, maar het ging vanavond niet van een leien dak. In deze met 9-8 gewonnen partij konden de heren van Pinslashers niet aan hun gemiddelde komen, maar gelukkig deed Strike Fire het rustig aan. 

Profile - GLS Netherlands: Profile is de laatste tijd voor veel teams een lastige tegenstander gebleken en toen GLS na twee games pas 2 punten had behaald voelden ze de bui al hangen. Bovengemiddelde scores van o.a. Tibor en Jenny zorgden voor de nodige overwicht. Maar GLS hield stand, Profile zwakte iets af en uiteindelijk was het een terechte 10-7 overwinning voor de nummer 2 van de ranglijst.

Moustaches - Chiquita: Koploper Moustaches won, zonder voluit te hoeven gaan, eenvoudig van een matig spelende Chiquita. Beide teams konden geen indruk maken maar uiteindelijk ging Moustaches met 12-5 met de overwinning aan de haal en vergroot daarmee haar voorsprong op de achtervolgers.

Het was duidelijk dat veel spelers weer moesten wennen na 4 weken niet te hebben gegooid, maar uiteindelijk waren de uitslagen zoals verwacht. Moustaches gaat nog steeds aan de leiding met GLS op 4 punten en Pinslashers op 17. Maar we zijn pas op de helft van de competitie en alles is nog mogelijk. Succes!
#
GLS Netherlands weer met beide benen op de grond

4 december 2018 - 12e speelavond

Profile - Moustaches: Ook deze week zien we de spelers van Profile goed spelen en tegen een andere Moustaches zouden ze veel punten hebben kunnen halen. Maar Moustaches was deze week weer goed bezig en dus werd er redelijk eenvoudig met 13-4 gewonnen.

Chiquita - Pinslashers: Pinslashers laat de laatste weken veel punten liggen en moet nog hard aan de bak om de titel te prolongeren. Chiquita staat bekend als de luis in de pels maar vanavond kwamen ze net te kort om te winnen. De spelers van Pinslashers gooiden onder hun gemiddelde maar wonnen toch met 10-7

Strike Fire -  GLS Netherlands: Het moest een eenvoudige laatste speelavond van 2018 worden tegen hekkensluiter Strike Fire, maar aan het eind van de avond stond GLS weer met beide benen op de grond. Strike Fire had gewoon een hele goede avond, terwijl GLS daar te weinig tegenover kon zetten. Het vermelden waard was de mooie 607 serie van Fabian, die ruim bijdroeg aan de 15-2 overwinning.

De laatste speelavond van 2018 en we zien dat door het misstap van GLS Netherlands, Moustaches met 2 punten voorsprong de leiding heeft overgenomen en zich winterkampioen mag noemen. Pinslashers heeft nog een achterstand van 14 punten op Moustaches en 12 op GLS maar ze moeten wel opletten want Chquita komt eraan. Bij de heren staat Rijk bovenaan en bij de dames Zuleika. Komende week geen bowlen, 18 december het Kerstbowlen en dan zijn de feestdagen er weer. Fijne feestdagen allemaal!!
#
Moustaches verslaat Pinslashers in rechtstreeks duel

27 november 2018 - 11e speelavond

GLS Netherlands - Chiquita: Altijd leuk om te zien, dat twee teams tegen elkaar strijden en dat er toch volop wordt gelachen. Het gaat er tenslotte om dat we plezier beleven aan ons sport. Maar aan het eind van deze gezellige avond was het toch GLS die iets harder mocht lachen, dankzij de 12-5 overwinning. Hiermee blijft GLS stevig aan kop van de ranglijst staan. 

Strike Fire - Profile: Ook in de partij tussen de twee teams uit de onderste regionen, werd er hard getreden om de punten. Bij Profile zien we alle spelers boven hun gemiddelde gooien, terwijl Strike Fire daar duidelijk meer moeite mee had. Met als gevolg een verdiende 11-6 overwinning voor Profile.

Pinslashers - Moustaches: Vorig seizoen won Pinslashers alle vijf wedstrijden tegen Moustaches met overtuigende cijfers. Dit seizoen staat het echter 3-0 in overwinningen voor Moustaches. In deze door Moustaches met 11-6 gewonnen partij zien we Rijk met een gemiddelde van 239 de leiding nemen in de individuele competitie. Joshua kon daar niets tegen inbrengen, terwijl Paul zijn punten bij elkaar wist te sprokkelen.

De avond werd gestart op een nieuw oliepatroon, Wall Street. Iets meer olie, 2 feet korter en de reacties waren positief. GLS heeft een voorsprong van 9 punten, die ze op de laatste speelavond van 2018 gaan verdedigen om als winterkampioen de winterstop in te gaan. Individueel gaat het op dit moment tussen Rijk, Paul en Joshua, de rest zit er toch te ver vandaan. Bij de dames staat Zuleika eenzaam bovenaan, terwijl 4 dames strijden om de overige podium plaatsen.
#
GLS Netherlands haalt stevig uit tegen Pinslashers

20 november 2018 - 10e speelavond

GLS Netherlands - Pinslashers: Als je als team een hoge gemiddelde hebt, dan moet je dat wel elke week minimaal gooien anders bestaat de kans dat de tegenstander er met je punten vandoor gaat. Dat overkwam de regerend kampioen tegen de huidige koploper. GLS gaf niets weg in deze met 15-2 gewonnen partij en gaat daarmee ruim aan de leiding in de competitie.

Chiquita - Profile: Vorige week gooiden de spelers van Profile erg goed tegen Pinslashers maar zagen dat niet terug in de einduitslag. Elles was blij dat ze in game 3 zowel Joshua als Paul had verslagen maar helaas leverde dat maar 1 punt op. Deze week tegen Pinslashers waren ze weer goed op dreef en gaven ze Chiquita waar voor hun geld. Elles gooide haar hoogste game van 216 en onderling werden de punten eerlijk verdeeld. Uiteindelijk werd het een terechte 10-7 overwinning voor Chiquita en houden ze aansluiting met de top-3.

Strike Fire -  Moustaches: Bij Moustaches zijn Maria en Arie om medische redenen tijdelijk niet inzetbaar maar zo spelen ze eigenlijk al weken.  Bij Strike Fire was Adrie weer van de partij maar het verschil maken kon ze niet. Toch hield SF aardig stand tegen een matig spelend Moustaches, die de partij won met 10-7 en zich aan het opmaken is voor de tweede helft.

Na twee speelrondes zien we GLS bovenaan staan met een voorsprong van 8 punten op Moustaches en 14 op Pinslashers. Vanaf komende week ligt er een nieuw oliepatroon, Wall Street, dan is er weer even een nieuwe uitdaging voor de spelers. Nog 2 speelavonden tot de winterstop met alleen nog het Kerstbowlen op 18 december. Daarna begint de competitie pas echt! Succes!
#
Top 3 binnen 3 punten van elkaar,  GLS aan kop

13 november 2018 - 9e speelavond

Chiquita - Strike Fire: Chiquita deed goede zaken tegen Strike Fire. Wisselvallige games van Strike Fire droegen bij aan de 14-3 overwinning, waardoor Chiquita op 12 punten de aansluiting met de top-3 weet te houden.

Profile - Pinslashers: Pinslashers liet Profile vanavond kansloos. Met een team gemiddelde over 12 games van 210,5 was het bijna onmogelijk voor Profile om punten te pakken, maar Elles en Ton wisten toch 2,5 punt bij ze los te peuteren. Door deze overwinning staat Pinslashers op een 3e plaats, op slechts 3 punten van de hoogste trede.

Moustaches - GLS Netherlands: De kreet "het kon alle kanten op gaan" is precies zoals je dit onderlinge duel tussen de nummers 1 en 2 kon omschrijven. Spannende games, afgestrafte fouten en een sportieve strijd lieten een 9-8 overwinning zien voor GLS, die daarmee de koppositie kon behouden.

Er zijn nog 3 avonden te gaan tot de winterstop. Er wordt vaker gezegd, de competitie begint pas na de winterstop en het is zeker dat we een hele spannende 2e helft van de competitie gaan krijgen! Zuleika en Joshua leiden de individuele ranglijsten. Vanaf de derde speelperiode gaan we over op een nieuw oliepatroon. Zoals altijd, allemaal veel succes!
#
GLS Netherlands neemt leiding in competitie

6 november 2018 - 8e speelavond

Inhaalwedstrijd Pinslashers - Chiquita: De kampioen van vorig jaar had in deze inhaalwedstrijd weinig te duchten van Chiquita en de 13-4 overwinning was een juiste afspiegeling van de wedstrijd.

Profile - GLS Netherlands: De spelers van Profile speelden goed, maakten sommige games erg spannend, maar hadden niet genoeg in huis om GLS Netherlands van een 15-2 overwinning af te houden. Dit was voor GLS een zeer welkome uitslag in de strijd om de hoogste podium positie.

Moustaches - Chiquita: Na het verlies van vorige week had Moustaches deze week de taak om de opgebouwde voorsprong vast te houden. Maar zoals vaker dit seizoen was Chiquita weer een plaaggeest die ditmaal Moustaches met 13-4 een zware dreun verkocht.

Pinslashers - Strike Fire: Door het verlies van de concurrentie en de 11-6 overwinning op Strike Fire heeft Pinslashers een groot gedeelte van hun achterstand goedgemaakt.

Doordat Moustaches twee weken op rij heeft verloren heeft ze niet alleen haar voorsprong verspeeld, ze is zelfs afgezakt naar de tweede plaats. De leiding is overgenomen door GLS Netherlands, hoewel dit slechts op 2 punten is. Pinslashers heeft zijn achterstand goedgemaakt en staat op een derde plaats op korte afstand van de top. Maar anders dan vorig seizoen pakken alle teams in het rechter rijtje veel punten en zijn dus teams om rekening mee te houden.
#
Moustaches en GLS lopen lichte averij op

30 oktober 2018 - 7e speelavond

Strike Fire - GLS Netherlands: GLS doet het de laatste weken best goed en staat 2e in de competitie, maar deze avond tegen Strike Fire was er een om gauw te vergeten. En hoewel alle spelers hinder ondervonden van het oliepatroon, was het GLS dat zich het minst kon aanpassen aan de omstandigheden. De 12,5-4,5 overwinning van Strike Fire in statistieken: GLS had 1 van de 12 games boven de spelers gemiddelde, Strike Fire de helft. Daar win of verlies je een wedstrijd mee.

Profile - Moustaches: De spelers van Moustaches doen het de laatste weken bijzonder goed en daarom is het des te jammer dat ook hier het oliepatroon van enig invloed is geweest op het spel. Profile profiteerde maximaal hiervan door gewoonweg beter te gooien en een 11-6 overwinning eruit te slepen, waardoor ze nu op de derde plaats staan, maar 2 teams moeten nog een wedstrijd inhalen.

Chiquita - Pinslashers: Door omstandigheden is de wedstrijd afgelast, beide teams moeten binnenkort hun wedstrijd inhalen.

Moustaches staat bovenaan en dat zal na de inhaalwedstrijd van Pinslashers niet anders zijn. Nog 5 speelavonden tot de winterstop, dan weten we wie winterkampioen is en daarna begint de competitie pas echt.
#
Pinslashers komt tekort tegen Moustaches

16 oktober 2018 - 6e speelavond

Strike Fire - Profile: Profile had met de 11-6 overwinning op Strike Fire veel te danken de scores van de nieuwe leden Tibor en Elles, die wekelijks hun gemiddelden zien stijgen en ook Marije gooide bovengemiddeld. Strike Fire kon daar niets tegen inbrengen en kwam gewoon niet aan bod vanavond.

Pinslashers - Moustaches: Het team van Moustaches, met Rijk (214 gem.), Bert (196 gem.) en Lesley (217 gem.) heeft vanavond duidelijk laten zien dat het titelkandidaat nummer 1 is en dat je van goede huizen moet komen om ze ervan te weerhouden. Pinslashers was daar vanavond duidelijk niet toe in staat en ziet Moustaches verder uitlopen op de ranglijst.

G.L.S. Netherlands - Chiquita: Bij de vorige ontmoeting tussen deze teams was Chiquita heer en meester, maar vanavond was daar niets van terug te zien. Nu kwam GLS snel op gang en won zonder uitschieters met 12-5.

Aan het begin van de tweede speelronde staat Moustaches met een teamgemiddelde van 206 ruim bovenaan, gevolgd door GLS Netherlands. Pinslashers heeft de laatste weken veel punten laten liggen en staat inmiddels 18,5 punten achter de koploper en 11 punten achter de nummer twee. Strike Fire staat stevig onderaan en Chiquita voelt de hete adem in de nek van Profile om de vierde plaats. Individueel heeft Rijk de leiding genomen met 209 gemiddeld en worden de eerste zes plaatsen bezet door de spelers van Moustaches en Pinslashers. Bij de dames staat Zuleika bovenaan, gevolgd door Adrie en Jannie. Komende week geen competitie ivm de herfstvakantie, waarin het eerste Molenvliettoernooi wordt gespeeld. Deelnemers succes!
#
Moustaches profiteert van clash tussen Pinslashers en GLS Netherlands

9 oktober 2018 - 5e speelavond

Chiquita - Profile: Chiquita was vanavond zonder twijfel de bovenliggende partij tegen een matig spelende Profile. Sterke games van Jannie en Aryan waren voldoende om de partij met 11-6 naar zich toe te trekken. Ton gooide met 226 nog wel zijn hoogste game dit seizoen en ook Tibor had een nieuwe PR van 173.

Strike Fire - Moustaches: Strike Fire moest het vanavond doen zonder Adrie, wat geen probleem hoeft te zijn. Maar tegen Moustaches liep dat minder goed af dan gehoopt. Goede games van de dame en heren van Moustaches zorgden voor een eenvoudige 15,5-1,5 overwinning op de inmiddels steeds verderop rakende hekkensluiter. Maar het seizoen is nog lang! Rijk deed met zijn serie van 879 goede zaken door individueel te stijgen naar de 2e plaats, op 2 pins gemiddeld achter Paul.

GLS Netherlands - Pinslashers: Bij Pinslashers was Amber weer eens van de partij en ze deed het goed. Maar desondanks moest Pinslashers voluit gaan en het eindresultaat was niet waar de regerend kampioen op had gehoopt. Met soms minimale verschillen werd het 10-7 voor GLS. Een terechte uitslag van een spannende partij.

Moustaches deed goede zaken en staan bovenaan, gevolgd door GLS en Pinslashers. Het gat met de rest is nog niet zo groot, dus altijd nog oppassen geblazen. Volgende week start de tweede speelronde en daarna even rust in de herfstvakantie. Niet voor iedereen trouwens want veel leden gaan deelnemen aan het 1e Molenvliet toernooi. Allemaal veel succes!!
#
Moustaches verliest, Pinslashers neemt koppositie over

2 oktober 2018 - 4e speelavond

Allereerst een aantal rectificaties:
- Henk heeft vorige week niet het verenigingsrecord gegooid, dat was Paul Gijsbers met 289 vorig seizoen. Hoogste game in de A15 gegooid blijft nog steeds op naam van Pierre Huisman (BV Tiel) met 299, gegooid tijdens Bliekenstad 2018.
- Ik had het over de heren van Moustaches maar werd er terecht op geattendeerd dat Ria ook had meegespeeld en hoewel ze zelf geen specifieke "lijn" gooit, doet ze wel wat er moet gebeuren om de klus te klaren.
- Het team van R.O.B. gaat verder als Profile

Profile - Pinslashers: Zoals de heren van Pinslashers de laatste tijd spelen mag je als Profile blij zijn met een punt of hopen op meer door boven jezelf uit te stijgen. En zo ging het dan ook bijna. Henk, vorige week nog man of the match, kon dat niveau niet halen en ook de andere spelers hadden wisselvallige games. Bij Profile had Ruud een hele goede avond door al zij punten te pakken. En bij de laatste frame van game 4 was het nog spannend tussen Elles en Paul, waarbij Paul bij zijn laatste worp een strike moest gooien om te winnen en dat ook deed. Dankzij deze punt won Pinslashers met 11-6 en gaan ze nu aan de leiding.

Moustaches - G.L.S. Netherlands: Moustaches moest op deze avond een beroep doen op een nog steeds niet fitte Maria, die na 2 games aangaf dat het beter zou zijn geweest om een blindscore in te zetten. GLS beschikte over 3 1/2 fitte spelers en deed op deze avond goede zaken. Met goede scores van alle spelers werd met 14-3 gewonnen en werd het gat met de top snel gedicht.

Chiquita - Strike Fire: Chiquita, dat vorige week bij de inhaalwedstrijd GLS nog met 16-1 klopte, had het vanavond moeilijk tegen hekkensluiter Strike Fire. Het eigen spel was matig en Strike Fire speelde degelijk, waardoor de nummer 4 op de lijst met 6-11 op een steenworp afstand van de laatste plaats is komen te staan.

We zien dus dat de top teams mindere dagen kunnen hebben en dan moet je er als tegenstander ook moet staan om ervan te profiteren. Na vier speelavonden zien we Pinslashers aan de leiding gaan op slechts 1 punt gevolgd door Moustaches en GLS Netherlands. De teams in het rechter rijtje staan 11 punten daarachter, binnen 4 punten van elkaar. Volgende week laatste speelavond van de eerste speelronde.
#
Henk Rensen zet nieuw verenigingsrecord

25 september 2018 - 3e speelavond

Moustaches - Chiquita: De heren van Moustaches hebben een lijn gevonden, blijven hoog scoren. Met een teamgemiddelde van 206, zelfde als Pinslashers, staan ze bovenaan. Uiteraard heeft de 13-4 overwinning op Chiquita daar aan bijgedragen, ze staan 7 punten los van Pinslashers.

Pinslashers - Strike Fire: Hoogtepunt in deze met 12-5 gewonnen wedstrijd tegen Strike Fire is het spel van Henk Rensen. De man of the match, zal ik maar zeggen. Henk begon met een nieuw verenigingsrecord van 280 en ging daarna rustig verder om met een serie van 918 te eindigen! Gefeliciteerd Henk. Gelukkig liet Strike Fire zich niet van de wijs brengen en wisten ze toch 5 punten te pakken.

R.O.B. - G.L.S. Netherlands: Vanavond kon de vereniging weer een nieuw lid verwelkomen, Elles Dijkuizen. Omdat Elles nog geen handicap had konden er geen individuele punten worden verdiend en was het afwachten wie er gewonnen had. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 10,5-6,5 gewonnen door GLS en staat Elles op de vierde plaats bij de dames.

Na drie speelavonden gaat Moustaches aan de leiding, op 7 punten gevolgd door Pinslashers en GLS staat op 4 punten achterstand vooralsnog op het podium.
#
Pinslashers Kampioen BVG seizoen 2017-2018

18 september 2018 - 2e speelavond

Strike Fire - G.L.S. Netherlands: De 15-2 overwinning van GLS lijkt alsof Strike Fire werd overlopen, maar dat was beslist niet zo. Er werd goed gegooid maar steeds kwam Strike Fire net tekort. Hoewel de overwinning terecht was, had er voor Strike Fire mogelijk meer ingezeten. Maar dan had de factor geluk toch wat vaker in hun voordeel moeten vallen.

R.O.B. - Moustaches: R.O.B. is het seizoen bijzonder goed gestart. Na de 10 punten uit de eerste speelavond wisten ze tegen Moustaches 5 punten te pakken en staan ze gedeeld derde. Kunnen ze dit doorzetten?

Chiquita - Pinslashers: Pinslashers deed wat het moest doen, goed scoren en winnen. Door de 14-3 overwinning op Chiquita staan ze alsnog tweede, met 6 punten achterstand op Moustaches.

Goed om te zien dat er zo goed wordt gescoord. Verwacht dan ook nieuwe records te mogen noteren. Iedereen veel succes!
#
Seizoen 2018-2019 van start

11 september 2018 - 1e speelavond

Pinslashers - Moustaches: Pinslashers, Kampioen van vorig jaar, speelde een prima wedstrijd met hoge scores maar Moustaches deed het net iets beter. Met 12,5 tegen 4,5 waren de snorren de betere ploeg.

GLS Netherlands - Chiquita: Op de eerste speelavond kon GLS Netherlands wegens vakanties, werk en medische beperkingen geen team op de been krijgen en dus werd de wedstrijd tegen Chiquita uitgesteld. Deze wedstrijd is op 26 september alsnog gespeeld met een overtuigende overwinning voor Chiquita. GLS kon het spel niet maken en Chiquita ging bijna met de volle winst er vandoor. Met 16-1 is Chiquita na de eerste speelavond koploper en staat GLS stijf onderaan.

Strike Fire - R.O.B.: Bij R.O.B. konden wij een nieuw lid verwelkomen, Tibor Struik, die liet gelijk zien dat hij ervoor wil gaan. Met een PR van 139 was hij mede verantwoordelijk voor de 10-7 overwinning tegen Strike Fire.

Ondanks dat dit het eerste speelavond is, kunnen we zien dat Moustaches en Pinslashers de te kloppen teams zijn die voor de titel gaan strijden. Maar we hebben nog 24 avonden te gaan dus vlak de andere teams niet uit! Het oliepatroon die nu gebruikt wordt, Stone Street, bevalt de meeste leden en levert mooie scores op.
#
Pinslashers Kampioen BVG seizoen 2017-2018

8 mei 2018 - 25e en laatste speelavond

Moustaches - Pinslashers: De nummer 2 tegen de koploper, de wedstrijd om de titel. Eigenlijk was Moustaches kansloos, ze mochten tenslotte maar een half punt verspelen, maar "it ain't over till the fat lady sings" zeggen ze! Maar uiteindelijk was de strijd beslist in de eerste game en was de rest een formaliteit. Maar er werd door de kersverse Kampioen ook niet ingehouden, met hoge scores werd de eindstand opgetrokken naar 15-2. Bij Moustaches waren alle 6 spelers aanwezig en ook gegooid en hebben ze er verder een fijne avond van gemaakt om hun 2e plaats te vieren.

Chiquita - R.O.B.: Chiquita kon niet meer stijgen en R.O.B. kon niet meer zakken dus hebben ze er gewoon een gezellige pot van gemaakt. Er werd veel gelachen maar ook gestreden om de punten en het was R.O.B. die met 11-6 het seizoen afsloot.

Strike Fire - GLS Netherlands: Beide teams hadden er wel zin in maar beide teams lieten dat niet merken in de resultaten. Als GLS Netherlands het beter had gedaan, had (achteraf gezien) zelfs een tweede plaats tot de mogelijkheden behoord! Ze eindigen het seizoen op een mooie derde plaats.

Het seizoen zit er alweer op! Dinsdag gaan we met z'n allen lekker eten, kletsen en feliciteren in Tapasrestaurant La Cubanita en dan van een welverdiende zomerstop genieten! Alhoewel, voor degene die daar (Nog) geen behoefte aan heeft, start op 22 mei de Zomerleague. Informatie hierover volgt snel.
#
De strijd is nu echt gestreden...of toch niet??

24 april 2018 - 24e speelavond

Chiquita - Strike Fire: Voor beide teams was er op de ranglijst niets te winnen en dus ging het om de eer. Maar echt vechten om de eer zat er vanavond niet bij. Beide teams speelden onder hun kunnen vergeleken met de afgelopen weken. Maar ondanks dat waren sommige games spannend, met enkele pins verschil en was het Strike Fire die de strijd om de eer won met 12-5.

R.O.B. - Pinslashers: Om de competitie nog even spannend te houden moest R.O.B. het Pinslashers zo moeilijk mogelijk maken, maar kijkend naar de vorm van Pinslashers de laatste tijd leek dat onwaarschijnlijk. De spelers van R.O.B. gingen er wel voor en ondanks het 8-9 verlies kunnen ze terug kijken op een mooie pot.

GLS Netherlands - Moustaches: Als Moustaches enige titel aspiraties had dan moest dat vanavond uitgedragen worden tegen GLS Metherlands. De eerste game ging gelijk op maar daarna was het GLS die de punten pakte. Het werd uiteindelijk 13-4 en daarmee was de kans om dichter bij Pinslashers te komen verkeken.

Dinsdag speelt Moustaches tegen Pinslashers en het verschil tussen deze giganten is na vanavond 15,5 punten. Dat betekent dat Moustaches niet meer dan een halve punt mag verspelen, een haast onmogelijke opgaaf. We wensen alle teams en spelers een hele fijne en sportieve laatste speelavond!
#
R.O.B. en Strike Fire pakken punten tegen titelkandidaten

17 april 2018 - 23e speelavond

R.O.B. - Moustaches: Je weet dat je tegen R.O.B. punten laat liggen, dat overkomt de beste. De vraag is altijd, hoeveel? Moustaches kan zich in de strijd om de titel niet zoveel verliespunten veroorloven, willen ze het gat met Pinslashers dichten. Als team haalde R.O.B. vanavond slechts 1 punt, maar individueel deden ze het prima. Ze verloren met opgeheven hoofd met 6-11, waardoor Moustaches zijn achterstand op Pinslashers ziet oplopen naar 10,5 punt.

GLS Netherlands - Chiquita: GLS Netherlands en Chiquita zijn langere tijd tegen elkaar in de strijd om de derde plaats. GLS heeft een veilige voorsprong maar fouten zijn zo gemaakt. Bij Chiquita was het Marga die na vorige week wederom de toon zette. De verschillen waren klein en Chiquita won met 9-8, waardoor het onderlinge verschil 9 punten is.

Pinslashers - Strike Fire: Het is overduidelijk dat Pinslashers een sterk team heeft en die weten het elke week weer te bevestigen. Ze lieten hier en daar een steekje vallen maar de 12-5 overwinning was niets op aan te merken. Paul evenaarde het hoogste game van 278, met een serie van 239 gemiddeld. Maar er mag ook gezegd worden dat Fabian een mooie serie had van 183 gemiddeld, 21 boven zijn gemiddelde.

Dinsdag heeft Pinslashers tegen R.O.B. op papier de makkelijkste tegenstander. Moustaches moet tegen GLS Netherlands, waar ze meer tegenstand kunnen verwachten. Krijgen we nog een verrassing, waardoor de laatste speelavond pas de kampioen van seizoen 2017-2018 oplevert? Veel succes!!
#
Pinslashers verliest en moet achterom blijven kijken

10 april 2018 - 22e speelavond

Chiquita - Pinslashers: Pinslashers speelde goed maar vanavond was Chiquita sterker. Marga, Izak en Izaak gooiden hun hoogste game en serie van het seizoen en de 11-6 overwinning was een feit. Pinslashers is nog steeds goed op weg naar de titel, maar de voorsprong van vorige week is gehalveerd en komt het op de laatste speelavonden aan.

Strike Fire - Moustaches: De dames en heren van Moustaches hebben de achtervolging op Pinslashers nog niet gestaakt en Strike Fire was ook niet in staat ze tegen te houden. Met 15-2 werden ze aan de kant gezet en heeft Moustaches de achterstand terug weten te brengen op 9,5 punt en is de competitie weer helemaal open.

R.O.B. - GLS Netherlands: GLS Netherlands kon R.O.B. niet van zich af schudden. Ze speelden sterk maar meer dan een 9-8 overwinning zat er vanavond niet in.

Door het verlies van vanavond moeten de spelers van Pinslashers spreekwoordelijk achterom blijven kijken want Moustaches komt eraan. Welk team weet het hoofd koel te houden de komende weken, ondanks het voorspelde warme weer. Succes!
#
Strijd lijkt gestreden, Moustaches blijft ruim op achterstand

3 april 2018 - 21e speelavond

Strike Fire - R.O.B.: De spelers van Strike Fire gooiden vanavond allemaal bovengemiddeld tegen R.O.B., maar vooral Adrie deed het erg goed met een 227 game en 196 gemiddeld over de avond. R.O.B. kon weinig tegenover stellen en pakte punten voornamelijk door matige games van de tegenstander. De 13-4 overwinning van SF levert op de ranglijst niets op maar Adrie staat stevig op de tweede plaats.

Pinslashers - GLS Netherlands: Pinslashers had tot nu toe pas 1 keer gewonnen van GLS Netherlands dus werd er al uitgekeken naar een pittige strijd waar, bij verlies van Pinslashers, er mogelijk nog wat spanning in de competitie zou komen. Maar toen de "strijd" begon gingen de spelers van Pinslashers helemaal los. Joshua 228 gemiddeld, Paul 217 gemiddeld, Henk 221 gemiddeld, daar was niet tegenop te boksen. Maar GLS gooide naar eigen kunnen en met goede games wisten ze toch 5 punten te pakken.

Moustaches - Chiquita: Vooropgesteld dat Chiquita helemaal niet zo matig gooide als de eindstand aangaf, was het toch Moustaches die redelijk eenvoudig de 12-5 overwinning binnenhaalde. Geen uitschieters, gewoon gedegen spel. Maar het gat met Pinslashers blijft 18,5 punt en met nog 4 speelavonden is dat best een groot verschil.

Pinslashers moet 18,5 punten verdedigen de komende 4 speeldagen. Foutjes mogen gemaakt worden, de marge is groot. Maar teveel foutjes en het er kan ineens heel anders uitzien! Op de laatste speelavond is het Pinslashers tegen Moustaches, de komende 3 speelavonden bepalen dus hoe spannend deze topper gaat worden.
#
Pinslashers verslaat Moustaches in rechtstreeks duel

20 maart 2018 - 20e speelavond

Chiquita - R.O.B.: Chiquita stond enkele weken geleden nog op een stevige derde plaats maar heeft veel punten laten liggen de afgelopen tijd. Ook vanavond tegen R.O.B. konden ze geen vuist maken en dat leidde tot de 8-9 verlies.

Strike Fire - GLS Netherlands: GLS Netherlands had na een moeilijke periode aangegeven dat het doel van dit seizoen het halen van de derde plaats was, maar inmiddels staan ze niet alleen derde maar is het verschil met nummer twee Moustaches slechts 4 punten. Tegen Strike Fire is het altijd oppassen maar ondanks spannende games was de 12-5 overwinning terecht.

Moustaches - Pinslashers: In een rechtstreeks duel met als inzet de leiding in de competitie was het Pinslashers die meer dan ruim aan het langste eind trok. Joshua en Paul zijn in een onderlinge strijd verwikkeld om de eerste plek individueel en dat drijft in deze fase van de competitie de scores behoorlijk op. Met deze 13-4 overwinning zijn ze hard op weg naar de titel en kunnen ze dit alleen door eigen fouten in gevaar brengen.

De kans dat Pinslashers een voorsprong van 18,5 punten kwijtraakt met nog 5 avonden te gaan is klein, maar niets is onmogelijk. Volgende week zijn de voorrondes van het Bliekenstadtoernooi en na de Pasen gaan we de laatste fase van de competitie in. Deelnemers veel succes!
#
GLS Netherlands helpt Pinslashers met winst op Moustaches

6 maart 2018 - 19e speelavond

R.O.B. - Pinslashers: Pinslashers lijkt hard op weg om de titel te pakken, maar het zijn de wedstrijden tegen de onderste teams waar ze onnodig punten laten liggen. Tegen R.O.B. was het hard werken want die zijn lekker op dreef. Ton gooide zijn hoogste game van 214 en met z'n allen pakten ze weer 7 punten van de huidige koploper.

GLS Netherlands - Moustaches: In de race om de titel stuit Moustaches de laatste tijd op enige weerstand en ook nu weer tegen GLS Netherlands ging het niet goed. De 11,5-5,5 overwinning van GLS was een meer dan terechte uitslag, gezien het matige spel van Moustaches. Hierdoor staat GLS iets steviger op de derde plaats en Moustaches loopt nu 9,5 punt achter met nog 6 wedstrijddagen te gaan.

Chiquita - Strike Fire: Voor de sterk spelende Strike Fire was Chiquita vanavond geen partij. Kees Gelderblom had een hoogste game van 219 en ook Fabian had sinds lange tijd weer een 200 game. Door de 10-5 verloren partij ziet Chiquita GLS Netherlands uitlopen tot 8 punten.

Er zijn nog 6 speelavonden te gaan en het verschil tussen Pinslashers en Moustaches is slechts 9,5 punt. Maar op 12 punten van Moustaches komt GLS Netherlands opzetten en blijft het dus spannend tot het eind. Komende dinsdag is de algemene ledenvergadering, daarna gaat de competitie verder. Succes!
#
Pinslashers profiteert van verlies Moustaches

20 februari 2018 - 18e speelavond

GLS Netherlands - Chiquita: Chiquita en GLS zijn verwikkeld in een strijd om de derde plaats en als deze twee teams tegen elkaar moeten spelen dan is het bij voorbaat een spannende pot. Zo ook deze week waarbij ieder foutje werd afgestraft. GLS had uiteindelijk de beste papieren en door de 12-5 overwinning zijn ze Chiquita weer gepasseerd op de ranglijst en staan nu 1,5 punt voor.

Pinslashers - Strike Fire: Pinslashers weet dat een voorsprong van twee punten op Mousatches erg mager is, dus was het belangrijk om tegen Strike Fire geen steken te laten vallen. Strike Fire gaf goed partij en won 2 van de 4 games, maar Paul (230 gem) en Joshua (221 gem) waren goed op dreef en grotendeels verantwoordelijk voor de 11-6 overwinning.

R.O.B. - Moustaches: Moustaches had het moeilijk tegen R.O.B.. Enkele matige games zorgde voor een verdeling van de punten, maar de 9-8 overwinning ging naar hekkensluiter R.O.B. Maar er is nog niets aan de hand, want het verschil met Pinslashers is nog steeds slechts 5 punten.

Ondanks het verlies van Moustaches is het nog steeds bijzonder spannend. Slechts 5 punten scheiden nummer 1 en 2. Chiquita en GLS gaan beiden voor de 3e plaats en wie weet zit er nog meer in. Volgende week voorjaarsvakantie, geniet ervan!
#
Pinslashers glijdt uit over Chiquita, Moustaches nadert tot 2 punten

6 februari 2018 - 17e speelavond

Strike Fire - Moustaches: Moustaches had een redelijk makkelijke avond tegen Strike Fire. Joma was na een gebroken pols weer uit het gips maar kon geen vuist maken. Enkele individuele uitschieters zorgden voor de individuele punten voor Strike Fire, maar op de 12-5 overwinning van Moustaches was verder niets op af te dingen. Hiermee zijn ze koploper Pinslashers tot op 2 punten genaderd.

R.O.B. - GLS Netherlands: Tegen R.O.B. gooien is altijd gezellig en vaak ook spannend omdat ze in staat zijn bovengemiddeld te gooien als je het niet verwacht. Bijna allemaal deden dat dus ook, Marij had zelfs bijna 20 boven haar gemiddelde. Maar GLS hield stand en hoewel er misschien meer in had gezeten waren ze tevreden met de 10-7 overwinning, waardoor de zicht houden op de derde plaats.

Chiquita - Pinslashers: Een ontketend Chiquita heeft de race naar de hoogste podiumplaats van Pinslashers even een halt toegeroepen. In een bijzonder spannend onderonsje werd het maar liefst 13-4 en het was meer dan terecht. Niet alleen de mindere games van de vaste waarden van Pinslashers maar ook de hoge games van Chiquita, met de 212 gemiddeld van Michael als voorbeeld, zorgden voor het derde verlies partij van Pinslashers dit seizoen.

Pinslashers heeft in haar doelstelling om de titel te pakken rake klappen gekregen van Chiquita. Moustaches profiteerde van dit slippertje door Strike Fire redelijk eenvoudig te verslaan en de spanning weer helemaal terug te brengen in de competitie. Chiquita en GLS gaan het samen uitvechten voor de derde plaats, maar als Chiquita zo door blijft gaan dan zit er voor hun meer in. Volgende week geen competitie, dan zijn de verenigingskampioenschappen. Voor de leden die meedoen, veel succes!!
#
Pinslashers loopt averij op, Moustaches kruipt dichterbij

30 januari 2018 - 16e speelavond

Pinslashers - GLS Netherlands: Vier keer hebben beide teams dit seizoen tegen elkaar gespeeld en daarvan heeft GLS Netherlands er drie gewonnen. Ook deze avond haalden beide teams alles uit de kast, maar de hoge games van GLS zorgden voor een verdiende 11-6 overwinning.

Moustaches - Chiquita: Ook vanavond waren ze er dichtbij, maar met 9-8 wist Chiquita weer niet te winnen van Moustaches. Toch een mooi resultaat, waarmee Chiquita GLS Netherlands nog steeds voor blijft op de ranglijst. Moustaches heeft na het verlies van Pinslashers een achterstand van slechts 10 punten.

Strike Fire - R.O.B.: Beide teams konden geen vuist maken, duidelijk niet hun beste avond. Maar het was voor Strike Fire genoeg om de overwinning met 11-6 binnen te halen.

Nog 9 speelavonden te gaan en het verschil tussen Pinslashers en Moustaches is 10 punten. Paul is al weken uitgeschakeld, maar hoopt na de verenigingskampioenschappen weer inzetbaar te zijn.
#
Pinslashers loopt verder uit na winst

23 januari 2018 - 15e speelavond

Strike Fire - GLS Netherlands: GLS Netherlands zakt langzaam af op de ranglijst en lijkt daar niet veel aan te kunnen doen. Ze scoren goed maar de tegenstander, in dit geval Strike Fire, weet steeds op enkele pins belangrijke punten te pakken. De 10-7 overwinning was te weinig om de achtervolgers op afstand te houden en met nog 10 speelavonden te gaan staat GLS nu vierde.

Moustaches - Pinslashers: Deze clash of the titans was de mogelijkheid om een beetje spanning terug te brengen in de competitie. Joshua had een mindere avond maar Henk en Aryan konden het aardig opvangen. Arie had ook deze week een bovengemiddelde serie maar dat leverde hem geen punten op. Beide teams gingen er voor en het was beslist spannend, maar aan het eind was het toch 9-8 voor Pinslashers.

Chiquita - R.O.B.: Dat R.O.B. niet elke week kan stunten was maar al te duidelijk tegen Chiquita. Maar als we kijken naar de scores waren alleen Jannie en Rob in staat ruim boven hun gemiddelde te gooien en voor de rest was het gewoon punten pakken door een minder matige game dan de tegenstander te gooien. Dit was voor Chiquita voldoende om met 16-1 te winnen en de derde plaats over te nemen. Ook hebben ze de afstand tot Moustaches verkleind tot 16,5 punt.

De spanning aan de top waar op werd gehoopt is nog niet terug, Pinslashers blijft op 13 punten riant bovenaan. De vierde speelronde gaat beginnen en met nog 10 avonden te gaan is alles uiteraard nog mogelijk. Maar dan moeten de partijen wel iets minder voorspelbaar worden! Succes!!
#
Moustaches en Pinslashers nemen afstand

16 januari 2018 - 14e speelavond

GLS Netherlands - Moustaches: Na de eerste game was het 2-2. Eerste gedachte, er zijn kansen. Eind van de avond...kansloos. Terechte overwinning voor een sterk spelende Moustaches. Vooral Arie, die met 245-245-236 een persoonlijk beste game en serie neerzette. GLS moet na deze 13-4 verlies toezien hoe de koplopers een niet meer in te halen voorsprong nemen maar ook Chiquita hijgend in hun nek voelen. Doel voor het seizoen is voorlopig de derde plaats veilig stellen.

Chiquita - Strike Fire: Bij Strike Fire zien we dat Jopie terug is na haar pols operatie en gelukkig ging het gooien goed. Operatie geslaagd! Maar ondanks boven gemiddelde games van Strike Fire was het Chiquita die met boven-boven gemiddelde games met 12-5 het strijdtoneel verliet. Isaak Papilaja had een boven-boven-boven gemiddelde hoogste game van 258.

R.O.B. - Pinslashers: Een paar hoogtepunten van deze partij: Joshua hoogste game 278 met een serie van 921, Aryan 252 met serie 826, Henk serie 761. Hierdoor was het voor R.O.B. een zware dobber in de met 3-14 verloren partij tegen de verder uitlopende Pinslashers.

Pinslashers heeft een voorsprong van 12 punten op Moustaches. Die hoeft zelf niet achterom te kijken want nummer 3 GLS heeft een achterstand van 24 punten, die zelf Chiquita op een half punt in de rug heeft. Hekkensluiter R.O.B. heeft Strike Fire nog steeds in het vizier. Individueel staan Joshua en Zuleika eenzaam bovenaan.
#
Winterstop brengt weinig verandering

9 januari 2018 - 13e speelavond

Iedereen de beste wensen voor 2018! De laatste competitieavond was op 28 november en de vraag was of deze lange rustperiode enig invloed zou hebben op de teams. Na deze speelavond kunnen we dus met enige zekerheid zeggen dat het dus niets uitmaakt!

Pinslashers - Strike Force: Er moet wel gezegd worden dat Strike Force behoorlijk in de lappenmand zit, Joma gebroken pols en Jopie aan haar pols geopereerd. Hopelijk zijn ze gauw weer fit om te spelen. Maar de spelers die overbleven hadden niets in te brengen tegen een sterk spelende Pinslashers. Het werd 12-5, wat een goede weergave is van de wedstrijd en de koppositie van Pinslashers verder versterkt.

R.O.B. - Moustaches: Een spannende partij met enkele halve punten maar uiteindelijk was het Moustaches die met 11-6 won en de afstand tot Pinslashers op 11 punten bracht.

GLS Netherlands - Chiquita: Ook hier veel games die op enkele pins werden beslist en het vaakst in het voordeel van Chiquita. Het werd 11-6, terechte overwinning van Chiquita, maar het had net zo makkelijk anders kunnen aflopen.

Geen verandering in de ranglijst, Pinslashers gaat aan de leiding, met Moustaches op 11 punten en daarachter GLS Netherlands op 15 punten. De tweede helft van de competitie is begonnen, vanaf nu moeten de teams laten zien hoe graag ze willen winnen! Allemaal veel succes!!
#
Pinslashers met goed gevoel de feestdagen tegemoet

28 november 2017 - 12e speelavond

R.O.B. - GLS Netherlands: Allereerst een rectificatie. Vorige week was gemeld dat R.O.B. voor het eerst gewonnen had, maar dat was niet zo, het was hun tweede overwinning. Neemt niet weg dat GLS Netherlands niet van plan was daar een derde aan toe te voegen. Maar de spelers van R.O.B. zijn duidelijk in staat goed te scoren en laten het koppie niet hangen als het even niet loopt. GLS moest scherp blijven om de soms nipte overwinningen binnen te halen en de 10-7 overwinning was terecht maar had zeker anders kunnen aflopen.

Chiquita - Pinslashers: Pinslashers haalt dit seizoen gemiddeld 11 punten per wedstrijdavond, maar pakte tegen Chiquita wat extra punten, mede dankzij de 703 en 655 series van Joshua en Paul. Met 13-4 gaan ze inderdaad met een goed gevoel de feestdagen tegemoet. Pinslashers gaat de winterstop in als koploper, maar we zijn nog maar net op de helft van de competitie en dat weten ze zelk ook.

Strike Fire - Moustaches: Een te wisselvallige Moustaches had zelf de hand in de met 12-5 verloren partij tegen Strike Fire. Strike Fire daarentegen gooide prima en liet zich niet beinvloeden.

Pinslashers gaat aan de leiding, met Moustaches op 10 punten en daarachter GLS Netherlands op 10 punten. Maar zoals ze altijd zeggen, de competitie begint pas na de winterstop! We beginnen weer op 9 januari maar 12 december is er nog het Kerstbowlen. Als je hier niet aan deelneemt, dan wensen wij jullie hele fijne feestdagen en een voorspoedig 2018!
#
R.O.B. weet nu ook wat winnen is

21 november 2017 - 11e speelavond

Moustaches - Chiquita: Moustaches had deze avond geen tegenstand te duchten van Chiquita. Alle spelers gooiden hoge games en ze zetten zelfs een nieuwe hoogste serie voor teams neer. Maria gooide haar eerste 200+ game. 14-3 was een meer dan terechte uitslag, ook gezien het matige spel van Chiquita waarmee geen kansen gecreerd konden worden.

Strike Fire - R.O.B.: Deze week waren we getuige van de eerste overwinning van R.O.B. van het seizoen. Strike Fire was het slachtoffer en de opgelopen schade was 11-6, waardoor de voorsprong op de hekkensluiter is teruggelopen tot 8,5 punten. Anjo gooide haar eerste 200 game sinds ze 18 jaar geleden gestopt was met bowlen en dat mocht iedereen, maar vooral Rob, weten.

Pinslashers - GLS Netherlands: De opleving van vorige week was van korte duur, maar er kan niet gezegd worden dat GLS Netherlands slecht speelde. Alleen had ze voor de behaalde scores net de verkeerde tegenstander. Ondanks spannende, soms nipt gewonnen, partijen was de verdeling van de punten niet evenredig. Met 13-4 gaat Pinslashers nog steeds aan de leiding en kijkt GLS tegen een achterstand van 17 punten aan.

Pinslashers en Moustaches nemen na deze week (voorlopig) afstand van de rest, maar of de kampioen van 2017-2018 uit een van deze twee teams voortkomt is alles behalve zeker. Individueel heeft Joshua een kleine voorsprong op Paul. Bij de dames staat Zuleika riant bovenaan. Komende week de laatste speelavond van 2017, succes allemaal!
#
Pinslashers wint Titanenstrijd, pakt nr 1 positie

14 november 2017 - 10e speelavond

Moustaches - Pinslashers: Beide teams zijn tot grote dingen in staat en toen het stof na deze partij was gedaald, was het Pinslashers die de strijd had gewonnen. Makkelijk ging het niet, want er werd door beide teams goed gescoord, maar uiteindelijk was de 12-5 overwinning een terechte uitslag.

Chiquita - R.O.B.: We kunnen wel stellen dat de spelers van R.O.B. steeds beter gaan scoren en wekelijks hun gemiddelde zien stijgen. Chiquita was er deze week op tijd bij om de wedstrijd met 12-5 te beslissen, maar ze moesten er wel wat voor doen. Hoe zal het gaan bij de volgende confrontatie?

Strike Fire - GLS Netherlands: Na 2 slechte speelavonden stond GLS Netherlands eindelijk weer vol vertrouwen te bowlen, getuige de met 14-3 overwinning tegen een onder zijn niveau spelende Strike Fire.

Het puntenverschil tussen de top 3 is klein. Nog 2 wedstrijdavonden in 2017, dan weten we wie als koploper de winterstop in gaat. Pinslashers 107.5, Moustaches 104.5 en GLS Netherlands 99,5.
#
Pinslashers verkleint afstand tot Moustaches, GLS kan even niet aanhaken

7 november 2017 - 9e speelavond

Chiquita - Strike Fire: Terwijl Strike Fire probeert om hekkensluiter R.O.B. achter zich te houden, heeft Chiquita een top-3 notering binnen handbereik. De 9-8 winst brengt Chiquita tot op 4,5 punt van een tobbend GLS Netherlands.

R.O.B. - Pinslashers: De meeste spelers van Pinslashers hebben hun scorend vermogen vergroot en het is niet de vraag of maar wanneer ze de leiding in de competitie overnemen. Tegen R.O.B. werd met 14-3 gewonnen en is het gat met Moustaches slechts 4 punten.

GLS Netherlands - Moustaches: GLS Netherlands stond 2 weken geleden nog bovenaan maar is in korte tijd afgezakt naar de derde plaats op ruime afstand van de top en met een hijgende Chiquita in zijn nek. In een spannende partij was Moustaches met 12-5 te sterk voor GLS.

Moustaches 99.5, Pinslashers 95.5 en GLS Netherlands 85,5.
#
GLS Netherlands verspeelt leiding tegen sterk Chiquita

31 oktober 2017 - 8e speelavond

R.O.B. - Moustaches: Moustaches was gewaarschuwd, R.O.B. pakt van iedereen punten. En zo geschiedde het dan ook deze avond. Wisselvallige scores van Moustaches leverde 10 punten op, voldoende om de leiding over te nemen na het slechte resultaat van GLS. R.O.B. heeft Strike Fire tot op 9,5 punt genaderd en gaan er voor om nog voor de winterstop de rode lantaarn over te dragen.

GLS Netherlands - Chiquita: De spelers van GLS Netherlands zijn dol op Chiquita, maar dan het liefst met een bolletje vanille ijs en chocoladesaus. Maar als tegenstander zijn ze altijd lastig. Goede games van Chiquita in combinatie met mindere games van GLS leverde Chiquita 14 punten op en GLS zakt daardoor naar de derde plaats.

Pinslashers - Strike Fire: Bij de vorige ontmoeting tussen deze twee teams was het een 17-0 overwinning voor GLS. Maar de eerste overwinning van R.O.B. vorige week smaakte naar meer en dat was te merken, ze waren niet onder de indruk van de tegenstander. Maar hoewel het een spannende pot was, zat er niet meer dan 4 punten in. Met 13 punten erbij gaat GLS Netherlands met een betere pinfall aan de leiding.

Moustaches 87,5, Pinslashers 81,5 en GLS Netherlands 80,5. Individueel gaat Joshua met 207+  riant aan de leiding, voor Paul (198) en Rijk (190) nog een zware taak om daar in de buurt te komen. Bij de dames hetzelfde beeld, Zuleika 183+, met Adrie (168) en Jannie (157) daarachter.
#
GLS Netherlands aan de leiding

24 oktober 2017 - 7e speelavond

Chiquita - Pinslashers: Pinslashers moest een goede resultaat neerzetten tegen Chiquita om aansluiting te houden met de top en dat is ze gelukt. Door de 11-6 overwinning staan ze derde, op 9 punten van de top. Pinslashers is met 204,7 het team met het hoogste gemiddelde, maar individueel laten ze de punten liggen.

Strike Force - Moustaches: Strike Force had als team niets in te brengen tegen Moustaches, maar Fabian en Adrie wisten 4,5 punt te pakken. Moustaches staat na de 11,5 - 5,5 winst gedeeld eerste, maar door een lagere pinfall goed voor de tweede plaats.

R.O.B. - GLS Netherlands: Bij de vorige ontmoeting tussen deze twee teams was het een 17-0 overwinning voor GLS. Maar de eerste overwinning van R.O.B. vorige week smaakte naar meer en dat was te merken, ze waren niet onder de indruk van de tegenstander. Maar hoewel het een spannende pot was, zat er niet meer dan 4 punten in. Met 13 punten erbij gaat GLS Netherlands met een betere pinfall aan de leiding.

GLS en Moustaches hebben 77,5 punt, Pinslashers 68,5. Hekkensluiter R.O.B. heeft Strike Fire nog in het vizier, maar moet ze niet te ver laten lopen.
#
R.O.B. boekt eerste overwinning, Pinslashers verliest

17 oktober 2017 - 6e speelavond

Strike Fire - R.O.B.: Het is R.O.B. is de tweede speelronde goed begonnen. Na zes speelavonden is het eindelijk gelukt om een wedstrijd te winnen en dat deden ze overtuigend. Strike Fire had zijn dag niet en R.O.B. had met 12-5 daar een duidelijk antwoord op gevonden.

Pinslashers - GLS Netherlands: Koploper Pinslashers had het bijzonder moeilijk tegen GLS Netherlands. Ze verloren na een spannende partij met 13,5 - 3,5 en zakken af naar de derde plaats.

Moustaches - Chiquita: De vorige ontmoeting tussen deze teams ging gelijk op, maar nu denderde Moustaches met 13-4 over Chiquita heen om de leidende positie weer op te eisen.

Moustaches gaat aan kop met 66 punten, gevolgd door GLS met 64,5 en op enige afstand Pinslashers met 57,5. Hekkensluiter R.O.B. loopt door zijn overwinning in op de rest.
#
Pinslashers neemt leiding in de competitie over

10 oktober 2017 - 5e speelavond

Chiquita - R.O.B.: De spelers van R.O.B. waren erop gebrand om niet weer met dubbele cijfers te verliezen en bijna was het ze gelukt. Chiquita moest hard werken om de 10 punten binnen te halen, terwijl R.O.B. man to man de meeste punten pakte.

Strike Fire - GLS Netherlands: Strike Fire had na 3 verloren partijen weer eens zin in een overwinning en tegen GLS Netherlands gingen ze ervoor. Individuele en team games die tot de laatste frame beide kanten op konden gaan, waarbij Strike Fire met 9-8  aan het langste eind trok.

Moustaches - Pinslashers: Dit beloofde al een spannende match te worden, vanwege sterke spelers in beide teams die een beslissing kunnen maken. Joshua was echter de enige die al zijn games constant bleef, met een serie van 897 (225 gem). Maar een wedstrijd win je niet alleen en dus werd het 11-6 voor Pinslashers, die de leiding in de competitie heeft overgenomen.

De top ligt dicht bij elkaar; Pinslashers 54, Moustaches 52, GLS 51 en Chiquita 49. Vanaf volgende week zijn de 10 games van vorig seizoen eruit gehaald en zien we de werkelijke gemiddelden van dit seizoen tot nu toe. Joshua staat bovenaan met 220,90 gemiddeld en bij de dames Zuleika met 181,33.
#
Moustaches aan kop, GLS Netherlands 3e

3 oktober 2017 - 4e speelavond

R.O.B. - Pinslashers: Hoewel er wekelijks vooruitgang is in het spel van R.O.B., hadden ze weinig in te brengen tegen Pinslashers. Alweer de derde week op rij dat R.O.B. met grote cijfers verliest, ditmaal werd het 16-1. Pinslashers klimt op naar de tweede plaats.

GLS Netherlands - Moustaches: Dat het een zware match zou worden was te verwachten en de overwinning van Moustaches was verdiend, maar GLS Netherlands had er meer uit kunnen halen. Door de 11-6 overwinning gaat Moustaches aan de leiding en zakt GLS naar de derde plaats.

Chiquita - Strike Fire: Om aansluiting te houden met de top-3 moest er gewonnen worden en dat is precies wat Chiquita deed. Dankzij de 14-3 overwinning op Strike Fire blijven ze op 3 punten afstand van de top-3.

Moustaches gaat aan de leiding met 46 punten, gevolgd door Pinslashers en GLS met 43. Dinsdag de laatste wedstrijd van de eerste speelronde.
#
GLS Netherlands haalt maximale uit duel tegen R.O.B.

19 september 2017 - 2e speelavond

Moustaches-Strike Fire: Moustaches kwam vandaag in actie tegen Strike Fire en het ging niet bepaald van een leien dak. Strike Fire heeft nou eenmaal een paar spelers die voor verrassingen kunnen zorgen, maar de 10-7 overwinning van Moustaches was terecht en daarmee delen ze de tweede plaats.

GLS Netherlands-R.O.B.: De spelers van R.O.B. gooiden helemaal niet verkeerd, veel partijen waren zelfs spannend tot het eind. Maar de spelers van GLS Netherlands zagen kans om alle games, zowel als team als individueel, goed te blijven spelen en zo de eerste 17-0 overwinning te boeken.

Chiquita-Pinslashers: Chiquita nam het op tegen Pinslashers en wist ondanks hoge individuele scores van de tegenstander (Joshua 264, Paul 247) toch met 11-6 te winnen.

GLS Netherlands gaat aan de leiding maar met nog 23 speelavonden te gaan kunnen er nog geen voorspellingen worden gedaan. Zeker is wel dat over de hele linie de scores beter worden, het oliepatroon ligt er goed bij, ook na vier games. Op naar de volgende speelavond.
#
Competitie van start, teams in evenwicht

12 september 2017 - 1e speelavond

Op de eerste speelavond van het nieuwe seizoen gingen alle partijen gelijk op. De meeste games tussen Pinslashers en GLS Netherlands werden op enkele pins beslist, waarna GLS met 9-8 er met de winst vandoor ging. Moustaches had eveneens een gelijk opgaande strijd tegen de met 9-8 gewonnen wedstrijd tegen Chiquita. Strike Fire daarentegen was tegen R.O.B. goed op dreef en gaan dankzij de 11-6 overwinning aan kop.
#