BV Gorinchem

33e Bliekenstadtoernooi 2022

Het paasweekend 2022 stond, na 2 jaar gedwongen afwezigheid, in het teken van het 33e Bliekenstadtoernooi. De organisatie heeft er naar verlangd om weer aan de slag te kunnen gaan en ook de 141 deelnemers hadden er heel veel zin in.

De voorrondes waren goed verlopen en de resultaten waren snel terug te vinden op diverse media. De 12 dames en 12 heren finalisten konden zich gaan opmaken voor een mooie strijd om de felbegeerde titel Bliekenstadkampioen!

Marja had een redelijke voorsprong van 68 pins te verdedigen op Sjoanita, 91 pins op Amanda en 93 pins op Paola, maar over 4 games kon er van alles gebeuren. En dat gebeurde ook! Amanda zette een hele mooie finale serie neer van 861 maar kwam op het eind slechts 20 pins tekort, terwijl Mylene zich vanaf een 7e plaats een weg naar boven baande en de derde plaats wist te bemachtigen.

Bij de heren was het verschil tussen nr 1 en nr 12 slechts 96 pins dus dat beloofde wat! Er werd hoog gescoord en per game wisselden de spelers van positie op de ranglijst. Toen de rook was opgetrokken was het Erik die met zijn laatste game van 244 de koppositie zeker stelde en Marcus achter zich hield, terwijl Andre met 265 vanaf plaats 9 op het podium terecht wist te komen.

Beide finales waren bijzonder spannend maar er kan er maar 1 de winnaar zijn. We feliciteren Marja Van Dijk-Uittenbogaard met haar overwinning bij de dames en Erik Meegdes met zijn overwinning bij de heren. Beide kunnen zich Bliekenstadkampioen 2022 noemen en wij verwachten ze volgend jaar terug om hun titel te verdedigen!

Dank aan alle deelnemers en hun supporters, Bowling De Molenvliet en zijn medewerkers voor de goede zorgen en baanonderhoud, onze sponsoren en adverteerders en tenslotte de organisatie van het Bliekenstadtoernooi, in het bijzonder Zuleika, voor wederom een geslaagd toernooi.

Tot de volgende keer!

Informatie 33e Bliekenstadtoernooi