SEIZOEN 2023-2024

 

25e speelavond - 15 mei 2024

 

GLS Netherlands Kampioen seizoen 2023-2024

 

Boon Schilderwerken -  GLS Netherlands (5-12): GLS was al kampioen en had niets meer te winnen maar Boon Schilderwerken kon nog tweede worden. Omdat Pinslashers er vanavond niet was en dus geen punten kon halen kon Boon volstaan met 4 punten. Maar GLS bleek niet de intentie te hebben om deze zomaar weg te geven! Er werd bijzonder goed gegooid en het bleef spannend tot de laatste game. Na 3 games had Boon pas 3 punten gehaald maar in de laatste game was het Lesley die de beslissende punt binnenhaalde. Er werd goed gescored, Bert (220 gem) en Rijk (203 gem) maar bij GLS waren het Zuleika en Axel die hoge ogen en scores gooiden. Met resp. 236 en 227 gemiddeld eindigden ze het seizoen in stijl.

Pinslashers - Chiquita (0-17): Een zwaar gehavende Pinslashers was vanavond niet in staat om minimaal twee spelers op de baan te brengen en dus gingen reglementair de wedstrijdpunten naar Chiquita. Voor Chiquita was er desondanks niets meer te winnen, de vijfde plaats stond vorige week al vast. Het werd voor Chiquita een trainingsavond zonder enige spanning. Het was wel fijn om Stefan na een goed herstel van een zware blessure weer op de approach te zien, hoewel de voorzichtigheid aan zijn scores te merken was.

Pin Panthers - Last Pin Down (11-6): Ook voor deze twee teams niets meer te winnen, behalve de eer. Beide teams hadden in de vier eerdere confrontaties twee overwinningen behaald. Er werd wisselend gegooid, geen persoonlijke verbeteringen, maar veel spannende partijen tot de laatste frame. Last Pin Down verloor maar kan met een vierde plaats terugkijken op een goed seizoen. Pin Panthers sloot een leerzaam eerste seizoen af met hun vijde overwinning en kijkt alweer uit naar de start van het nieuwe seizoen.

Op woensdag 22 mei is de slotavond, leden worden vanaf 19:30 verwacht.   UITSLAGEN 150524

 

24e speelavond - 1 mei 2024

 

GLS Netherlands Kampioen seizoen 2023-2024

 

Last Pin Down -  Chiquita (7-10): Beide teams hebben niets meer te winnen of verliezen dus was het vanavond strijden om de eer. Alleen Marij ging ervoor met 170 gemiddeld maar verder werden er geen uitzonderlijke scores genoteerd. Alles ging redelijk gelijk op alleen werden de teamtotalen met steeds enkele pins gewonnen door Chiquita. De eer was vanavond voor Chiquita maar Last Pin Down sluit straks het seizoen af op de vierde plaats en Chiquita vijfde.

GLS Netherlands - Pin Panthers (10-7): GLS begon de avond met 18 punten voorsprong op Pinslashers en was de kans groot dat ze vanavond het kampioenschap binnen konden slepen. Maar Pin Panthers heeft de laatste tijd laten zien dat ze een taaie tegenstander zijn. De eerste drie games gingen voor GLS zoals verwacht, slechts 3 punten werden door de Panthers gewonnen. Maar de laatste game was het Pin Panthers die het spel bepaalde en alle 4 punten wonnen. Het was een leuke partij en door deze overwinning en het behaalde resultaat van Pinslashers is GLS Netherlands de Kampioen van het seizoen 2023-2024.

Boon Schilderwerken - Pinslashers (10-7): Voor Pinslashers was er nog een zeer kleine kans om de titel te winnen maar voor Boon was het halen van de tweede plaats nog goed mogelijk. De eerste twee games gingen voorspoedig voor Boon. Bert gaf het goede voorbeeld met 225 gemiddeld, Ria en Joma volgden zijn voorbeeld en Pinslashers werd slechts 2 punten gegund. Daarna gingen ze beter gooien en wisten ze de schade beperkt te houden maar het gat naar GLS was niet meer te dichten. Casper was de eerste om GLS te feliciteren met de titel na een spannend seizoen. De laatste speelavond zal bepalend zijn wie tweede en derde wordt.  UITSLAGEN 010524

 

23e speelavond - 17 april 2024

Pin Panthers - Boon Schilderwerken (5-12): Boon Schilderwerken heeft haar zinnen gezet op de tweede plaats in de competitie en dat betekent dat Pin Panthers vanavond hard moest gaan werken voor punten. Bij Boon zien we dat Lesley de smaak te pakken heeft, hij verbeterde zijn hoogste game naar 208. Verder werd er wisselend gegooid en mogen ze van geluk spreken dat Pin Panthers daar geen gebruik van heeft gemaakt. Marissa had een mooie serie van 160 gemiddeld maar dat leverde haar slechts 1 punt op. Door deze overwinning en het verlies van Pinslashers is het gat naar de tweede plaats nog 6,5 punt.

Last Pin Down - Pinslashers (10-7): Bij Pinslashers was Casper op vakantie en werd een beroep gedaan op een reserve speler, Kees. Maar het ging ze beslist niet voor de wind. Goede games afgewisseld met mindere games zorgden ervoor dat er veel punten werden verloren. Last Pin Down profiteerde hier maximaal van en won overtuigend. Het behalen van de derde plaats is theoretisch mogelijk maar onwaarschijnlijk, dus is de vierde plaats het hoogst haalbare voor Last Pin Down. Door dit verlies van Pinslashers is de achterstand tot GLS weer opgelopen tot 18 punten en moet er een klein wonder gebeuren om dit in 2 speelavonden goed te maken.

GLS Netherlands - Chiquita (13-4): GLS ging gelijk goed van start. Zuleika verbeterde haar eigen baanrecord op baan 5 met 267 en had een serie van 209 gemiddeld. Axel en Peter pakten ook de nodige punten en als team werden alle punten gewonnen. Chiquita gooide zeker niet slecht. Marga had een paar mooie games en won de meeste van haar punten en Ben en Arjan snoepten een puntje weg bij Axel en Zuleika. Met deze ruime overwinning en het verlies van Pinslashers ziet het er goed uit voor GLS.

Volgende week geen competitie, dan zijn er de voorrondes van het Bliekenstadtoernooi.

Het toernooi zit vol maar er is altijd ruimte voor toeschouwers en supporters! UITSLAGEN 170424

 

22e speelavond - 10 april 2024

GLS Netherlands - Last Pin Down (9-8): Ze zeggen dat een goede bowler zich aanpast aan de baancondities...en toch konden beide teams niet voorkomen dat alle punten werden gewonnen op baan 1. Maar de spelers hebben niet slecht gescoord op baan 2, het liep alleen beter op baan 1. Kan gebeuren en dus kan GLS uiteindelijk tevreden zijn met de magere overwinning, omdat het ook anders had kunnen aflopen. Met nog 3 speelavonden te gaan kan zelfs de kleinste overwinning beslissend zijn.

Chiquita - Boon Schilderwerken (3-14): Chiquita had weinig in te brengen vanavond, Melissa wist 2 punten te winnen en ook Ben hengelde een verdiende punt binnen, maar verder was Boon de betere team. Boon Schilderwerken kan nog steeds vooruit kijken naar de tweede plaats en met deze ruime overwinning moeten ze nog 12 punten goedmaken.

Pinslashers - Pin Panthers (13-4): Pinslashers kon tegen Pin Panthers een grote inhaalslag maken maar de Panthers waren niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. De heren van Pinslashers gooiden goed maar alle drie hadden ze een mindere game waar de dames gebruik van maakten om ook uit deze partij vier hardgevochten punten te slepen. Pinslashers staat met nog drie speelavonden te gaan slechts 12 punten achter op GLS. Spannend tot het eind. UITSLAGEN 100424

 

21e speelavond - 3 april 2024

Chiquita - Pin Panthers (8,5-8,5): Bij Chiquita is Stefan met een zware blessure voor de rest van het seizoen uitgeschakeld, we wensen hem beterschap. Vanavond namen ze het op tegen de Pin Panthers, die de laatste tijd moeilijk te verslaan zijn. Joey had twee mooie games die hem punten opleverde en zelfs zijn mindere game tegen Andrea Houtman leverde hem een halve punt op. Melissa begon matig maar bleef redelijk rustig en verbeterde in de laatste game haar hoogste game naar 177. Aryan was trefzeker met alle punten gewonnen. Pin Panthers deed het vooral als team erg goed, kunnen weer een verbetering hoogste game van Andrea de Haan noteren van 180 en Marissa een hoogste game van 189 met een mooie serie van 167 gemiddeld. Moeilijk te verslaan en met een verdiende gelijkspel ook nu weer niet verslagen.

Pinslashers - GLS Netherlands (7-10): Het is Pinslashers alles aan gelegen om tegen de koploper te winnen. In een 3 tegen 3 duel zagen we vanavond twee sterk spelende teams met mooie scores en hier en daar een dipje. Wesley had het hoogste gemiddelde (186) maar verloor 1 punt tegen Peter, die weer in zijn oude vorm begint te komen. Zuleika en Wiebe hadden ieder 2 mindere games wat hen ieder twee punten opleverde. Casper en Axel gingen hard van start maar Axel ging hard door en Casper kon helaas niet aanhaken. Door deze overwinning loopt GLS weer iets uit en is het verschil met nog 4 speelavonden te gaan 16 punten. 

Last Pin Down - Boon Schilderwerken (4-13): Bij Boon Schilderwerken konden we vanavond kennismaken met Lesley, die na lange tijd in staat was om twee games mee te spelen. Hij gooide zijn gemiddelde en was het dus nog niet verleerd, hoop hem de rest van het seizoen op de approach te zien. De rest van Boon Schilderwerken gooiden ook boven hun gemiddelde en daar kon Last Pin Down niet veel tegen doen. De kans op de derde plaats lijkt verder weg dan ooit en Boon Schilderwerken nadert Pinslashers tot 12 punten.  UITSLAGEN 030424

 

21e speelavond - 3 april 2024

Chiquita - Pin Panthers (8,5-8,5): Bij Chiquita is Stefan met een zware blessure voor de rest van het seizoen uitgeschakeld, we wensen hem beterschap. Vanavond namen ze het op tegen de Pin Panthers, die de laatste tijd moeilijk te verslaan zijn. Joey had twee mooie games die hem punten opleverde en zelfs zijn mindere game tegen Andrea Houtman leverde hem een halve punt op. Melissa begon matig maar bleef redelijk rustig en verbeterde in de laatste game haar hoogste game naar 177. Aryan was trefzeker met alle punten gewonnen. Pin Panthers deed het vooral als team erg goed, kunnen weer een verbetering hoogste game van Andrea de Haan noteren van 180 en Marissa een hoogste game van 189 met een mooie serie van 167 gemiddeld. Moeilijk te verslaan en met een verdiende gelijkspel ook nu weer niet verslagen.

Pinslashers - GLS Netherlands (7-10): Het is Pinslashers alles aan gelegen om tegen de koploper te winnen. In een 3 tegen 3 duel zagen we vanavond twee sterk spelende teams met mooie scores en hier en daar een dipje. Wesley had het hoogste gemiddelde (186) maar verloor 1 punt tegen Peter, die weer in zijn oude vorm begint te komen. Zuleika en Wiebe hadden ieder 2 mindere games wat hen ieder twee punten opleverde. Casper en Axel gingen hard van start maar Axel ging hard door en Casper kon helaas niet aanhaken. Door deze overwinning loopt GLS weer iets uit en is het verschil met nog 4 speelavonden te gaan 16 punten. 

Last Pin Down - Boon Schilderwerken (4-13): Bij Boon Schilderwerken konden we vanavond kennismaken met Lesley, die na lange tijd in staat was om twee games mee te spelen. Hij gooide zijn gemiddelde en was het dus nog niet verleerd, hoop hem de rest van het seizoen op de approach te zien. De rest van Boon Schilderwerken gooiden ook boven hun gemiddelde en daar kon Last Pin Down niet veel tegen doen. De kans op de derde plaats lijkt verder weg dan ooit en Boon Schilderwerken nadert Pinslashers tot 12 punten.  UITSLAGEN 030424

 

20e speelavond - 27 maart 2024

Pinslashers - Last Pin Down (13-4): Pinslashers nam het met dezelfde opstelling als de afgelopen weken op tegen Last Pin Down met slechts een doel, zoveel mogelijk punten pakken om het gat met GLS te dichten. Wiebe had een top avond met een serie van 208 gemiddeld, Casper 210 gemiddeld en Wesley zat onder zijn gemiddelde maar dat was toch voldoende om zijn punten te pakken. Last Pin Down kon niet leveren vanavond maar profiteerde wel van de mindere games van Pinslashers en sleepte toch nog 4 punten binnen. Hiermee loopt Pinslashers weer 3 punten in op GLS, de spanning stijgt.

Pin Panthers - Boon Schilderwerken (6,5-10,5): De "winning streak" van Pin Panthers kwam vanavond ten einde tegen Boon Schilderwerken maar ze hebben hun vel duur verkocht. Vorige week had Joma nog punten gepakt, maar tegen Andrea de Haan moest ze het dit keer afleggen. Ria had twee mooie games met bijbehorende punten en Kees pakte ook een punt. Bert en Rijk zorgden voor de overige punten, hoewel Bert toch een half puntje moest afstaan aan Andrea Houtman. Boon doet goede zaken om Last Pin Down achter zich te houden, die staan inmiddels op 15 punten.

Chiquita - GLS Netherlands (7-10): Moet gezegd worden, deze teams tegen elkaar is altijd gezellig en vaak spannend. Bij GLS is gebrek aan vorm bij Zuleika en Axel de laatste weken een probleem waar Chiquita goed van heeft geprofiteerd. Bij GLS was het Peter die het goede voorbeeld gaf. Nog herstellende van een blessure had hij een fraaie serie van 170 gemiddeld en al zijn punten gewonnen. Wilco was in strijd verwikkeld met Melissa, die een punt van hem pakte met een mooie 145 game. Sommige uitslagen waren erg close en hoewel het slechter had kunnen uitpakken ging GLS met 10 punten de kleedkamers in, wetende dat Pinslashers 3 punten waren ingelopen.  UITSLAGEN 270324

 

19e speelavond - 20 maart 2024

Boon Schilderwerken - GLS Netherlands (9-8): Bij Boon mochten de dames de eerste twee games spelen. Bij GLS had Jan Aarden zich gemeld als reserve voor 2 games omdat Peter nog herstellende is van een blessure. Jan deed wat GLS hoopte, door met 216 gemiddeld de eerste punten veilig te stellen. Axel en Zuleika hadden geen al te beste scores, maar de eerste twee games werden ruim gewonnen. Toen mochten Kees, Bert en Rijk het doen en dat ging goed. GLS pakte geen punten, zag haar voorsprong slinken en verloor uiteindelijk. Maar een snelle blik naar rechts naar de naaste concurrent en bleek de schade gelukkig mee te vallen.

Pinslashers - Chiquita (8-9): Pinslashers heeft maar een doel en dat is het gat van 16 punten naar GLS te dichten voor een spannende slot van de competitie. Chiquita was erop gebrand om weer eens een overwinning te boeken. Wiebe had een goede avond tegen Melissa, pakte al zijn punten ondanks twee mindere games. Wesley en Casper daarentegen presteerden onder hun kunnen en moesten dat bekopen met puntenverlies. Over de hele wedstrijd bekeken een terechte overwinning voor Chiquita, die haar tweede overwinning van 2024 te pakken heeft.

Last Pin Down - Pin Panthers (7-10): Pin Panthers flikt het toch maar weer, derde overwinning op rij! Last Pin Down speelde best goed, op een enkele game na werden de gemiddelden gehaald, maar het kleine beetje geluk dat soms nodig is ontbrak. Pin Panthers laat wekelijks zien dat ze de druk aankunnen en spelen vrijuit. Waar hun eerste overwinning als verrassend werd beschereven kunnen we nu zeggen dat ze een team zijn om rekening mee te houden. Last Pin Down staat 8 punten achter op Boon Schilderwerken en gaat er zeker alles aan doen om die derde plaats te bemachtigen.  UITSLAGEN 200324

 

18e speelavond - 6 maart 2024

Last Pin Down - Chiquita (13,5-3,5): Last Pin Down heeft nog steeds zicht op een podium plaats, het verschil met Boon is 14 punten. Chiquita snakt naar een overwinning, de laatste dateert alweer van 10 januari. Vanavond tegen Chiquita was Last Pin Down weer eens als vanouds scherp, met goede scores. Chiquita liet ook enkele bovengemiddelde scores noteren maar deze vielen niet altijd gunstig met als resultaat een verloren partij. Last Pin Down nadert Boon Schilderwerken hiermee tot op 6 punten.

GLS Netherlands - Pin Panthers (7-10): GLS heeft alle punten nodig in de strijd om de titel maar daar had Pin Panthers vanavond geen boodschap aan. Game 1 wonnen ze alle punten, door o.a. een 162 van Andrea Houtman en 187 van Marissa. Daarna kwam GLS op gang en liet Pin Panthers in game 2 en 3 slechts 2 punten toe. De laatse game zette de Panthers een eindoffensief in. GLS begon de game goed maar halverwege kwam Pin Panthers op gang. Zuleika wist nog een punt te pakken met een mooie 234 game maar de rest van de punten gingen naar de Panthers en daarmee de derde overwinning in 4 speelavonden.

Boon Schilderwerken - Pinslashers (5-12): Nummer 2 tegen 3, verschil van 10 punten. Alles te winnen en alles te verliezen. Joma won een punt van Wiebe, Bert eentje van Casper en Rijk eentje van Casper maar verder was Pinslashers ongenadig. Wesley had een mooie avond met 190 gemiddeld en alle punten gewonnen. Met gemiddelden van 190 tot 210 lieten ze Boon verder kansloos en is de afstand tot GLS geslonken tot 16 punten. 

Komende woensdag zijn de verenigingskampioenschappen, dus geen competitie. Uiteraard mag je onze deelnemende leden komen aanmoedigen!  UITSLAGEN 060324

 

17e speelavond - 28 februari 2024

GLS Netherlands - Pinslashers (7-10): Met 9 speelavonden te gaan en een verschil van 24 punten zijn het de onderlinge partijen waar Pinslashers zoveel mogelijk uit moet halen om het gat te dichten. Maar bij de eerste game leek het de verkeerde kant op te gaan door de overtuigende winst van GLS met bijna 200 pins (scratch) verschil. Maar daarna begon de Pinslashers diesel te draaien. Wesley hield zijn stijgende lijn vol van 168 naar 235 en liet Petra slechts 1 punt toe. Wiebe ging na een slechte start steeds beter tegen Zuleika en samen deelden zij de punten. Casper en Axel gingen er hard tegenaan met mooie scores en met series van resp 838 en 862 (209 en 215 gem) werden ook hier de punten verdeeld. Als team deed Pinslashers het beter en lopen zij 3 punten in op de koploper.

Boon Schilderwerken - Last Pin Down (10-7): De scores bij beide teams had een sterke hoog-laag karakter, we weten dat ze allemaal beter kunnen. Boon Schilderwerken liet vanavond zes spelers spelen en ieder wist 1 punt te pakken. Fijn om Maria weer eens op de approach te zien en ook zij deed haar plicht. Maar als team wisten ze de games met soms minimale verschil te winnen en tien punten binnen te slepen. Hierdoor zien we dat Boon slechts 10 punten achter Pinslashers staat en dat laatstgenoemde niet alleen vooruit kan blijven kijken.

Pin Panthers - Chiquita (10-7): We zien grote vooruitgang in de scores van Pin Panthers de laatste tijd maar we zien ook dat Chiquita niet speelt zoals ze het seizoen zijn begonnen. Chiquita doet het altijd wel goed tegen de Panthers (42,5 tegen 8,5 behaalde punten). Pin Panthers daarentegen begint ook haar draai te vinden en boekte enkele weken geleden al haar eerste overwinning. Behalve de 167 van Andrea Houtman waren er geen al te hoge scores maar sommige games werden met minimale verschil gewonnen (of verloren, is maar hoe je het bekijkt). Beide teams bleven erin geloven maar Pin Panthers was zichtbaar gretiger en met deze 10 punten op zak noteren ze hun tweede overwinning.   UITSLAGEN 280224

 

16e speelavond - 14 februari 2024

Chiquita - Boon Schilderwerken (8,5-8,5): Bij Chiquita was het de jeugd plus Aryan die het tegen de beloftes van Boon Schilderwerken moest opnemen. Dankzij Bob Marley was Ria er niet bij maar dat is weer een ander verhaal. Beide teams konden voor verrassingen zorgen maar beide teams waren ook wisselvallig in hun scores. Hierdoor konden ze aan het einde van de avond tevreden zijn met de verdeling van de punten. Boon staat stevig op de derde plaats met een achterstand van 10 punten op Pinslashers.

Pin Panthers - Pinslashers (3-14): Na de overwinning van vorige week had Pin Panthers er weer zin in. Pinslashers had vorige week echter al aangegeven voor de volle 17 punten te gaan. Hoe is het verlopen? Casper won al zijn games tegen Marissa dankzij een mooie 879 serie (219 gem). Wiebe had ook een mooie serie van 845 (211 gem) maar kon alleen toekijken hoe Andrea de Haan in de derde partij haar hoogste game naar 171 bracht. Wesley kon moeizaam zijn lijn vinden en daar profiteerde Andrea Houtman van en snoepte twee punten van hem af.

GLS Netherlands - Last Pin Down (12-5): De scoreverwerking deed het niet en dus moest er ouderwets geschreven worden. Gelukkig hebben beide teams nog spelers die weten hoe dat vroeger ging! Bij GLS was Petra voor het eerst dit seizoen van de partij en bij Last Pin Down had Ben zich als reserve speler gemeld op verzoek van de teamcaptain. Petra had een game nodig om in te komen maar in de overige games liet ze met 163 gem haar oude vorm zien. Zuleika was sinds lange tijd weer constant met gooien en met een serie van 836 (209 gem) wist ze haar games te winnen. Ondanks deze overwinning zien we dat Pinslashers weer iets dichterbij is gekomen. Het verschil is 24 punten, met nog 9 speelavonden te gaan. Het wordt een spannende strijd tot het eind!

Maar volgende week eerst een avondje vrij wegens de voorjaarsvakantie. Ga je nog weg, een hele fijne vakantie gewenst! Tot over twee weken!   UITSLAGEN 140224

 

15e speelavond - 7 februari 2024

Last Pin Down - Pin Panthers (5-12): Bij de Panthers is de bezetting enigszins verzacht door de komst van ons nieuwste lid, Marissa van Wijk. Het klikte meteen tussen de dames en er werd voluit gegooid. Last Pin Down deed wat het kon maar op de 178 game van Ruud na was het allemaal net niet genoeg. De Panthers daarentegen begonnen goed en gingen steeds beter. Andrea Houtman had een heerlijke avond met 4 gewonnen partijen. In de derde game verbeterede ze haar hoogste game naar 164 maar deed het in de vierde game nog eens dunnetjes over naar 167. Alles bij elkaar was het een goede avond met als hoogtepunt de eerste overwinning van het seizoen.

GLS Netherlands - Boon Schilderwerken (9-8): Deze twee teams tegen elkaar is altijd gezellig en vaak belooft het ook enige spanning. Bert en Axel waren vier games aan elkaar gekoppeld en maakten er een ware strijd van. Met gelijke hcp werden de games beslist op 11, 1 en 4 pins, behalve de laatse waar Axel 267 neerzette en Bert helaas niet kon volgen. Waar het na 3 games 4-8 was, wist GLS het in de laatste game nog recht te trekken voor een 9-8 overwinning.

Chiquita - Pinslashers (2-15): Pinslashers begint te kampen met de bezetting en zijn ze blij om ons nieuwste lid, Wesley Tukker, te verwelkomen. Chiquita hoopte te kunnen verrassen maar kon de scores daarvoor niet produceren. Wesley had een goede serie van 186 gemiddeld en Wiebe was vanavond erg constant met een serie van 202 gemiddeld. Henk kon zijn lijn niet vinden en bleef onder zijn gemiddelde gooien maar werd daarvoor niet afgestraft en wist hij al zijn punten te pakken. Door deze ruime overwinning gaat Pinslashers Boon op de ranglijst voorbij en lopen ze in op GLS.

Volgende speelavond is op Valentijnsdag dus bereid je vast voor. Op 21 februari spelen we niet want dan is het voorjaarsvakantie.  UITSLAGEN 070224

 

14e speelavond - 31 januari 2024

Pinslashers - Boon Schilderwerken (7-10): Bij eerdere ontmoetingen was het steeds Pinslashers die er met de winst vandoor ging en ook vanavond gingen ze goed van start. Wiebe verbeterde zijn hoogste game naar 262 en de eerste game werd overtuigend gewonnen. Maar daarna lieten ze het hier en daar (vooral daar) liggen en kon Boon Schilderwerken rustig de punten bijeen harken. Boon gaat Pinslashers voorbij en is sinds de winterstop goed bezig.

Chiquita - Last Pin Down (6-11): Bij Chiquita was Marga goed op dreef met winst bij al haar partijen. Stefan had de pech dat hij tegen een goed gooiende Ton of Jan moest maar wist er toch een punt uit te slepen en ook Melissa won een punt met een fraaie 146 game. Maar uiteindelijk was het Last Pin Down die het beste uit het spel wist te halen en door deze overwinning blijven ze dicht op de top 3.

Pin Panthers - GLS Netherlands (5-12): Het plotselinge vertrek van 3 spelers bij Pin Panthers is de reden geweest dat het bestuur een beroep heeft gedaan op de leden om reserve spelers in te kunnen zetten en dat is positief ontvangen. Vanavond deden Ben en Kees mee en die deden wat van ze werd verwacht, punten pakken. Bij GLS was Wilco er weer eens maar die had de pech tegen Ben te spelen. Peter Vink had een prima avond met 168 gemiddeld en 4 punten gewonnen. Met deze punten erbij is de afstand tot de nummer 2 opgelopen tot 29,5 punt.    UITSLAGEN 310124

 

13e speelavond - 24 januari 2024

Chiquita - GLS Netherlands (4-13): Game 1 begon voorspoedig voor Chiquita, alle spelers scoorden boven hun gemiddelde. Ben was goed op dreef met zijn 192 game, waarmee hij Axel een punt afsnoepte ondanks zijn 209 game. Maar daarna was het eigenlijk afgelopen voor Chiquita, behalve Ben die zijn tweede punt pakte tegen Axel. Met deze uitslag doet GLS goede zaken en gaat ruim aan de leiding.

Boon Schilderwerken - Pin Panthers (12-5): Helaas moest Pin Panthers het vanavond weer doen met een blindscore maar het lijkt of ze daar gemotiveerder van raken. Andrea de Haan verbeterde haar hoogste game naar 165 en Andrea Houtman gooide er een 158 tegenaan met een serie gemiddelde van 140. Zelfs de blindscore wist een punt te pakken! Boon deed wat het moest doen zonder voluit te hoeven (of kunnen) gaan en met deze winst zijn ze de nummer twee tot een half punt genaderd.

Pinslashers - Last Pin Down (4-13): Pinslashers scoorde goed maar had de pech dat bij Last Pin Down iedereen het net iets beter deed. Jan is duidelijk blessurevrij en scoort erop los waardoor zijn hcp met rasse schreden naar beneden gaat en Ton had een fraaie serie van 182 gemiddeld. Door deze overwinning gaat Last Pin Down Chiquita voorbij en ziet Pinslashers de concurrentie tot een half punt naderen.  UITSLAGEN 240124

 

12e speelavond - 17 januari 2024

Pin Panthers - Pinslashers (6-11): Toen Pin Panthers moest spelen met een blindscore leek het een makkelijke avond te worden voor Pinslashers, maar het duo Andrea en Andrea gingen er vol in om er het maximale uit te halen. Andrea Houtman moest het tegen Casper opnemen en had een geweldige serie van 133 gemiddeld, maar wist slechts 1 punt te pakken. Andrea de Haan daarentegen deed het bijzonder goed tegen Wiebe, die niet in staat bleek zijn eigen gemiddelde te halen en alle punten aan zijn directe tegenstander moest laten. Ondanks het verlies zijn de 6 behaalde punten een hoogtepunt voor de Panthers.

Last Pin Down - GLS Netherlands (9-8): Van de geweldige vorm van vorige week was vanavond weinig van te merken bij GLS. Er moest hard gewerkt worden tegen een goed spelend Last Pin Down, met als resultaat een overwinning door laatstgenoemde. Jan had met 190 gemiddeld duidelijk minder last van zijn langdurige blessure, maar ziet daardoor zijn handicap wel zakken. Een leuke partij met een terechte uitslag.

Boon Schilderwerken - Chiquita (12-5): Ook hier bleven de resultaten achter bij de verwachtingen. De spelers van Boon Schilderwerken gooiden allen onder hun gemiddelde en hadden het geluk dat Chiquita dit niet afstrafte. Door deze overwinning gaat Boon Chiquita voorbij op de ranglijst en bezet een podiumplek.  UITSLAGEN 170124

 

11e speelavond - 10 januari 2024

Na het gezellige Kerstbowlen, de drukke feestdagen en de winterstop stonden de meeste leden weer te springen om verder te gaan met de derde speelronde van de competitie. Hoe zijn onze leden uit de winterstop gekomen?  

Boon Schilderwerken - Last Pin Down (8-9): Toen Boon Schilderwerken nog Moustaches heette was hun motto, "na de winterstop gaan we bowlen" en dat was vaak ook zo. Maar blijkbaar dacht Last Pin Down hetzelfde en dan krijg je een gelijk opgaande partij. Zonder noemenswaardige scores werden de punten verdeeld, met een extra punt voor Last Pin Down. 

Pin Panthers - Chiquita (2-15): Bij Chiquita was Aryan weer eens van de partij en samen met de rest van het team werd de tegenstander slechts 2 punten gegund. Maar de Pin Panthers blijven zich verbeteren en hebben tot nu toe van alle tegenstanders punten gepakt.

GLS Netherlands - Pinslashers (12-5): De nummers 1 en 2 van de competitie mochten het tegen elkaar opnemen en ze stelden niet teleur. Axel verbeterde zijn hoogste game naar 257 en had een mooie serie van 217 gemiddeld. Zuleika had eveneens nette games maar moest de punten delen met haar directe tegenstander Wiebe, die ook goed van start ging. Door deze overwinning heeft GLS een comfortabele voorsprong opgebouwd. UITSLAGEN 100124

 

10e speelavond - 6 december 2023

GLS Netherlands - Chiquita (11-6): Chiquita maakt een prima seizoen door, met alleen verlies tegen de huidige nummers 1 en 2. Ook vanavond tegen GLS moesten ze aan de bak en hun inzet leverde toch 6 punten op in de strijd om de derde plaats. Hoogtepunten waren de 246 game van Zuleika, Melissa had een mooie serie van 152 gemiddeld en Peter Vink eveneens een mooie serie van 153 gemiddeld. Chiquita zakt na vanavond een plek maar het gat is slechts 1,5 punt.

Last Pin Down - Pinslashers (14,5-2,5): De heren van Pinslashers hebben dit seizoen alleen verloren tegen GLS en staan stevig op de 2e plaats. Last Pin Down speelt wisselend maar kan soms ook verrassen. En dat gebeurde vanavond, want alle spelers gooiden ruim boven hun gemiddelde met een zeer ruime overwinning als gevolg. Hoogtepunt van de avond: Last Pin Down!

Boon Schilderwerken - Pin Panthers (14-3): Pin Panthers was vanavond op volle sterkte en is elke week bezig om hun persoonlijke gemiddeldes omhoog te krijgen. Boon Schilderwerken was vanavond wisselvallig, zonder noemenswaardige scores. Maar dat bleek toch voldoende te zijn om ruim te winnen en Chiquita voorbij te gaan op de ranglijst. Britney zette een nette 157 game neer maar kon daar niet op voortborduren en beide Andreas wonnen weer een punt.

Op 13 december is het weer Kerstbowlen en de inschrijflijst is vol. Daarna gaan we genieten van de feestdagen en op naar een geweldig nieuw jaar! Het seizoen start weer op 10 januari.   UITSLAGEN 061223

 

9e speelavond - 29 november 2023

Pin Panthers - Last Pin Down (3-14): Uitgedost in hun fraaie en opvallende team shirts begon Pin Panthers vol vertrouwen aan hun negende competitiewedstrijd, nu tegen Last Pin Down. En net als bij de vorige ontmoeting waren er veel spannende games die op enkele pins werden beslecht. De sfeer zat er goed in en er waren aan beide kanten mooie scores te zien. Jan kon eindelijk weer met rechts gooien en noteerde zijn hoogste game van 198. Maar ook Marije had de smaak te pakken met een hoogste game van 189. Andrea en Andrea verbeterden ook deze week weer hun gemiddelde en stijgen langzaam naar het punt dat hun handicap gaat zakken.

GLS Netherlands - Boon Schilderwerken (11,5-5,5): Boon Schilderwerken was de eerste twee games kansloos maar daarna liet GLS hier en daar een steekje vallen en Boon, nee, Joma en Ria, maakten daar gebruik van om de wedstrijd te redden. Hoewel er meer in had gezeten kan GLS tevreden zijn. Boon Schilderwerken kijkt alvast uit naar de winterstop.

Chiquita - Pinslashers (6-11): Chiquita was in voorgaande seizoenen vaak onderaan de ranglijst te vinden maar ze maken nu een geweldig seizoenstart door. De jeugd, Stefan en Joey, zorgden grotendeels voor de punten. Melissa had een nette 146 game maar verloor op 1 pin van Peter. Casper had een slechte start met 126 maar trok het daarna recht met 204-237-250 en ook Wiebe had een keurige 801 serie. Met deze uitslag is de achterstand op GLS 5,5 punt en dat is iets waar Pinslashers zich niet druk om maakt.

Volgende week gewoon competitie, daarna ons traditionele Kerstbowlen op 13 december en dan is het genieten van de feestdagen en op naar het nieuwe jaar!  UITSLAGEN 291123

 

8e speelavond - 22 november 2023

Pinslashers - Boon Schilderwerken (15-2): Boon Schilderwerken had een sterk begin van het seizoen maar lopen de laatste paar weken tegen nederlagen aan waardoor ze terugzakken op de ranglijst. Vanavond was Pinslashers duidelijk te sterk; Casper was goed op dreef (224 gem) en Michael verbeterde zijn hoogste game naar 232. Boon kon niet veel tegenover zetten en verloor voor de derde week op rij maar er is nog van alles mogelijk. Pinslashers loopt hiermee iets in op de koploper.

Chiquita - Last Pin Down (8,5-8,5): Spannende, gelijkopgaande partij met als hoogtepunten een nieuw jeugd baanrecord voor Stefan Kok op baan 3 van 235, de eerste 200 game voor Marije en nieuwe hoogste game voor Melissa van 153. Een leuke wedstrijd met een terechte gelijke stand. Chiquita stijgt hiermee naar een verdiende derde plaats, hun beste resultaat sinds lange tijd.

Pin Panthers - GLS Netherlands (4-13): Bij Pin Panthers waren de geblesserde Britney en Claudia er niet bij maar de overige spelers gaven GLS goed tegenstand. Milan gooide vier games boven zijn gemiddelde en won 2 punten maar verloor ook een game op slechts 2 pins. Andrea Houtman bleef ook gefocussed doorgooien en met 127 gemiddeld snoepte ze 2 punten af van Zuleika, waarvoor ze haar excuses aanbood. Door deze overwinning zien we GLS aan de leiding gaan met slechts 5 punten voorsprong op Pinslashers.   UITSLAGEN 221123

 

7e speelavond - 15 november 2023

Chiquita - Pin Panthers (17-0): Alle spelers van Chiquita waren goed op dreef vanavond en gooiden ruim boven hun gemiddelde. Dit had als resultaat dat Chiquita de eerste 17-0 van het seizoen in de boeken liet noteren en dat tegen de gezelligste team (heb ik van horen zeggen) van het moment, Pin Panthers. Maar ook bij de Panthers veel verbeteringen en dus stijgende gemiddeldes. Stapje voor stapje, ze komen eraan!

Pinslashers - GLS Netherlands (6-11): Pinslashers was vanavond vier man sterk en alle spelers hadden series boven hun gemiddelde, maar GLS had met Zuleika en Axel een sterk duo. Na drie games lieten ze Pinslashers slechts 3 punten toe, met Axel (212 gem) en Zuleika (232 gem). Maar de vierde game ging het ze minder goed af en dankzij een 168 game van Peter Vink werd toch een punt gahaald. Door deze overwinning neemt GLS afstand van de achtervolgers.

Last Pin Down - Boon Schilderwerken (11,5-5,5): Bij Last Pin Down zien we Jan Aarden steeds beter gooien met links maar hij blijft afhankelijk van een mindere game van de tegenstander. Hopelijk kan hij gauw weer op zijn oude niveau gooien. Marije had een goede serie ruim boven haar gemiddelde en ging ondanks 4 gespeelde games steeds beter gooien. Bij Boon Schilderwewrken daarentegen gingen de scores alle kanten uit, reden onbekend, met als gevolg een ruim verlies daar waar meer mogelijk was geweest. Maar de winterstop komt eraan, dat zal enige troost bieden!    UITSLAGEN 151123

 

6e speelavond - 8 november 2023

Last Pin Down - GLS Netherlands (4-13): Leuke en spannende partij tussen deze teams, met veel games die gelijk opgingen. Maar GLS trok vaak aan het langste eind met een 13-4 overwinning als gevolg. Wilco was weer eens opgesteld en zette een prima serie neer en ook Peter steeg boven zichzelf uit met 183, maar verder geen bijzondere scores.

Boon Schilderwerken - Chiquita (8-9): Het verliep bij beide teams moeizaam met uiteindelijk een verdeling van de punten. Hoogtepunt was de 257 game van Rijk die echter geen punt opleverde omdat Stefan daar 243 tegenoverzette. Door dit verlies zakt Boon naar de derde plaats achter GLS en Pinslashers maar de achterstand is klein en het seizoen nog lang.

Pinslashers - Pin Panthers (15-2): De gebroeders van der Vlies waren goed op dreef en wonnen al hun partijen, hoewel Wiebe wel moest vechten voor die laatste punt omdat Andrea de Haan een fraaie 153 gooide maar net 2 pins tekort kwam. Britney overtrof zichzelf en won twee games en verbeterde haar hoogste game naar 142 met wederom een berbetering van haar gemiddelde.    UITSLAGEN 081123

 

5e speelavond - 25 oktober 2023

Pinslashers - Chiquita (10-7): Met de herfstvakantie nog in de benen begonnen de teams aan de vijfde speelavond. Het was niet de sterkste avond van Pinslashers, Chiquita bood goed weerstand en had misschien meer eruit kunnen halen maar ze kunnen tevreden zijn met het resultaat. Stefan verbeterde zijn hoogste game naar 237 en Henk zette 210 op het scorebord.

Pin Panthers - Last Pin Down (2-15): Deze partij werd ruim gewonnen door Last Pin Down maar Pin Panthers wist toch weer punten te pakken, mede dankzij een nieuwe hoogste game van Andrea de Haan van 152. Pin Panthers is hekkensluiter maar het seizoen is nog lang en de gemiddeldes van de spelers worden wekelijks beter.

Boon Schilderwerken - GLS Netherlands (11-6): Toen het team nog Moustaches heette begonnen ze pas na de winterstop te bowlen maar Boon Schilderwerken is vanaf de eerste speelavond serieuze punten aan het pakken. Tegen GLS Netherlands gingen ze hard uit de startblokken, na 3 games stond het 10-2, maar GLS perste er een goed laatste game uit en hield de schade beperkt. GLS is nog koploper maar de voorsprong is klein geworden.

Op 1 november is de Algemene Ledenvergadering en op 8 november starten we met de tweede speelronde.   UITSLAGEN 251023

 

4e speelavond - 11 oktober 2023

GLS Netherlands - Pin Panthers (16,5-0,5): Aan de uitslag kan je afleiden dat Pin Panthers kansloos was maar er moet wel gezegd worden dat alle spelers wederom hun gemiddelde hebben verbeterd en dus nog steeds een stijgende lijn laten zien. Britney redde de eer door een halve punt uit de strijd te slepen. Door deze overwinning gaat GLS aan de leiding.

Boon Schilderwerken - Pinslashers (8-9): Waarschijnlijk denkt Pinslashers dat er meer in had gezeten maar uiteindelijk krijg je waar je recht op hebt. Casper evenaarde wel het hoogste game van 256 maar meer dan deze 9-8 overwinning zat er toch niet in. Beide teams staan dicht bij elkaar op de 2e en 3e plaats.

Last Pin Down - Chiquita (5-12): Met Ben en Marga op vakantie moesten de kleinkinderen samen met Aryan de klus zien te klaren. En dat was ze wel toevertrouwd! Zowel individueel en als team werd goed gegooid en was de 12-5 overwinning meer dan verdiend.  

Deze week geen competitie, dan genieten we van de herfstvakantie. Geniet ervan! UITSLAGEN 111023

 

3e speelavond - 4 oktober 2023

Last Pin Down - Pinslashers (6-11): Vorig seizoen had Last Pin Down een geweldig seizoensstart terwijl Pinslashers meer avonden nodig had om op gang te komen. Maar vanavond deden ze het prima tegen een matig spelende Last Pin Down. Geen bijzonder hoge games maar voldoende om de punten binnen te hengelen. Met deze 11 punten staat Pinslashers met een kleine achterstand op de derde plaats.

GLS Netherlands - Chiquita (15-2): GLS had een fantastische avond tegen Chiquita en wist 15 broodnodige punten te winnen. Hoewel het seizoen nog lang is zijn alle punten belangrijk. Chiquita kon onvoldoende goede games produceren om een dreiging te vormen maar staan nog wel op de vierde plaats.

Pin Panthers - Boon Schilderwerken (0,5-16,5): De spelers van Pin Panthers ervaren iedere speelavond als een leerproces, maar tegen Boon Schilderwerken was er niet meer te halen dan een halve punt. Maar Boon Schilderwerken, die meestal pas na de winterstop gaat bowlen, gaat met deze uitslag met een kleine voorsprong aan de leiding.    UITSLAGEN 041023

 

2e speelavond - 27 september 2023

Chiquita - Boon Schilderwerken (11,5-5,5): Vorige week was Boon Schilderwerken goed op dreef maar vanavond tegen Chiquita tapten ze helaas uit een ander vaatje. Bij Chiquita deed ons nieuwste lid Joey de Groot mee en hij begon gelijk goed met 141 gemiddeld en 2 punten voor zijn team. Eigenlijk deed iedereen bij Chiquita het goed, wat zich vertaalde in een 11,5-5,5 overwinning op Boon en de tweede plaats achter Pinslashers. Hou vol!

Pinslashers - Pin Panthers (16-1): Bij Pinslashers was Casper net terug van vakantie en hij had duidelijk geen last van jetlag! Met een serie van 886 zette hij de toon voor een overtuigende zege op nieuwkomer Pin Panthers. Andrea de Haan wist met een punt de eer voor haar team te redden maar meer zat er vandaag niet in. Maar het seizoen is nog lang!

GLS Netherlands - Last Pin Down (11,5-5,5): De rode draad van deze deze partij was dat alle spelers niet hun niveau hebben gehaald en de meeste games beide kanten op konden gaan. Maar GLS Netherlands had de betere mindere games en met 11,5-5,5 hebben ze het goed gedaan. Ook hier geldt, het seizoen is nog lang!    UITSLAGEN 270923

 

1e speelavond - 20 september 2023

Na de openingsavond, waarbij de nieuwe leden en team werden geintroduceerd, was het eindelijk zover. De eerste speelavond van het seizoen 2023-2024. Het zesde team heeft als naam gekozen voor Pin Panthers en hebben er zin in! Na het vertrek van de kampioen Soffritti is Pinslashers als runner-up het team om te verslaan. Verder zijn er geen veranderingen binnen de teams en kijken we uit naar een spannende competitie!

Pinslashers - GLS Netherlands (8-9): Met het vertrek van Vincent de Graaff en Casper nog op vakantie was het alle hens aan dek voor Pinslashers tegen GLS, die eveneens 3 spelers op de baan had. Beide teams hadden duidelijk moeite om hun lijn te vinden, wat resulteerde in games waar nog veel te verbeteren valt. Dat de punten werden gedeeld en met de extra punt voor GLS is 8-9 een meer dan terechte uitslag.

Boon Schilderwerken - Last Pin Down (15-2): Vorig seizoen hebben Boon en Last Pin Down tot de laatste speelavond gestreden om de vierde plaats, waarbij Last Pin Down bovenaan eindigde. Met het resultaat van vanavond had Boon die strijd wel kunnen winnen, maar dat is verleden tijd. Ook deze twee teams konden vanavond maar drie spelers optrommelen, waarbij Last Pin Down zelfs een blindscore moest inzetten in de vierde game. Neemt niet weg dat dit een eenzijdige partij was met fantastische series door Bert en Rijk. Bert zette de hoogste game op 256, met een serie gemiddelde van 194 en Rijk bleef met zijn hoogste game steken op 246 maar de hoogste serie staat voorlopig op 893 (223 gem). 

Chiquita - Pin Panthers (10,5-6,5): Beide teams hebben hoge handicap spelers en kunnen uitschieters vaak de wedstrijd bepalen dus waren wij benieuwd hoe deze teams en spelers het tegen elkaar zouden doen. In game 1 was het Milan Knol die zichzelf verraste met een 154 game en de eerste punt voor zichzelf en Pin Panthers binnen haalde. Game 2 was het Andrea Houtman die met 156 haar eerste punt won en Britney Grootenboer won haar eerste punt tegen Stefan, die een matige game neerzette. En in game 4 wist Claudia haar eerste punt te pakken door scratch te winnen van Melissa. Chiquita won terecht maar Pin Panthers gaf goed partij en liet zich niet wegspelen.   UITSLAGEN 200923

 

SEIZOEN 2022-2023

 

Soffritti Kampioen Teams

 

Erik Wolters Kampioen Heren

 

Zuleika Tromp Kampioen Dames

 

25e speelavond - 10 mei 2023

Tijdens deze laatste speelavond van het seizoen 2022-2023 waren er geen verandering in de eindstand te verwachten. Soffritti was vooraf al tot officiele kampioen seizoen 2022-2023 benoemd en dat werd met applaus bevestigd. De enige plek waar nog iets kon gebeuren was om de 4e plaats tussen Last Pin Down en Boon Schilderwerken, maar het was al vrij snel duidelijk dat er daar niets zou veranderen.

Boon Schilderwerken - Soffritti: Boon Schilderwerken moest 9 punten meer scoren dan Last Pin Down maar dat bleek vanaf het een begin een moeilijke opgaaf te worden. Soffritti speelde weer zeer sterk en na 2 games was het met een voorsprong van 1-7 al een bekeken zaak voor de nieuwe kampioen. Uiteindelijk werd het 5-12 en eindigd Boon op de vijfde plaats.

Pinslashers - Last Pin Down: Om de vierde plaats vast te houden moest Last Pin Down de schade beperkt houden maar ze waren vanavond kansloos tegen de runner-up van dit seizoen en kampioen van vorig seizoen, Pinslashers. Casper had een mooie 2e game maar vervloekte pin 8 in de laatste frame, waardoor hij bleef steken op 289, zijn hoogste game van het seizoen. Pinslashers won eenvoudig met 15-2. Door het resultaat van Boon was Last Pin Down toch nog verzekerd van de 4e plaats en kunnen ze terugkijken op een mooi seizoen.

Chiquita - GLS Netherlands: De spelers van Chiquita eindigen het seizoen op de laatste plaats maar ze kunnen wel terugkijken op een seizoen waar ze allemaal hun gemiddelde hebben verbeterd. Vanavond was er echter weinig eer te behalen tegen nummer 3, GLS Netherlands, die met een 14-3 overwinning het seizoen afsluiten.   UITSLAGEN 100523

 

24e speelavond - 26 april 2023

GLS Netherlands - Last Pin Down: Voor GLS was er niets te winnen of verliezen maar Last Pin Down kon de punten nog steeds hard gebruiken om de vierde plaats te behouden. Bij GLS was Petra weer van de partij en verbeterde gelijk haar hoogste game (167) en serie (435). Verder werden er nette games gegooid door beide teams maar dat kon niet voorkomen dat Last Pin Down met 7-10 verloor.

Soffritti - Chiquita: Aan Chiquita de beurt om te spelen tegen de kampioen van seizoen 2022-2023. Ben verbeterde zijn hoogste game naar 202 en was erg blij dat hij weer in staat is om zijn oude niveau te halen. Erik begon met 269 maar daarna bleef hij onder zijn gemiddelde, toch weer een 800+ serie. Maar met deze 10-7 overwinning is Soffritti nu officieel de nieuwe kampioen met een voorsprong van 19,5 punten bij het ingaan van de laatste speelavond..

Boon Schilderwerken - Pinslashers: De heren van Pinslashers zijn realistisch genoeg om te beseffen dat Soffritti niet meer in te halen was, daar was het gat veel te groot voor. Maar ze blijven voor de winst gaan. Boon Schilderwerken kon alle punten gebruiken om het gat met Last Pin Down te dichten in de strijd om de vierde plaats. Helaas werd het een kleurloze 5,5-11,5 verloren partij en moet er, met een 9,5 punten achterstand, heel wat gebeuren op de laatste avond.    UITSLAGEN 260423

 

23e speelavond - 19 april 2023

Chiquita - Boon Schilderwerken: Bij Chiquita was het Arjan O. die zijn hoogste game naar 161 bracht en gelijk zijn hoogste serie naar 415, maar dat was niet genoeg om zijn team van een 5-12 nederlaag te behoeden. Boon Schilderwerken nadert Last Pin Down tot 7 punten in de strijd om de vijfde positie.

GLS Netherlands - Pinslashers : Beide teams spelen alleen nog voor de eer en dat was vanavond weggelegd voor Pinslashers. Ze moesten wel werken voor de 10-7 overwinning maar meer dan verdiend. Zuleika verbeterde haar hoogste game naar 243 en Casper had weer een mooie 805 serie.

Soffritti - Last Pin Down: De heren van Soffritti kunnen de slingers alvast ophangen maar gelukkig spelen ze nog voluit voor de winst. Erik begon weer met een 268 game in een serie van 885. Last Pin Down heeft met nog 2 speelavonden te gaan een lichte voorsprong op Boon en moet nog even volhouden voor die vierde plaats.    UITSLAGEN 190423

 

22e speelavond - 5 april 2023

Soffritti - GLS Netherlands: Soffritti zit met nog 3 speelavonden te gaan helemaal in de flow. Ook GLS kon daar geen verandering in brengen. Erik begon gelijk met een 288 game en eindigde met een verbetering van zijn hoogste serie naar 967. Met 13-4 dendert Soffritti door op weg naar de titel.

Last Pin Down - Boon Schilderwerken: Deze twee teams zijn in een strijd verwikkeld om de vierde plaats en na vanavond heeft Last Pin Down de betere papieren. Ondanks dat Rijk zijn hoogste game naar 269 bracht bleef er verder niets meer over dan een 13-4 winst door Last Pin Down en een 14 punt voorsprong.

Pinslashers - Chiquita: Pinslashers moest vanavond helaas met een blindscore spelen en dat heeft grote gevolgen gehad in de strijd om het kampioenschap. Tegen een prima spelende Chiquita werd met 12-5 verloren en is de achterstand op de koploper opgelopen tot 28 punten.

Volgende week is het Bliekenstadtoernooi en daarna beginnen we aan de laatste drie speelavonden.   UITSLAGEN 050423

Verenigingskampioenschappen 2023

De verenigingskampioenschappen 2023 zijn goed verlopen. Bij de heren A klasse is Erik Wolters kampioen geworden, bij de dames is Zuleika Tromp kampioen en bij de heren klasse B feliciteren wij Rob Vermij. Dank aan alle deelnemers en de felicitaties voor de kampioenen.

21e speelavond - 22 maart 2023

Last Pin Down - Chiquita: Bij deze twee teams zijn er 5 spelers die het volgende week tegen elkaar gaan opnemen bij de verenigingskampioenschappen, maar alleen Ben en Stefan lieten zien wat hun strijdplan wordt. Of hebben de anderen gewoon hun krachten gespaard.... Dat weten we volgende week, maar vanavond was het Chiquita die blij mocht zijn met de 9-8 overwinning, omdat Last Pin Down veel mindere games liet zien.

Pinslashers - Soffritti: Deze topper tussen de nummers een en twee, waarbij Pinslashers zou moeten winnen om wat spanning in de laatste fase van de competitie te brengen, verliep anders dan de regerend kampioen had gehoopt. Beide teams zetten mooie scores neer maar de winst viel, verdiend, bij de huidige koploper. Erik had wederom een fraaie 905 serie maar Casper zette daar goede games tegenover en wist 2 punten te pakken. Met deze 10-7 overwinning heeft Soffritti een voorsprong van 20 punten met nog 4 speelavonden te gaan.

GLS Netherlands - Boon Schilderwerken: GLS staat op ruime afstand van de koplopers derde en dat zal niet meer veranderen, maar ook de voorsprong op de rest van het veld is voldoende. Maar Boon heeft nog wel zicht op de vierde plaats en zal daar alles aan doen. Maar tegen GLS liep het niet zo goed, werd er verloren met 10,5-6,5 en is de achterstand op Last Pin Down nu 5 punten. Axel had een goede avond met een verbetering van zijn hoogste game naar 254 en een gemiddelde van 244 en lijkt hij klaar voor de verenigingskampioenschappen volgende week.        UITSLAGEN 220323

20e speelavond - 15 maart 2023

Pinslashers - GLS Netherlands: Pinslashers heeft zich voorgenomen te blijven strijden tot het eind en vanavond tegen GLS hielden ze de schade beperkt en lopen zelfs een half punt in op Soffritti. GLS deed wat het kon maar wist niet meer dan 5,5 punt eruit te slepen. Volgende week de topper Pinslashers - Soffritti, dat bepalend zal zijn voor het restant van het seizoen.

Chiquita - Boon Schilderwerken: Deze wedstrijd tegen Boon werd weliswaar met 7-11 verloren maar Chiquita kon met opgeheven hoofd de spelersruimte verlaten. Arjan O. verbeterde zijn hoogste game en serie (157/401) en alle spelers wonnen 1 of meer van hun partijen. Boon Schilderwerken kijkt vooruit naar de vierde plaats en ziet Last Pin Down staan op slechts 3,5 punt.

Last Pin Down - Soffritti: Met nog 5 speelavonden te gaan moet Soffritti heel veel laten liggen willen ze geen kampioen worden, maar niets is onmogelijk. Bij Last Pin Down deden ze hun best om het onmogelijke mogelijk te maken, maar het bleef bij een paar mooie games van Ton en Rob waarmee ze het team 6 punten bezorgden. Hoogtepunt bij Soffritti was de bijna perfect game van Fred, die helaas op 287 bleef steken, maar een meer dan mooie verbetering van zijn hoogste game. Soffritti heeft 17 punten voorsprong met 5 speelavonden te gaan. Komende wedstrijd tegen Pinslashers kunnen ze een grote slag slaan.        UITSLAGEN 150323

19e speelavond - 8 maart 2023

Boon Schilderwerken - Soffritti: Bij Boon zien we Maria sinds lange tijd weer gooien en na een matige eerste game verbeterde ze haar hoogste game naar 145. Ook Lesley deed weer eens goed mee met een verbetering naar 191. Als team werd 1 punt gescoord en overige punten werden gewonnen door te profiteren van de mindere games van Soffritti. Maar Soffritti hield de schade beperkt, won met 11-6 en zijn hard op weg.... 

Pinslashers - Last Pin Down: Pinslashers heeft de achtervolging op Soffritti nog niet opgegeven, het is tenslotte pas afgelopen als de laatste bal gegooid is. Vanavond had Last Pin Down niets in te brengen. Dankzij een mooie serie van Ton, die twee punten wist te pakken, werd met slechts 15-2 verloren. Ook Peter Maas verbeterde zijn hoogste serie en wist al zijn punten te winnen. Met nog 6 speelavonden te gaan is het verschil tussen Pinslashers en Soffritti "slechts" 17,5 punt en is er nog van alles mogelijk.

GLS Netherlands - Chiquita: GLS heeft niet de illusie dat ze nog meedoen voor de titel en het gat naar 2 is bijna 30 punten en dus ook ver weg. Maar de derde plaats is ook mooi en door de 13-4 overwinning op Chiquita blijft de voorsprong op de achtervolgers meer dan comfortabel.     UITSLAGEN 080323

18e speelavond - 22 februari 2023

GLS Netherlands - Last Pin Down: GLS maakte geen sterke indruk vanavond maar daar maakte Last Pin Down te weinig gebruik van. Ton verbeterde weer zijn hoogste game naar 208 maar verder was er bij beide teams weinig te melden, getuige de 9-8 overwinning van GLS.

Soffritti - Chiquita: Ben en Stefan hadden een paar hele mooie games, waarbij Ben zijn hoogste game naar 197 bracht, maar Soffritti wist daar steeds een betere game tegenover te zetten. Henk was in goede vorm terug van wintersport, Fred had een mooie serie van 215 gemiddeld, maar de hoogtepunt van de avond was de 298 game en baanrecord van Erik, hoewel hij zichtbaar baalde van zijn laatste worp. Met deze 15-2 overwinning moet het heel raar lopen wil Soffritti...........

Boon Schilderwerken - Pinslashers: Hoewel het gat met Soffritti steeds groter wordt blijft Pinslashers er elke week weer voor gaan. Geen bijzondere scores bij beide teams maar een terechte 11-6 overwinning voor de regerend kampioen.     UITSLAGEN 220223

17e speelavond - 15 februari 2023

Soffritti - Pinslashers: Deze strijd der titanen was niet direct beslissend voor het kampioenschap maar bij een overwinning zou Pinslashers wel heel dicht op de hielen van Soffritti kunnen komen. Maar Soffritti speelde goed en hoewel Pinslashers daar prima games tegenover zette werd het toch 11-6 voor de koploper, die haar voorsprong vergroot tot 17,5 punten.

Boon Schilderwerken - GLS Netherlands: Storingen bij de scoreverwerking zorgde helaas voor irritaties en oponthoud maar eenmaal op gang werd er gewoon gestreden om ieder punt. Jack verbeterde zijn hoogste game en serie (202/696). Er werden veel games op enkele pins beslist maar het was GLS die vaak aan het korste eind trok. Met 11,5-5,5 maakt Boon Schilderwerken weer een kleine stap richting een podium positie maar heeft nog een lange weg te gaan.

Chiquita - Last Pin Down: Chiquita streed voor wat het waard was en er had mogelijk meer in gezeten, maar Last Pin Down hield stand en won vrij eenvoudig met 10-7. Aryan verbeterde zijn hoogste game en serie naar 189 en 549.      UITSLAGEN 150223

16e speelavond - 8 februari 2023

Last Pin Down - Boon Schilderwerken: Rijk verbeterde zijn hoogste game (238), Joma's games waren 20+ boven haar gemiddelde en Bert's 220 game zorgde mede voor een 100+ overwinning van de eerste game. Maar Last Pin Down hield stand en profiteerde van de mindere games van de tegenstander en verloor met slechts 8-9, waardoor ze nog steeds 11 punten voor staat op Boon.

Chiquita - Pinslashers: Casper was in vorm vanavond, met een verbetering HG van 258 en een serie gemiddelde van 237. Daarmee spoorde hij zijn team aan in deze met 15-2 gewonnen partij. Maar bij Chiquita waren ook mooie prestaties te noteren, ook al leverden die geen punten op. Arjan verbeterde zijn HG naar 156 en Melissa krikte haar zelfvertrouwen op door 9 frames op rij de spare te maken.

Soffritti - GLS Netherlands: Kampioenskandidaat Soffritti had grootse plannen vanavond maar GLS wilde daar niet aan meewerken. Games werden vaak in de laatste frame beslist maar uiteindelijk wist Soffritti 10 punten uit deze onderlinge strijd mee te nemen maar staan nu "slechts" 12,5 punt voor op Pinslashers.         UITSLAGEN 080223

15e speelavond - 1 februari 2023

GLS Netherlands - Chiquita: Een partij met weinig verrassingen, met GLS die er met de 13-4 winst vandoor ging. Ben verbeterde zijn hoogste game naar 197, er waren enkele fraaie split killers te noteren en de meeste spelers verbeterden hun gemiddelde.

Soffritti - Boon Schilderwerken: Er waren geen bijzondere scores, maar Soffritti maakte korte metten met Boon Schilderwerken. Alleen Kees wist een punt te pakken maar verder was de 16-1 overwinning van Soffritti overtuigend en staan ze na drie speelrondes riant voor op Pinslashers.

Last Pin Down - Pinslashers: Last Pin Down vocht voor wat het waard was maar kwam soms net wat tekort. Met deze 10.5-6.5 overwinning raakt regerend kampioen Pinslashers iets verder achter op Soffritti maar met 10 speelavonden te gaan is er nog van alles mogelijk.        UITSLAGEN 010223

14e speelavond - 25 januari 2023

Pinslashers - Boon Schilderwerken: Ze hadden beloofd na de winterstop te starten, maar Boon Schilderwerken kon vanavond niet imponeren. Joma en Kees redden de eer door 3 punten te pakken, mede door de hoogste game van Joma van 175 waarmee ze op de 3 plaats staat van hoogste seizoen games dames! Met 14-3 blijft Pinslashers dicht bij koploper Soffritti en lijkt een podium positie steeds verder weg voor Boon Schilderwerken.

Last Pin Down - GLS Netherlands: Geen opvallende scores, hooguit wat gemiste kansen voor beide teams. Maar de 11-6 overwinning van GLS geeft een goed beeld van deze partij, waarbij GLS zich iets steviger op de derde plaats manifesteert maar een grote achterstand heeft op de bovenste twee.

Chiquita - Soffritti: De scores bij Soffritti waren wisselvallig maar voldoende om een 13,5-3,5 overwinning veilig te stellen en een 12 punten voorsprong te houden op Pinslashers. Arjan verbeterde zijn hoogste game naar 147 en serie naar 384.        UITSLAGEN 250123

13e speelavond - 18 januari 2023

Last Pin Down - Soffritti: Bij Last Pin Down was Ruud ondanks het verlies de man of the match. Verbetering hoogste serie naar 452 en alle drie zijn partijen gewonnen. Soffritti was tevreden met deze 12-5 gewonnen partij omdat de achtervolgers het niet veel beter deden.

Boon Schilderwerken - Chiquita: Chiquita profiteerde van een matig scorende tegenstander en ondanks het verlies konden ze teruglkijken op een mooie wedsrtijd. Arjan verbeterde zijn hoogste serie en ziet zijn gemiddelde wekelijks stijgen. Boon Schilderwerken loopt nog een eind achter maar heeft nog wel zicht op een podiumplaats.

Pinslashers - GLS Netherlands: GLS wist niet meer dan 5 punten af te snoepen van Pinslashers maar wist dat er meer in had gezeten. Soms loopt het gewoon anders dan verwacht. GLS staat nog wel derde maar de voorsprong is verre van comfortabel.        UITSLAGEN 180123

12e speelavond - 11 januari 2023

Chiquita - Pinslashers: Pinslashers had een prima avond maar een paar mindere games zorgden ervoor dat Chiquita toch 6 punten mee mocht nemen. Casper verbeterde zijn hoogste game naar 248, Peter naar 166 en met 11 punten erbij blijven ze dicht op de koploper zitten en is er nog van alles mogelijk.

GLS Netherlands - Soffritti: Soffritti was op volle sterkte aanwezig en het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Erik begon gelijk met 10 strikes maar moest lijdzaam toezien hoe de 10 pin bleef staan en 288 het hoogst haalbaar was. Een nieuw hoogste game en baanrecord, maar uiteraard alles behalve tevreden. GLS wist toch nog 5 punten te pakken, hoewel meer zeker mogelijk was.

Boon Schilderwerken - Last Pin Down: Het zal wel aan de hoge temperaturen liggen voor de tijd van het jaar, maar Boon Schilderwerken had vanavond nog niet door dat de winterstop voorbij was. Last Pin Down daarentegen kwam heel goed uit de startblokken en won terecht met 13-4. Ton verbeterde zijn hoogste game naar 203.        UITSLAGEN 110123

11e speelavond - 7 december 2022

Boon Schilderwerken - GLS Netherlands: Peter Vink had een hele goede avond, hij won zijn 4 games en verbeterde zijn hoogste game (191) en serie (618). Maar verder deden de overige spelers weinig om zijn prestatie te evenaren, geen uitzonderlijke scores. Desondanks was de 14 - 3 overwinning van GLS een uitslag waar gek genoeg beide teams mee konden leven.

Chiquita - Last Pin Down: Het was een gelijk opgaande partij met een terechte overwinning voor Chiquita. Ster van de avond was Stefan, die net niet zijn hoogste game verbeterde maar wel zijn hoogste serie op 838 neerzette.

Soffritti - Pinslashers: Door omstandigheden moest Soffritti met een blindscore spelen tegen Pinslashers, maar ook Erik had zijn avond niet in deze met 12 - 5 verloren partij. Maar de koppositie blijft toch redelijk onbedreigd.

Volgende week is het Kerstbowlen en daarna een welverdiende winterstop. De competitie vangt dan weer aan op 11 januari. Fijne feestdagen allemaal!        UITSLAGEN 071222

10e speelavond - 30 november 2022

Soffritti - Last Pin Down: Een makkelijke avond voor Soffritti omdat Last Pin Down totaal niet in staat was enige games van betekenis te produceren. Koploper Soffritti heeft in deze met 13-4 gewonnen partij 4 punten verloren door eigen toedoen. Fred verbeterede wel zijn hoogste game, nu 246.

GLS Netherlands - Pinslashers: Verrassing van de avond was de de aanwezigheid van Paul, die nog steeds druk is met revalideren maar er even uit moest. Hij zette zijn hoogste game op 165, wat ook goed is voor zijn handicap. Ook Vincent 235 en Henk 211 deden een schepje bovenop hun hoogste game in deze met 10-7 gewonnen partij tegen GLS.

Boon Schilderwerken - Chiquita: Het was Stefan die de eer van zijn team redde door 2 punten te pakken tegen Boon Schilderwerken, die met 15-2 een makelijke avond had zonder tot de bodem te gaan. Nog een speelavond en dan de winterstop. Kijk nu al uit naar het nieuwe jaar!        UITSLAGEN 301122

9e speelavond - 23 november 2022

Chiquita - GLS Netherlands: De eerste game was terecht voor Chiquita, GLS kon geen fatsoenlijke game produceren en dat kon Chiquita wel. Maar daarna ging het bij GLS beter lopen was de 11-6 een goede afspiegeling van de wedstrijd.

Soffritti - Boon Schilderwerken: Vooraf kon je nog een spannende pot verwachten maar na de eerste game was het krachtsverschil al snel duidelijk. Redelijk kansloos verloor Boon Schilderwerken met 3-14 en staan ze dichter bij de laatste dan de eerste plaats.

Last Pin Down - Pinslashers: Op papier kon dit een mooi partij worden maar dan moeten de pingoden je wel goedgezind zijn. Last Pin Down doet het de laatste tijd goed maar vanavond was Pinslashers een maatje te groot. De regerend kampioen verstevigt door deze 12-5 overwinning de 2e plaats maar ziet Soffritti wel iets uitlopen.        UITSLAGEN 231122

8e speelavond - 16 november 2022

Pinslashers - Boon Schilderwerken: Het was hard werken voor beide teams maar Pinslashers had toch het betere van het spel. Hoewel Bert zijn hoogste game naar 247 tilde was er verder weinig eer te behalen en door deze 12-5 overwinning van Pinslashers ruilen de teams van plaats op de ranglijst.

Last Pin Down - GLS Netherlands: Hoogtepunt...Zuleika gooide haar eerste 200+ game. Dieptepunt...Axel kwam niet in de flow en vormde met 146 gemiddeld geen dreiging voor zijn directe tegenstander. Maar desondanks pakte GLS 13 broodnodige punten en houden ze aansluiting met de top.

Chiquita - Soffritti: Chiquita had weinig in te brengen tegen de koploper maar Marga en Stefan wisten in ieder geval 5 punten voor hun team binnen te slepen. Stefan verbeterde ook zijn hoogste serie naar 567.         UITSLAGEN 161122

7e speelavond - 9 november 2022

Last Pin Down - Chiquita: Als team speelde Chiquita prima en wonnen zij 3 van de 4 games plus het totaal. Arjan (147/352), Ben (186/507) en Stefan (226/565) verbeterden hun hoogste game en serie. Maar Last Pin Down wist 8 van de 12 games tussen spelers te winnen en dat leverde meer punten en dus de overwinning op. Met 9-8 doen de spelers van Last Pin Down het goed en staan ze terecht op de 2e plaats.

Pinslashers - Soffritti: De regerend kampioen tegen de huidige koploper. De vorige ontmoeting werd door Pinslashers gewonnen maar nu kwamen ze individueel tekort. Casper verbeterde wel zijn hoogste game naar 247 en ook Fred verbeterde zijn hoogste game naar 226. De verschillen waren soms erg klein maar Soffritti won met 10-7 en vergroten hun voorsprong.

GLS Netherlands - Boon Schilderwerken: Behalve Bert, die zijn hoogste serie op 601 zette en Zuleika met haar hoogste game van 187, was er weinig om over naar huis te schrijven. Blijkbaar zijn er nu 2 teams die verlangen naar de winterstop! Maar na een terechte 11-6 overwinning staat Boon Schilderwerken op de derde plaats.        UITSLAGEN 091122

6e speelavond - 2 november 2022

GLS Netherlands - Soffritti: Axel verbeterde zijn hoogste game naar 246 maar verder kon GLS niets bijzonders tegenover de scores van Soffritti zetten. Met 12-5 start Soffritti de tweede speelronde goed en staan ruim bovenaan.

Boon Schilderwerken - Last Pin Down: De meest verrassende uitslag van de avond, 15,5-1,5, waarmee Last Pin Down het team van Boon Schilderwerken doet verlangen naar de winterstop. Voor de derde avond op rij verbeterde Rob zijn hoogste game naar 221 en ook Ruud was helemaal los met hoogste game en serie (173/449).

Pinslashers - Chiquita: Geen sterke games van Pinslashers maar Chiquita was ook niet in staat om daar iets tegenover te zetten. Deze 12-5 overwinning komt Pinslashers heel goed uit en blijven ze in de buurt van de top.         UITSLAGEN 021122

5e speelavond - 19 oktober 2022

Pinslashers - Last Pin Down: Bij deze wedstrijd veel persoonlijke verbeteringen. Hoogste games voor Vincent (225), Henk (203), Rob (193) en Ton (199), met hoogste serie voor Ruud (432). Maar de 10-7 winst ging naar Last Pin Down.

Chiquita - GLS Netherlands: Het had voor GLS een grote overwinning kunnen worden, maar ze hadden geen rekening gehouden met Aryan. Net als vorige week won hij zijn 3 games, door steeds vanaf frame 7 te gaan striken. Respect. Maar verder verbeterden Jack (184/496) en Wilco (202/582) hun hoogste game en serie en Zuleika (180) haar hoogste game.

Boon Schilderwerken - Soffritti: Soffritti deed wat het moest doen en versloeg naaste concurrent Boon Schilderwerken in een rechtstreeks duel met 12-5. Hiermee nemen ze na de eerste speelronde de koppositie over.        UITSLAGEN 191022

4e speelavond - 12 oktober 2022

Soffritti - Chiquita: Erik had een goede avond, verbeterde zijn hoogste serie naar 906 in deze met 12-5 gewonnen partij tegen Chiquita. Hoogtepunten waren wel de 3 gewonnen games van Aryan en Melissa, die haar hoogste game verbeterde naar 166 en haar serie op 439 zette.

Boon Schilderwerken - Pinslashers: Sinds het vertrek van Erik is het spel van de regerend kampioen erg wisselvallig. Ook tegen Boon Schilderwerken konden ze geen vuist maken. Boon won met 12,5-4,5 en gaan aan de leiding in de competitie.

GLS Netherlands - Last Pin Down: een gelijk opgaande partij, die door beide teams gewonnen had kunnen worden. Total pinfall na 12 games was 2333 tegen 2332 voor Last Pin Down. Maar het was GLS die met 9,5-7,5 met de winst ervandoor ging. Jack en Rob verbeterden hun hoogste game, 160 en 176.        UITSLAGEN 121022

3e speelavond - 5 oktober 2022

Sommige spelers moeten nog even wennen aan het oliepatroon Bourbon Street, maar inmiddels zien we dat de meeste spelers wel een goede lijn kunnen vinden. Het patroon blijft de gehele avond goed liggen en er worden mooie scores gegooid. Vanavond deed Boon Schilderwerken goede zaken, blijkbaar willen ze niet wachten tot na de winterstop. Ook Soffritti had een ruime overwinning en dus staat de top-3 dicht op elkaar...        UITSLAGEN 051022

2e speelavond - 21 september 2022

Topper van de avond was Marga, die al haar games wist te winnen van de kampioen. Maar dat was helaas niet voldoende om te voorkomen dat Pinslashers met 12-5 won. Boon Schilderwerken wist nipt te winnen van Last Pin Down en Soffritti had eveneens een bescheiden overwinning op GLS. Hierdoor gaat de regerend kampioen met een half punt voorsprong aan de leiding...        UITSLAGEN 210922

1e speelavond - 14 september 2022

Na de openingsavond vorige week mochten de teams nu serieus aan de slag op deze eerste speelavond. Voor Chiquita kwam deze avond net te vroeg en moest de wedstrijd tegen Last Pin Down worden verzet naar 26 september. Inmiddels is deze wedstrijd gespeeld en is de scorelijst bijgewerkt...        UITSLAGEN 140922

Bowlingvereniging Gorinchem    1981-2023