BV Gorinchem

Verenigingskampioenschappen 2022

Op 23 maart (voorrondes) en 26 maart (finale) zijn bij Bowling De Molenvliet de Verenigingskampioenschappen 2022 gespeeld.

Voorrondes

De voorrondes over 6 games werd zonder problemen afgewerkt. De baancondities waren goed, storingen bleven beperkt tot een enkele bal die niet terugkwam en dat was in de diverse scores goed te merken. Erik was zeer constant, zonder uitschieters gooide hij een serie van 1382 (230 gem), wat hem als leider de finale in bracht. Axel had een bovengemiddelde serie, beginnend met 267 en zijn 5e game 279 door een niet meewerkende 7 pin. Zijn serie van 1340 is een personal best. Amedeo had een mooie serie van 1295 en dus nog alle kans om in de finale wat van zijn achterstand in te halen.

Bij de heren B was het Casper die met 1062 de finale inging, gevolgd door Henk Holscher met 1009 en Wiebe met 1002.

Bij de dames A was er helaas maar 1 inschrijving. De vereniging heeft een klein aantal vrouwelijke leden en helaas waren de dames die normaliter deelnemen dit jaar hier niet toe in staat. Dus een finaleplaats was een makkie voor Zuleika maar om zonder druk een serie neer te zetten waar je tevreden mee bent, dat viel niet mee.

STAND NA VOORRONDES

Finale

De finale over 6 games werd gespeeld op een (veel te) zonnige zaterdagochtend. De strijd zou bij de heren A gaan tussen Erik, Axel (-42) en Amedeo (-87) en het zou spannend blijven tot het eind. De series uit de voorrondes werden niet geevenaard en Erik werd eigenlijk op geen enkel moment onder druk gezet. Axel's finale serie was slechts 10 pins minder dan Erik, terwijl hij bezig was Amedeo van zich af te houden. Na een 168 game rook Amedeo bloed maar Axel herpakte zich.

In de B klasse ging Casper met een ruime voorsprong de finale in en ls er geen gekke dingen zouden gebeuren dan ging de strijd om plaats 2 en 3 tussen Henk, Wiebe en Vincent, met Rob als outsider. Casper deed wat hij moest doen en zette een nog sterkere serie neer. Henk Holscher kon zich niet weren tegen Wiebe en Vincent en zakte af naar een vierde plaats. Casper, gefeliciteerd met de winst in de B klasse, volgend jaar meestrijden in de A klasse! Wiebe, gefeliciteerd met je tweede plaats en Vincent, gefeliciteerd met je derde plaats!

Eindstand

De verenigingskampioenschappen 2022 waren succesvol te noemen. Spannende partijen met mooie scores. Na afloop kunnen wij Erik Wolters en Zuleika Tromp feliciteren en kronen tot Verenigingskampioenen 2022. Naast de titel, een beker en een gouden medaille winnen ze ook een toernooi naar keuze. Erik en Zuleika, gefeliciteerd!

EINDSTAND VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN 2022

 

De A15 Bowling beschikt over de Brunswick Auth