Bowlingvereniging Gorinchem

Welkom op de site van de Bowlingvereniging Gorinchem. De vereniging werd op 24 april 1981 opgericht door een aantal enthousiaste recreatiebowlers, die tot de ontdekking waren gekomen dat bowlen niet alleen maar een spelletje voor de gezelligheid is, maar alle elementen in zich heeft die elke sporter aanspreekt, namelijk: Spanning, Uitdaging, Prestaties.

Al 39 jaar wordt er dan ook, met uitzondering van de zomermaanden, een spannende competitie gehouden tussen teams, welke strijden om het kampioenschap van de huisleague. De BVG telt 43 leden, van wie er enkele al vanaf de oprichting lid zijn.

Lijkt bowlen in competitie verband iets voor jou, kom dan kijken op een van de speelavonden. Meer informatie over kosten, materiaal, tijden, etc, kan je hier vinden.
  • "Bowlen, de actieve sport voor jong en oud"
  • "Bowlen is simpel...wat moeilijk is, is simpel bowlen"

Informatie voor nieuwe leden

Bowlen is een sport! Soms zelfs Topsport! Het bevat namelijk alle elementen die een sporter aanspreekt: Spanning, Uitdaging en Prestaties. Dat vonden een paar enthousiaste recreatiebowlers in 1981 ook en zo is de Bowlingvereniging Gorinchem (BVG) tot stand gekomen. Tegenwoordig hebben we ongeveer 43 leden, verdeeld over 7 teams, die wekelijks individueel en in teamverband spelen. Bowlingvereniging Gorinchem is een leuke club met spelers van alle leeftijden. Naast de leagueavonden worden ook (huis)toernooien en verenigingskampioenschappen georganiseerd. En als je er zelf klaar voor bent kan je deelnemen aan toernooien die wekelijks door het hele land worden gespeeld.
WANNEER SPELEN DE LEDEN VAN DE BVG HUN WEDSTRIJDEN? Er wordt gespeeld op woensdag van 19:45 tot 22:00 uur. De competitie loopt van begin september tot mei, waarbij er in totaal 28 wedstrijden tussen de diverse teams onderling wordt gespeeld. Een wedstrijd bestaat uit 3 spelers van ieder team die 4 games tegen elkaar spelen, waarbij er binnen het team ook gewisseld mag worden. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 7 spelers. Je hoeft als teamlid ook niet wekelijks te spelen, in overleg met je teamgenoten kun je aangeven wanneer je in de gelegenheid bent om te spelen.
KOSTEN (SEIZOEN 2021-2022) Wanneer je lid wordt van onze vereniging betaal je per jaar een contributie. Dit is deels t.b.v. de vereniging plus het verplichte lidmaatschap van de Nederlandse Bowling Federatie (NBF). Senioren van 18 tot 21 jaar en senioren 65+ betalen 61 euro, senioren van 22 t/m 64 jaar betalen 66 euro. Hiervoor ontvang je vier x per jaar het blad Bowlen en de NBF registreert al je resultaten, die daarna te raadplegen zijn via de NBF app. Daarnaast betaalt een opgestelde speler 3,65 euro per gespeelde game voor de baanhuur. Dus als je met 4 spelers de wedstrijd speelt kost een avond bowlen in competitie verband 11 euro.
MOET IK GOED KUNNEN BOWLEN OM LID TE MOGEN WORDEN? Nee, dat hoeft helemaal niet! Iedereen is graag bereid om u de nodige hulp te geven, bovendien is oefening vaak de beste leermeester. Daarnaast kent het bowlingreglement een zogenaamde handicap voor beginnende spelers. Dit houdt in dat u extra punten krijgt, zodat u zelfs tegen geroutineerde spelers een gelijk opgaande wedstrijd kunt spelen en evenveel kans heeft om te winnen als uw tegenstander.
WAT HEB IK NODIG? Hoewel in Bowling De Molenvliet de bowlingballen en schoenen gratis beschikbaar zijn, hebben de meeste leden eigen materiaal. Om dit aan te schaffen kun je terecht bij diverse Proshops in de grotere bowlingcentra. Op afspraak kunnen alle artikelen ook via de vereniging worden aangeschaft, waarbij uitgebreide informatie wordt gegeven zodat het voor jou stijl geschikte materiaal wordt geselecteerd. Hiervoor kunt u terecht bij de bestuursleden van de vereniging. Een starterset (bal inclusief opmeten/boren, tas en schoenen) kost rond de 230 euro. 
WAAR WORDT GESPEELD? De huisleague wordt altijd gespeeld in de Bowling De Molenvliet, Kleine Schelluinsekade 3  te Gorinchem. De Molenvliet beschikt over 6 banen, die jaarlijks worden gekeurd en voldoen voor 100% aan de voorschriften van de NBF (Nederlandse Bowling Federatie).
WILT U MEER WETEN OF LID WORDEN? Wil je meer weten over onze bowlingvereniging? Je kunt een mail sturen naar de ledenadministratie, maar beter is om eens langs te komen op de woensdagavond. Leden van het bestuur of vereniging staan je graag te woord om je vragen te beantwoorden.

Bestuursleden Bowlingvereniging Gorinchem

Voorzitter                   Axel Cox                voorzitter@bowling-gorinchem.nl
Secretaris                  Axel Cox                secretaris@bowling-gorinchem.nl
Penningmeester        Zuleika Tromp       penningmeester@bowling-gorinchem.nl
Ledenadministratie    Paul Gijsbers        ledenadministratie@bowling-gorinchem.nl
Wedstrijdzaken          Aryan Aanen        wedstrijdsecretaris@bowling-gorinchem.nl

Bowling De Molenvliet / Piratenland

De Bowlingvereniging Gorinchem is opgericht in het bowlingcentrum dat nu De Molenvliet heet, op 24 april 1981. In 2016 heeft de vereniging een overstap gemaakt naar een ander huis, maar is blij om vanaf seizoen 2019 terug te mogen keren naar de bakermat van onze vereniging en kijken we uit naar de samenwerking met het huis.  Kijk op de site voor voor meer informatie en arrangementen.